4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gymnastiek

Lorraine Mantiri en Ayla Wilbrink Nederlands kampioen individueel springen

Op zaterdag 17 december werd in Hengelo naast het groepsspringen voor de jeugd ook het NK individueel per toestel gehouden op het allerhoogste niveau.
Van KEV deden zestien springsters mee in dit geweld. Het niveau wordt per jaar hoger en vanuit het hele land meten de besten zich met elkaar op de onderdelen minitrampoline, mini-springtoestel en tumbling springen.

Van de jeugd deed voor KEV mee, Sanne Nijhuis en Noelle Eshuis. Sanne werd maar liefst twee maal vierde op minitrampoline en mini-springtoestel van Nederland en Noëlle werd op het onderdeel minitrampoline maar liefst derde van Nederland. Hiervoor ontving ze een mooie medaille.

Bij de junioren deden voor KEV mee: Emma Bonke, Lisanne en Danique Smelt, Allyson Veldkamp en Lorraine Mantiri. Helaas was Marjet Egberts geblesseerd en kon daardoor niet meedoen.
Op minitrampoline werd Emma Bonke vijfde, Danique Smelt derde en Lorraine Mantiri Nederlands Kampioen. Op het onderdeel tumbling deden de meiden niet mee, maar op het onderdeel mini-springtoestel deden de zusjes Smelt en Lorraine mee. Danique liet twee tsukahara’s zien maar viel helaas met de laatste sprong en haar zus Lisanne sprong de tsukahara gehurkt perfect tot stand, maar moest helaas een val in één van haar andere sprongen incasseren. Lorraine heeft dit jaar gigantische stappen gemaakt en liet maar liefst drie verschillende tsukahara vormen zien tijdens de wedstrijd. Allemaal tot stand. Zij werd wederom terecht Nederlands Kampioen. Zij mag zich de beste van Nederland noemen op twee onderdelen.

Bij de senioren dames deden Sharice Velthuis, Sasha Kuiper, Eline Groen, Aronne Julsing, Kristel Slaat, Iris ter Beek, Thirza Prinsen en Ayla Wilbrink mee. Het niveau lag ook in deze categorie hoog maar de meiden deden hun uiterste best en lieten mooie sprongen zien. Op mini-springtoestel werd Thirza vierde en Aronne verdienstelijk derde. Op het onderdeel minitrampoline werd Aronne vierde en Ayla derde van Nederland. Op het onderdeel tumbling springen werd Eline Groen vierde en Ayla terecht Nederlands kampioen.

Een super resultaat voor de springsters van KEV die zich buiten de podiumplaatsen toch vaak bij de beste tien springsters per onderdeel mogen rekenen.

Vele clubgenoten kwamen de meiden aanmoedigen en dat is toch tekenend voor de sfeer bij KEV. Vriendschap en prestatie gaan vaak het beste samen en zorgen ervoor dat het algehele niveau van de springers naar boven wordt gehaald. Een vereniging om trots op te zijn zeggen ook de trainsters Angelique Smit, Yvonne Omvlee en Renate Büter.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›