4°C
Bewolkt

  Kernteam VVD Twenterand met vertrouwen de verkiezingen in

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD Twenterand op 23 november j.l. hebben de leden van de VVD de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Het voorstel van de kandidatencommissie werd unaniem door de leden overgenomen en dat tekent de kracht en de onderlinge goede verhoudingen binnen de partij. Lijsttrekker Erik Kobes, die overigens in het voorjaar van 2017, ook al unaniem werd gekozen, is trots op de lijst met kandidaten : ‘Ik ben blij met deze lijst, heb veel zin in de campagne en heb vertrouwen in de uitslag. In de campagne zal de nadruk gelegd worden op het kernteam, dat naast mijzelf, bestaat uit Reina Berends en Corné van het Laar.’

  VVD: Foto Konijnenberg krijgt steun middenstand Den Ham.

  Politiek

  DEN HAM - De leden van middenstandsvereniging Hami Den Ham hebben het college van Twenterand in een brief d.d. 14 november 2017, ondertekend door voorzitter Jansen, laten weten hoe men over het handhavingsverzoek van de Stichting Platform Detailhandel Twenterand richting Foto Konijnenberg denkt. Door deze actie zal formeel de lopende procedure waarschijnlijk helaas niet worden stopgezet, maar het geeft wel een heel duidelijk signaal. Deze brief zal ongetwijfeld ter sprake komen tijdens het gesprek dat de gedeputeerde Monique van Haaf en wethouder Martha van Abbema over deze handhavingsprocedure op 21 november a.s. gaan voeren. De provincie speelt namelijk een grote en mogelijk zelfs een cruciale rol in deze kwestie.

  Het blijft roerig in Den Ham. Is het niet de CAV waar veel publiciteit én tweespalt is, dan is het wel de situatie rond Foto Konijnenberg. Hoe zou dat toch komen?

  CDA fractie ingenomen met terugkeer van starterslening

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Tijdens de raadsvergadering van 14 november heeft de raad goedkeuring gegeven aan het college voorstel voor herinvoering van de starterslening. Met deze starterslening wordt het voor aspirant-kopers gemakkelijker een bestaande woning te kopen. Ze kunnen maximaal een extra bedrag van €30.000 lenen waarover ze de eerste drie jaar geen kosten hoeven te betalen.

  Het kopen van een eigen woning staat bij velen in de gemeente hoog op de wensenlijst. Dit omdat de huren hoog zijn en de rentestand laag is. In de raadsvergadering van 16 december 2016 werd door de CDA fractie, met steun van de Christen unie, SGP en VVD, een motie ingediend om een restbedrag in te zetten voor een toekomstig stimuleringsprogramma wonen. Het college heeft deze motie vertaald naar (meer...)

  CDA: aanwonenden Aadorpweg met college in gesprek

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Tijdens de raadsvergadering van 14 november 2017 heeft de CDA fractie wethouder B. Engberts opgeroepen om tot overeenstemming te komen met de aanwonenden van de Aadorpweg te Vriezenveen. Voor de aanleg van de fietssnelweg moesten ruim 100 bomen gerooid worden en blijft er van de groenstrook achter de woningen aan De Zilvermeeuw en De Reiger nagenoeg niets over.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›