4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Skeeleren

200 km op skeelers!

Dé jaarlijkse KNSB 200-kilometer pelotonstocht op skeelers is zaterdag verreden in Overijssel. De organisatie van ‘De 200 van het Oosten’ was in handen van Skeelerclubs Twenterand en Rijssen.

Anderhalf jaar duurde de voorbereiding vertelde initiator Jan Valk, bestuurslid van Skeelerclub Twenterand.

De start van de tocht was om 6.30 uur in Vriezenveen. Rond 12.00 uur, met 100 kilometer in de benen, werd een tussenstop in Rijssen gemaakt. De rijders finishten tegen 19.00 uur in Vriezenveen. Een deel van de skeeleraars koos er ook voor om 100 km te rijden. Die rijders konden om 6.30 uur starten of direct na de stop in Rijssen.

De hele tocht werd in een peloton gereden met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur. Het peloton werd begeleid door verkeersregelaars, motorrijders, voorfietsers en enkele bezemwagens. Een spektakel om te zien én om aan mee te doen.”

Tijdens de rit en bij de tussenstops werden de skeeleraars voorzien van de nodige energie als o.a. brood, vers fruit en sportdrank. Met betrekking tot de verzorging was helemaal niets aan het toeval overgelaten.

“Het was een prachtige, nieuwe ronde, uitgezet door een groot deel van de provincie. De inzet van ruim 30 vrijwilligers en het mooie nazomerweer lieten de eerste editie van deze unieke tocht door ons mooie Overijssel stralen” aldus een zeer tevreden Jan Valk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›