4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Motorsport

Racingteam Twenterand niet gestart tijdens de derde wedstrijd

De trainingen van afgelopen vrijdag kon Racingteam Twenterand volledig gebruiken om onderdelen te testen en de rijtechniek in bepaald bochten te verbeteren. Na enkelen aanpassingen wist coureur Matthijs Keddeman al snel progressie te boeken. Door ook zijn rijstijl in een aantal bochten aan te passen wist Matthijs in de laatste vrije training al heel dicht bij zijn persoonlijk snelste rondetijd uit 2014 te komen.
Met het vertrouwen uit de vrije trainingen werd er op zaterdag vol goede moed aan de kwalificaties begonnen. Tijdens de eerste kwalificatie was de baan compleet nat. Met het vooruitzicht op beter weer werd bewust gekozen om geen risico’s te nemen. Matthijs reed rustig zijn rondjes en noteerde uiteindelijk een zeventiende plaats.

Met een opdrogende baan voor de tweede kwalificatie was een goede bandenkeuze van groot belang. Na inspectie van de baan werd de keuze voor een intermediates (een type band tussen regen en droogweerbanden) gemaakt. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Doordat de meeste rijders met regenbanden waren vertrokken wist Matthijs al snel de eerste tijd te noteren. Omdat de baan steeds sneller begon op te drogen werd voor de laatste paar ronden een droogweerband gemonteerd. Op het moment dat Matthijs met zijn tot dan toe snelste rondetijd bezig is, komt hij bij het insturen van één van de snelste bochten op het circuit ten val.

Bij terugkomst op het paddock blijkt al snel dat de motor te veel beschadigd is om binnen 1,5 uur te kunnen herstellen. Hierdoor kon Racingteam Twenterand helaas niet van start gaan en moesten ze de race vanaf de tribune bekijken. Gelukkig bleef Matthijs bij de crash ongedeerd. De teamleden gaan er alles aan doen om de motor over 2 weken weer gereed te hebben voor de volgende race in het kampioenschap.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›