4°C
Bewolkt

  Verhalenpicknick aan de Sluis in Vroomshoop

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Achttien enthousiaste leerlingen van groep 5 en 6 van de Willibrordusschool kwamen op 7 mei naar de verhalenpicknick bij Sluis V aan het Zwolsekanaal te Vroomshoop. John de Vries van de stichting Levend Vroomshoop had daar alles in gereedheid gebracht terwijl Thea Kroese ondertussen op school samen met de kinderen het lunchpakket had klaargemaakt. Alle lunchgerechten in de rode zakdoek hadden een eigen verhaal met historische feiten.

  John de Vries nam bij het monument De Oorsprong op de Sluis de leerlingen mee in het verhaal over het ontstaan van Vroomshoop, het graven met de schop, het harde leven. Hij liet ze meevaren op de turfschepen die toen de kanalen gingen bevaren. Een geschiedenisles, die ze nooit zullen vergeten.

  Thea Kroese vertelde haar droom over hoe de kinderen er vroeger uitzagen, hoe ze leefden en (meer...)

  Aanmelden voor de Erfgoedprijs 2019 is weer mogelijk

  Algemeen

  DEN HAM/GEERDIJK/VROOMSHOOP - De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk roept inwoners in haar werkgebied op om een woning of een ander object voor te dragen voor de Erfgoedprijs 2019. Voor de 15e keer wordt op Monumentendag, die dit jaar op zaterdag 14 september valt, de fraaie sculptuur van de winnende nominatie, een ontwerp van de Hammer kunstenaar Kees Huigen, uitgereikt. Ook andere nominaties krijgen de nodige aandacht. De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk heeft zich ten doel gesteld om de bewustwording voor het behoud van waardevolle cultuurhistorische panden, objecten, et cetera te behouden of te vergroten.

  In 2018 riep de stichting voor het eerst in haar bestaan twee panden tot winnaar uit, namelijk het kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop en herberg Swaen aan de Brink.

  Voor het bepalen van de Erfgoedprijs roept het stichtingsbestuur, dat onder leiding staat van voorzitter Marie José Temmink, de hulp in van de lokale bevolking. Tot 1 juli aanstaande kan iedereen in genoemde (meer...)

  Jan Telman neemt na ruim 40 jaar afscheid van Expert Berkhof

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Na ruim 40 jaar trouwe dienst neemt witgoed-monteur Jan Telman afscheid van Expert Berkhof in Vroomshoop. Jan Telman gaat namelijk genieten van zijn welverdiende pensioen. Op donderdag 23 mei tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er voor iedereen de gelegenheid om afscheid van Jan Telman te nemen in de winkel van Expert Berkhof aan de Tonnendijk 1 in Vroomshoop. Uiteraard zal tijdens deze avond een hapje en een drankje niet ontbreken. Iedereen is dan ook van harte welkom!


  Kaartverkoop Centennium gestart

  Algemeen

  DEN HAM - 24 mei start kaart verkoop Centennium. Voor je het weet is het 6 juli en gaat het zaterdag zomeravond spektakel op de Brink van start.
  Maar voor die tijd moeten er nog wel even kaartjes worden gekocht. De kaartverkoop gaat dan ook binnenkort van start. Vanaf 24 mei kunt u de kaarten kopen bij: bakkerij Kaptein, bakkerij Kuiper, Herberg de Swaen en Café de Brink, de kaarten kosten €12.50.

  Wilt u niks missen van de “Special Guest” of heeft u gewoon zin in een gezellige avond? Dan is het wellicht verstandig, als u zeker wilt zijn van een kaartje, om bij één van de verkoop adressen voor de deur te gaan liggen op 23 mei as.
  Een geweldig programma met optredens van o.a. de Band of the century, het A-Orkest, majorettes en een “Special guest”. Met gasten als het Hammer (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›