4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Biljarten

FINALE VIER BALLENTOERNOOI “DE EENDRACHT”

Voor het eerst in de geschiedenis van Vriezenveen werd afgelopen zaterdag de finale gespeeld van het vier ballentoernooi dat georganiseerd werd door de IJsclub “De Eendracht”. Er waren 36 deelnemers uit Vriezenveen en omgeving die zich voor dit toernooi hadden aangemeld. De beste twee spelers van elke poule (6 stuks) gingen door naar de halve finales.

In de meeste poules was het wedstrijdverloop zeer spannend. Er werd met 4 ballen gespeeld en met bepaalde caramboles konden 4 of zelfs 20 punten tegelijk worden gescoord. Hierdoor was het onzeker wie zou winnen. Dit werd versterkt doordat iedere speler een exact aantal punten moest maken om te winnen. Geen punt minder, maar ook geen punt meer. Wanneer een speler bijna uit was, maar met 4-of 20-punter meer punten scoorde dan hij nodig had, dan betekende dat geen score en wachten op de volgende beurt. Dit tot grote hilariteit en vreugde van de toeschouwers, die langer konden genieten. Door dit soort bijzondere regels waren de beste spelers niet altijd in het voordeel en had iedereen kansen.

Na het spelen van de 2 halve finales waren uiteindelijk de 6 overgebleven spelers bekend die in de finalepoule mochten spelen.
Deze finalewedstrijd , met als inzet de hoofdprijs een “half varken”, werd na een zeer spannende strijd gewonnen door Jan Slot. De tweede prijs, een biljartkeu, werd gewonnen door Jordy Oude Luttikhuis. De derde prijs, een vleesschotel ging naar Jos Löwik.

De organisatie kan terug zien op een zeer goed geslaagd evenement. Er is reeds besloten om in 2015 wederom een 4 ballentoernooi te organiseren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›