4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Uitslagen jongedierenkeuring van HPKV Den Ham

Vorige week zaterdag hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Bijna 200 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door vijf keurmeesters, drie voor de konijnen en twee voor de hoenders. Voor hen was het een lastige taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester Spijkerman koos twee witte Rexen van F. Bulder als mooiste dier en als mooiste op 1 na. Keurmeester Dijkstra gaf de meeste punten aan H.G. Eshuis met een Groot Lotharinger. Daarop volgde J. Boers met een Nederlandse Hangoor Dwerg. Zowel Dijkstra als Spijkerman hadden geen dieren van jeugdleden in hun keuring. Keurmeester van Lune gaf zowel de eerste, tweede als jeugdprijs aan Lisa Miskotte met haar Alaska’s. Na de prijsuitreiking van de konijnen vervolgde men met het uitreiken van de prijzen bij de hoenders.

Keurmeester Scholte koos een Fries Hoen van G.A. Groen als mooiste grote hoen. Daaropvolgend kreeg E.G. Lammerink de prijs mooiste op 1 na mee naar huis voor zijn Hollandse Hoen. Scholte koos een Leghorn van H. Zwiers als mooiste dwerghoen. De Vorwerk van R. Schutte kreeg de prijs mooiste dwerghoen op 1 na van Scholte toegewezen. Keurmeester Visser gaf de eerste en tweede prijs voor grote hoenders aan G. Lubbers met zijn Vorwerk. Visser verkoos een Wyandotte van W. Schutte als mooiste dwerghoen en een Drentse Kriel van A. Schutte als mooiste dwerghoen op 1 na. De hoender keurmeesters hadden geen dieren van jeugdleden in hun keuring.

Op de website www.hpkvdenham.nl vindt u een verslag en foto’s van de jongedierendag. Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›