4°C
Bewolkt

  College antwoordt op vragen van PVV over ‘zorgcowboys’

  Politiek

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand is niet van plan te stoppen met de huidige systematiek en de methodiek toe te passen die in Almelo en Hof van Twente wordt gebruikt. Het college is ook niet voornemens om een andere systematiek te gebruiken. "Uitspraken over de effecten van andere systemen, zoals de twee genoemde gemeenten, in relatie tot onze aanpak zonder adequate effectmeting (terwijl we net gestart zijn) en alleen op basis van een krantenartikel vinden wij niet verstandig. Op basis van het zogenoemde barrièremodel kunnen we pro-actief en op voorhand een gedegen risico-inschatting maken van de kwaliteit van de zorgverlener, die toezichthouders signaleren op de werkvloer. Na screening door middel van het barrièremodel hebben alle toezichthouders en contractmanagers alle 330 zorgverleners ook beoordeeld op basis van de signalen op de werkvloer. Door onze intensieve samenwerking met de gemeenten pikken we direct signalen op. Met deze aanpak zijn we gestart in oktober 2018. Na de enorme bulk aan gunningen in het najaar van 2018, hebben we onze aanpak geëvalueerd en zijn we bezig deze verder te verbeteren. We zetten bij tussentijdse gunningen vanaf januari 2019 het barrièremodel direct in".

  Het college realiseert zich dat het de taak heeft ervoor te zorgen dat gemeenschapsgeld goed wordt besteed. "Vooral hebben we ook de taak dat de inwoners de ondersteuning krijgen die nodig is. De methode die met de samenwerkende gemeenten in Twente wordt gehanteerd werkt misbruik niet in de hand en is bewust gekozen waarbij we uitgaan van vertrouwen, keuzevrijheid en administratieve (meer...)

  CDA Twenterand in actie voor ‘Annie voor Europa’

  Politiek

  TWENTERAND - CDA Twenterand is in de afgelopen week aangehaakt bij de landelijke voorkeurscampagne voor Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde bij haar kandidatuur voor het Europees Parlement. Annie staat op een 4e plek op de CDA/EVP-lijst 2, waar peilingen en prognoses nu 3 zetels voorspellen. Zowel digitaal, via vooral social media, als offline is de campagne afgelopen week ingezet. Provinciale campagne teams plaatsen Koeien met Annie-4 en spandoeken. Daarnaast wordt er gewerkt met posters en flyer- acties in kern gebieden om kiezers bewust te maken en bij de campagne te betrekken.Vanuit de Provinciale Staten is Jerry Blekkenhorst hierbij actief; vanuit CDA-Vechtstromen werkt Couzijn Bos mee aan de campagnes van CDA Twenterand en Annie.

  Voordracht kandidaat dagelijks bestuursleden Vechtstromen

  Politiek

  Formateur Bart Krol heeft vorige week met vier partijen gesproken die uitvoering willen geven aan het bestuursakkoord dat op 24 april bijna unaniem is vastgesteld door het nieuwe algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen. Dit gesprek is positief verlopen en Nettie Aarnink (Water Natuurlijk), Wim Stegeman (CDA), Hans van Agteren (AWP niet politiek wel deskundig) en Erik Lievers (fractie Bedrijven) hebben aangegeven graag het nieuwe dagelijks bestuur te willen vormen. Met de vaststelling van het bestuursakkoord ‘Een blauwgroene toekomst, waaraan iedereen kan meedoen’ en de voordracht van de kandidaat dagelijks bestuursleden, beëindigt Bart Krol nu zijn werkzaamheden als formateur bij Vechtstromen.

  Portefeuilleverdeling op hoofdlijnen
  De voorgestelde portefeuilleverdeling is op hoofdlijnen als volgt:
  Stefan Kuks: voorzitter;
  Nettie Aarnink: watersysteem;
  Wim Stegeman: watersysteem en financiën;
  Hans van Agteren: watersysteem en waterketen;
  Erik Lievers: waterketen.
  Op een nog te bepalen moment tussen 22 en 29 mei volgt het zogenoemde (meer...)

  Vragen van Fractie Gemeentebelangen Twenterand over nachttrein

  Politiek

  TWENTERAND - De gemeente Enschede, de Regio Twente en de Provincie Overijssel willen dat er ’s nachts met de trein gereden wordt op het traject Enschede naar Almelo. Dit wil men eerst met een proef doen. Meer hierover in dit artikel uit Tubantia. Wij vroegen ons af, naar aanleiding van geluiden uit de bevolking, of het doortrekken van zo’n ‘nachttrein’ naar Hardenberg bij proef ook mogelijk is, zodat ook op de tussenliggende stations Vriezenveen en Vroomshoop in- en uitgestapt kan worden. En of hiervoor enige belangstelling is. GBT kwam erachter dat er nimmer concreet onderzoek hiernaar is gedaan. Daarom heeft de fractie een enquête uitgezet via onze social media-kanalen of er behoefte is aan zo’n ‘uitgaanstrein’ tussen Almelo en Hardenberg. Met vragen als: Wil je een nachttrein? Zou je er gebruik van maken van een uitgaanstrein? Op welke tijden zou de trein volgens jou moeten rijden?
  Het bericht over de enquête is uitgezet in de periode 19 tot 28 april 2019. Het bereik van het bericht was ruim 12.500. De betrokkenheid was groot: er werd 223 keer gereageerd. Het aantal mannen en vrouwen dat reageerde was nagenoeg gelijk.
  Uit de enquête blijkt dat een groot deel van de respondenten wil dat de nachttrein zowel vanuit Almelo als vanuit Hardenberg omstreeks 02.00 uur zou moeten rijden, maar ook een uur eerder of later wordt veel genoemd.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›