4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Motorsport

Racingteam Twenterand behaald derde plaats in het kampioenschap

Afgelopen weekend zijn de laatste twee races van het NK Supercup 600 kampioenschap verreden. Voorafgaand aan de races had Racingteam Twenterand een goede uitgangspositie om de derde plaats in het kampioenschap in de wacht te slepen.

Racingteam Twenterand kende een slechte start van het weekend. In een korte kwalificatie, die ook nog eens onderbroken werd door een rode vlagsituatie, kostte het Matthijs veel moeite om een snelle ronde neer te zetten. Met een tijd van 1:45,3 wist Matthijs zich aan het eind van de kwalificatie nog maar net binnen de top 10 te kwalificeren.

Het doel van de eerste race was om de nummers 4 en 5 in het kampioenschap voor te blijven. Bij de start was er veel duw- en trekwerk in de eerste bocht, Matthijs wist zich te handhaven en kwam als vijfde de eerste ronde door. Het tempo in de race ging snel omhoog. Door het rijden van een nieuw PR van 1:43,6 versnelde ook Matthijs zijn tempo en wist hij in de buurt van de kopgroep te blijven. Na een aantal positieverschuivingen kwam Matthijs als zesde over de finish, ruim voor de nummers 4 en 5 in het kampioenschap.

Voor race 2 was er duidelijk sprake van de nodige spanning op het paddock bij Racingteam Twenterand. Het was belangrijk om het hoofd koel te houden en de benodigde punten te pakken voor de derde plek in het algemeen klassement. Door wederom een matige start moest Matthijs een aantal rijders laten passeren. Matthijs had moeite om deze rijders in te halen en wou met het oog op het klassement geen onnodige risico’s nemen. Door middel van het pitbord werd er aan Matthijs doorgegeven of het team de derde plek in het kampioenschap in handen had. Uiteindelijk kwam Matthijs als negende over de finish, ruimvoldoende voor de derde plaats in het kampioenschap.

‘’Ik ben erg blij met deze topprestatie! Ik bedank dan ook mijn geweldige team, mijn trouwe sponsors en alle vrienden en familie die mij steunen tijdens en rondom de races, zonder hun was dit resultaat niet haalbaar geweest, ‘’ aldus Matthijs Keddeman.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›