4°C
Bewolkt

  CDA Twenterand schakelt Provincie in over kanaal Almelo-De Haandrik

  Politiek

  TWENTERAND - De fractie van CDA Twenterand is het eens met het GBT dat er vragen zijn of de motie die op 20 november 2018 unaniem door de raad is aangenomen wel goed wordt uitgevoerd. Het CDA wil echter niet wachten op de beantwoording van de vragen van het college van Twenterand en heeft contact opgenomen met de CDA fractie van de Provinciale Staten. Woensdag 26 juni as. zullen er dan ook namens de fractie van CDA Twenterand vragen worden gesteld.

  Schriftelijke vragen GBT over pandopnames kanaal Almelo - De Haandrik

  Politiek

  TWENTERAND - Op 20 november 2018 heeft de gemeenteraad unaniem een motie vreemd aan de orde aangenomen met de titel Kanaal Almelo – De Haandrik. Daarna is de raad tijdens een raadsinfo geïnformeerd over de stand van zaken. Tot dat moment verliep het proces tussen aanwonenden van het kanaal en de provincie goed. In de motie vreemd aan de orde werd het college onder meer opgeroepen “de provincie te vragen het onderzoek naar de schades en oorzaken transparant en in samenwerking met betrokken inwoners, verenigd in de Stichting Kant Nog Wal, uit te voeren en tot een snelle en objectieve vaststelling van schade te komen.”

  Kernzaken in Westerhaar-Vriezenveensewijk

  Politiek

  TWENTERAND - De Delta Media Groep kreeg deze week vanuit het gemeentehuis niet alleen het groene licht de debatten op locatie te mogen organiseren, maar dit bericht werd tevens vergezeld van de wens van de gemeenteraad om nog voor het zomerreces zo’n debatavond te houden. Het is dus kort dag, maar Han Pape, onafhankelijk journalist en Chris Walraven, politiek verslaggever bij Delta hebben er zeker zin in om deze debatavonden namens de lokale omroep te gaan organiseren.

  Politieke stem op Delta FM

  Politiek

  TWENTERAND - Volgens het schema zouden donderdagavond 27 juni 2019 Jan Jonker en Erik Kobes als gasten aanwezig zijn in het politieke praatprogramma. Helaas zijn de beide gasten verhinderd en zijn er ook geen andere fractievoorzitters op deze avond beschikbaar.

  Presentator Walraven: ‘De gemeente houdt zo veel mogelijk rekening met ons programma in de planning van bijeenkomsten waar raadsleden, maar zeker fractievoorzitters, niet mogen ontbreken. Maar een enkele keer kan dit niet anders en dat is dus komende donderdagavond het geval. Jammer natuurlijk, maar ik heb er zeker gezien de belangrijkheid van het onderwerp, begrip voor.'

  De gasten die wel aan tafel aanschuiven zijn op dit moment nog niet bekend, daar wordt nog mee gesproken. Zeker is echter dat de uitzending gewoon doorgaat en ook dat er interessante gasten aanwezig zullen zijn.

  Gewoon weer kijken dus op donderdagavond 27 juni van 19.00 tot 20.00 uur naar Politieke stem op Delta FM.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›