4°C
Bewolkt

  Koopzondag: zorgvuldige afweging koopzondag per kern

  Politiek

  TWENTERAND - De fractie van GemeenteBelangen Twenterand laat het volgende weten:

  Nu de eenmalige proef koopzondag op 23 december aanstaande een feit is, heeft GemeenteBelangen Twenterand mede het initiatief genomen om de evaluatie van deze proef en een eventueel vervolg van de koopzondag(en) in Twenterand zorgvuldig te laten afwegen. Met als doel: maatwerk per kern.

  Vragen van PvdA/Groen Links over het Nedersaksisch

  Politiek

  TWENTERAND - Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de regionale bestuurders van Noordoost Nederland hebben onlangs een convenant ondertekend waarin ze afspreken samen te werken aan het behoud van de Nedersaksische taal. Het Nedersaksisch is een volwaardig en zelfstandig onderdeel van de taalsystematiek in Nederland en kent 7 hoofdvarianten, waaronder het Twents en Sallands, en heeft in de gemeente Twenterand vele sprekers. Volgens de PvdA GroenLinks Twenterand heeft een eigen taal veel waarde en een verbindende rol voor een groot deel van de inwoners in de gemeente Twenterand. Ook zijn wij van mening dat vele gasten, zoals toeristen, van onze gemeente het dialect weten te waarderen.

  De fractie van de PvdA GroenLinks Lokaal vindt de streektaal een verrijking van de cultuur en het behoud hiervan belangrijk. Behalve het spreken van het dialect zien wij daarom ook graag dat het dialect zichtbaar wordt in de gemeente Twenterand.
  De fractie wil van het college weten of ook die de streektaal belangrijk vindt, en wat de gemeente er daadwerkelijk aan doet om de streektaal te (meer...)

  Blekkenhorst en Bos op verkiesbare plekken

  Politiek

  TWENTERAND - De kandidatenlijst van het CDA Overijssel voor de Provinciale Statenverkiezingen en de lijst voor de Waterschapsverkiezingen Vechtstromen zijn op donderdag 22 november door de leden vastgesteld. Lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Eddy van Hijum is enthousiast over het team dat hij als lijsttrekker gaat aanvoeren tijdens de verkiezingen. “Dit is een mooie lijst met mensen die zich allemaal vol energie willen inzetten voor Overijssel. Ik voer met trots deze lijst aan die laat zien dat het CDA als volkspartij in de Overijsselse samenleving geworteld is. Alle regio’s zijn met deze lijst vertegenwoordigd. Daardoor houden we de lijnen kort en is er altijd een CDA’er in de buurt!”.

  Mijande Wonen toch in gesprek met ‘oale bouw’ Westerhaar

  Politiek

  WESTERHAAR - De woningcorporatie Mijande Wonen gaat toch op korte termijn met de bewoners van de 'oale bouw' in Westerhaar om tafel teneinde hun klachten te bespreken, met de intentie er ook daadwerkelijk iets aan te willen doen. Vanuit de gemeenteraad wil GBT dat Mijande doorpakt en stelt de PVV vragen.

  Aanvankelijk wilde Mijande eerder dit jaar al overleggen met de huurders van huizen aan de Veenstraat, Borggrevestraat, Oranjestraat, Nassaustraat, Marijkestraat en Margrietstraat, maar dat ging niet door, het werd medio dit jaar, maar ook dat werd onlangs wéér opgeschoven, naar volgend jaar

  De bewoners trokken afgelopen week aan de bel, zochten de pers en wezen op verpaupering, (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›