4°C
Bewolkt

  Politieke stem op Delta FM

  Politiek

  TWENTERAND - In de uitzending van 14 november van dit politieke praatprogramma, zijn de gasten Jan Kuilder, fractievoorzitter van het CDA en Jan Jonker, fractievoorzitter van de SGP. Beide partijen maken geen deel uit van de coalitie en dat is met name voor het CDA best wennen. Er zijn onderwerpen voldoende voorhanden om over te spreken, maar of de beide gasten op alle onderwerpen die ter tafel komen willen en kunnen ingaan is nog even afwachten.
  Presentator Walraven: ‘Over de stand van zaken met betrekking tot de getroffen woningen langs het kanaal Almelo De Haandrik zijn namelijk afspraken gemaakt om er via de media op dit moment niet over te praten. Dus het is nog maar de vraag of we het hier met mijn gasten over kunnen hebben.’
  Er blijven echter genoeg onderwerpen over om er op donderdagavond 14 november tussen 19.00 en 20.00 uur via Delta TV, weer een interessante uitzending van te maken.

  College antwoordt PVV Twenterand over d’Oale Bouw

  Politiek

  TWENTERAND - De PVV Twenterand vraagt zich af er sprake is van een uitzichtloze situatie, waarbij nu al min of meer vast staat dat partijen niet nader tot elkaar zullen komen.

  Het college antwoordt dat dit niet het geval is. Er is een namelijk een nieuwe bewonerscommissie gevormd.

  Fractie SGP Twenterand stelt vragen over stikstofproblematiek

  Politiek

  TWENTERAND - Door de inmiddels overbekende uitspraak van de Raad van State over de PAS (Programma Aanpak Stikstof) is de vergunningverlening op veel plekken tot stilstand gekomen. Inmiddels heeft de commissie Remkes haar aanbevelingen gepresenteerd. Het behoeft geen betoog dat de stilstand van de vergunningverlening een enorme impact heeft op onze inwoners en bedrijven van welke sector dan ook, maar in het bijzonder voor de agrarische sector en de bouwsector. Het is van levensbelang dat de vergunningverlening doorloopt. Gemeenten hebben hier een belangrijke rol.

  Antwoord college op vragen over stikstofproblematiek

  Politiek

  TWENTERAND - In de gemeente Twenterand zijn de Natura2000 gebieden 'Engbertsdijksvenen' en 'Vecht en Beneden Regge' de stikstofgevoelige gebieden. Ook wordt Twenterand omgeven door gemeenten waar natuurgebieden aanwezig zijn die voor stikstof gevoelig zijn. Nu de ministerraad de problematiek over heeft neergelegd bij de provincie en de gemeente, vraagt de fractie PvdA GroenLinks in hoeverre de problematiek bij het college bekend is, en welke ontwikkelingen en maatregelen aan de orde kunnen zijn.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›