4°C
Bewolkt

  Dammers Witte van Moort knap derde tijdens de bekerfinale

  Denksport

  HUISSEN - De bekerfinale heeft op 15 juni in Huissen plaats gevonden. Er bleven 8 teams over die voor de laatste grote prijs van het seizoen konden vechten. Tijdens deze finaledag werd met een knock-out systeem gespeeld. De winnaar van de eerste wedstrijd zou zich plaatsen voor de finalepoule (plek 1 t/m 4) terwijl de verliezer om plek 5 t/m 8 ging spelen. Tijdens ronde twee speelde je om een plek in de finaleronde voor plaats 1 of 2 (verliezerspoule voor plek 5/6).

  De eerste wedstrijd werd met 6-2 gewonnen tegen Charlois uit Rotterdam. Winst van Gil Salomé en Vadim Virni en remises van Odin Mol en Jan van Dijk (die tweede bij het sneldamkampioenschap van Nederland werd) waren voldoende. Hijken, de kampioen van Nederland, werd verrassend uitgeschakeld door het bijzonder versterkte team van Gouda. Dat werd de volgende tegenstander van Witte van Moort in de (meer...)

  Gelijke Kansen bij DOS’37

  Voetbal

  VRIEZENVEEN - DOS’37 zal vanaf volgend seizoen ‘Gelijke Kansen’ aanbieden aan jeugdspelers tot en met de JO10.
  Spelers tot en met de leeftijdscategorie JO10 (voorheen eerstejaars E-spelers) worden in een veilige omgeving -zonder prestatiedrang van buitenaf- opgeleid, waarbij ontwikkeling op elk niveau voorop staat.

  Bij de jeugdteams in de categorie JO8, JO9 en JO10 (wedstrijdvorm 6 tegen 6) vindt er geen gerichte selectie plaats op basis van voetbaltechnische kwaliteiten. Bij DOS’37 moet ieder kind gelijk zijn, nu en in de toekomst. Vanaf de leeftijdscategorie JO11 (wedstrijdvorm 8 tegen 8) zal er weer worden geselecteerd op voetbaltechnische kwaliteit.

  Marc Meier, de nieuwe Hoofd (meer...)

  Amicitia eindigt veldseizoen met gelijkspel

  Korfbal

  DRONTEN - Twee weken geleden al viel de beslissing dat Amicitia komend veldseizoen een klasse lager speelt. Wat resteerde was nog een laatste wedstrijd tegen ASVD in Dronten. Een ontmoeting die nergens meer om ging. Het resultaat zou alleen voor de statistieken belangrijk zijn.
  Na een lang en intensief korfbalseizoen jezelf nog een keer opladen voor een laatste inspanning. Scheidend trainer/coach Manfred Hofstede sprak zijn spelers vooraf toe met uitsluitend bemoedigende woorden. Geloven in jezelf en positief eindigen met een goed resultaat was de eenvoudige boodschap.

  Maar om dat ook in de wedstrijd tot stand te brengen bleek lastig. Zoals wel vaker dit seizoen. Binnen tien minuten stond er een 6-1 achterstand op het scorebord. Via een time-out moest er gecorrigeerd worden. En dat lukte, waardoor bij rust het verschil verkleind was tot twee doelpunten (12-10).
  In de kleedkamer werden de aandachtspunten nog eens aangescherpt. Geen reden tot paniek, er (meer...)

  13e DETO Mini-WK

  Voetbal

  VRIEZENVEEN - Vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni wordt op de velden van DETO Twenterand alweer het 13e DETO MINI WK gehouden. Dit grote voetbaltoernooi met uitgebreid randprogramma voor de jongste spelertjes van 4 tot en met 6 jaar is uniek in haar soort en inmiddels een begrip in Twente.
  Met het DETO MINI WK sluit de DETO miniafdeling weer een succesvol seizoen af waarin meer dan 70 kinderen afgelopen seizoen weer spelenderwijs kennis hebben mogen maken met de voetbalsport. Het tweedaagse voetbalevenement, met op vrijdag het MINI WK voor de Vriezenveense basisscholen en op zaterdag het MINI WK voor clubteams uit de hele regio staat jaarlijks garant voor voetbalplezier voor jong en oud.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›