4°C
Bewolkt

DETO Twenterand loopt met 8 x 8 toernooi vast vooruit op seizoen 2018/2019

Voetbal

VRIEZENVEEN - Onder prachtige omstandigheden werd zaterdag 16 juni op ons sportpark het midden te Vriezenveen bij DETO Twenterand een 8 tegen 8 toernooi voor JO10 teams gespeeld. Waarom was er gekozen voor 8 tegen 8 ? De pupillen onder 8 en onder 9 speelden vanaf het seizoen 2017/2018 al in de vernieuwde opzet op een bijna kwart veld (42,5m x 30m), wedstrijden 6 tegen 6. De pupillen onder 10 gaan dit vanaf het komende seizoen 2018/’19 ook doen. Ook voor de pupillen onder 11 en 12 gaat er veel veranderen. Zij gaan het komende seizoen spelen in de 8 tegen 8 vorm, op een kleiner veld (64m x 42,5m).

Het is dan ook mooi dat een groep enthousiastelingen binnen DETO Twenterand, het initiatief hebben genomen om, als voorbereiding op wat komen gaat, een toernooi te organiseren voor ONDER 10 (nieuwe onder 11) waarbij in de nieuwe opzet zal worden gespeeld. De nieuwe wedstrijdvormen zijn erop gericht om de jongere voetballers meer in aanraking te laten komen met de bal. Wie wil dit nou niet? DETO (meer...)

Peatminersdag 2018

Basketbal

VRIEZENVEEN - Een seizoen begin je met elkaar en sluit je ook met elkaar af. Een seizoen afsluiten doen we sinds twee jaar met een echte Peatminersdag. Rond 14.00 uur starten maar liefst 200 Peatminers, dat wil zeggen de basketballers en hun vaders,moeders broertjes en zusjes met het mix-toernooi in sporthal de Stamper. Aansluitend de huldiging van de kampioenen en natuurlijk de rondrit door Vriezenveen. Eind van de dag was het in de kantine nog gezellig druk en kon iedereen nog even napraten tijdens de BBQ. Sponsoren en alle vrijwilligers bedankt voor deze onvergetelijke Peatminersdag 2018.

Jeugd touwtrekvereniging Vriezenveen kampioen van Nederland

Overig

VRIEZENVEEN - De jeugd van touwtrekvereniging Vriezenveen is Nederlands kampioen outdoor geworden in Monnickendam.

Na een traject, dat drie jaar geleden ingezet werd door Jan Dasselaar, kwam de beloning zaterdag in Monnickendam door de titel te pakken. Vorig jaar werd de tweede plaats gehaald door in de finale van de Veense boys te verliezen. Dit jaar werd er ge-aast om een trede hoger te komen. Na op overtuigende wijze de voorrondes ongeslagen door te zijn gekomen, werd er in de halve finale afgerekend met de (meer...)

Overtuigende zege op XerxesDZB brengt DETO terug in de hoofdklasse

Voetbal

VRIEZENVEEN - Zaterdag 16 juni 2018 is voor DETO een dag om nooit te vergeten. Na een afwezigheid van vier jaren keert de ploeg terug in de hoofdklasse nadat het in de finale snel afrekende met het Rotterdamse XerxesDZB. De rode rookwolken waren zaterdagmiddag nauwelijks opgetrokken of er stond al een 2-0 stand op het scorebord. Vervolgens controleerde DETO de wedstrijd en sloeg in de tweede helft nogmaals toe waarna het Vriezenveense feest definitief kon losbarsten.

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›