4°C
Bewolkt

DETO valt in herhaling tegen CSV Apeldoorn

Voetbal

VRIEZENVEEN - Het scenario van de afgelopen weken herhaalde zich voor DETO ook in de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Een hoog spelaandeel en meer balbezit hebben en de betere kansen, maar aan het eind van de rit met lege handen achter blijven. Ook tegen CSV Apeldoorn verzuimde DETO de trekker over te halen, met name voor rust had het de wedstrijd naar zich toe moeten trekken en op voorsprong moeten komen. Maar het vele balbezit en de nodige kansen werden weer niet omgezet in een voorsprong omdat de overtuiging en geluk in de afronding ontbraken. En als je zelf niet scoort, treedt de aloude voetbalwet in werking en doet de tegenstander het wel. Nadat DETO goed aan de tweede helft was begonnen, kwam het halverwege de tweede helft door een wereldgoal van Maikel Lange op achterstand. In een alles of niets poging probeerde DETO het tij te keren en de opgelopen schade te herstellen, maar zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. Het was Bruce Schotman die kort voortijd de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van CSV Apeldoorn.

Hachelijke momenten
DETO en CSV begonnen onder uitstekende omstandigheden voorzichtig aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit kwam op naam van de gasten die in de 7e minuut een vrije trap net over het DETO doel schoten. Een minuut later een grote kans voor DETO, het schot van Lesley Nahrwold werd echter knap weg gebokst door CSV doelman Patrick Jansen. Vervolgens was het Kevin Peppels die het (meer...)

Bert Aalberts winnaar Dijks Leijssen damdag 2018

Denksport

WESTERHAAR - Bert Aalberts heeft de damdag van Westerhaar gewonnen. In het clubhuis van Witte van Moort bleef de Dedemvaartse dammer van Denk en Zet/Witte van Moort als enige van de 25 deelnemers al zijn rivalen voor.
Gemakkelijk was de overwinning echter niet. Concurrentie was er van Theo Leoné en ook de Drentse dammer Sjoerd Koopman bleef lang in het kielzog van Aalberts.

Ariba vs Peatminers HS1

Basketbal

ENSCHEDE - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de studenten van de universiteit van Twente op het programma. Het eerste kwart was het aftasten in de verdediging en het zoeken naar de opbouw in de aanval. Dit ging wat moeizaam en resulteerde in een achterstand van 5 punten. Het tweede kwart stond de aanval beter en werd er geprofiteerd vanuit de omschakeling. Ariba had geen direct antwoord op de omschakeling en dit resulteerde in een voorsprong bij rust van 10 punten. Het derde kwart was Ariba in eerste instantie scherp op de 3 punters maar toen Peatminers de verdediging hierbij actief op de schutters verdedigde werd hier de angel uit gehaald. De voorsprong zeker gesteld en daarmee ook de winst binnengehaald. Eindstand 54-60.

Vrimot-nieuws

Denksport

VRIEZENVEEN - De leden van de schaakvereniging Vriezenveen/MOT-combinatie speelden afgelopen donderdag voor de interne competitie. De uitslagen:

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›