4°C
Bewolkt

  Fractie 50PLUS/Ouderenpartij niet eens met financiële koers Vechtstromen

  Politiek

  ALMELO - Het algemeen bestuur van het waterschap Vechtstromen heeft vandaag een ambitieus groenblauw bestuursakkoord aangenomen dat als uitgangspunt voor de komende bestuursperiode zal gaan dienen. In dat bestuursakkoord wordt gesteld dat er daarbij veel aandacht moet zijn voor samenwerking met partners en inwoners. Daarbij kiest het bestuur voor een duurzaam financieel beleid en beperking van lastendrukstijging.

  Maar juist op dit punt, de lastendrukstijging, is het dat de fractie 50PLUS/Ouderen partij hierin van mening verschilt. Er is wel degelijk sprake van een duidelijke lastendrukstijging, nu en in de toekomst, en deze lastendrukstijging wordt onevenredig gedragen door de kleinere, een- en tweepersoonshuishoudens. 50PLUS/Ouderenpartij vindt het onredelijk dat de kostentoename juist op deze groep wordt afgewenteld, door een verhoging van de waterschapsbelasting. Het is om deze reden dat 50PLUS/Ouderenpartij het bestuursakkoord van het waterschap niet steunt. Het is een prachtig plan maar de financiering moet eerlijker geregeld worden.

  Nieuw bestuur Vechtstromen kiest voor een blauwgroene koers

  Politiek

  ALMELO - Het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen stemt vrijwel unaniem in met de blauwgroene koers die het waterschap de komende vier jaar gaat varen. Dit bleek woensdagavond tijdens de bespreking van het concept bestuursakkoord in de vergadering van het algemeen bestuur. Het nieuwe bestuur wil extra investeren in het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering, vergroening, duurzaamheid en een goede waterkwaliteit. Daarbij moet er veel aandacht zijn voor samenwerking met partners en inwoners. Ook kiest het bestuur voor een duurzaam financieel beleid en beperking van lastendrukstijging.

  Wethouder Koster te gast in ‘Politieke stem op Delta FM’

  Politiek

  TWENTERAND - In de uitzending van 18 april van het programma Politieke stem op Delta FM gaat presentator Chris Walraven in gesprek met wethouder Roel Koster. Koster is politiek verantwoordelijk voor Financiën, Ruimtelijk ordening, Beheer openbare ruimte en Cultuur. Zeker geen onbelangrijke portefeuilles en een aantal van deze onderwerpen zijn in het eerste jaar van zijn benoeming een aantal keren in de raad al onderwerp van gesprek geweest. Dat op een aantal van deze onderwerpen wordt teruggekeken ligt dus voor de hand en met name de invulling van zijn eigen partij GBT met betrekking tot het dualisme wordt zeker onderwerp van gesprek. Dit zijn we in Twenterand niet echt gewend, maar Nederland heeft niet voor niets gekozen voor het dualisme om mede invulling te geven aan onze democratie.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›