4°C
Bewolkt

  Zeer dringend beroep op wethouder Engberts

  Politiek

  TWENTERAND - Dit bericht is namens de fracties van GBT, PvdA, VVD, D66 en Laarman. Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over de vraag of er een bankje (en enkele struikjes) In de Hoven te Vroomshoop weggehaald kan worden teneinde een verlenging van een parkeerplek ter hoogte van huisnummer 14 mogelijk te maken. Deze verlengde parkeerplek is noodzakelijk om een ernstig zieke jongen, aangewezen op rolstoelvervoer, dagelijks te vervoeren. Door de verlenging van deze parkeerplek worden de handelingen om hem in en uit een busje te plaatsen een stuk makkelijker en zorgt voor minder overlast en gevaar, omdat er dan geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de weg.

  GBT stelt vragen over gang van zaken bij Bakker van der Goot

  Politiek

  TWENTERAND - Op 7 april 2015 heeft GBT een raadsdebat aangevraagd in verband met het door het college opgestelde raadsvoorstel ‘Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan: Vriezenveen lintbebouwing en centrumgebied, Westeinde 139 en 202.’ Reden voor het debat was dat GBT verwarring dan wel problemen voorzag gezien de jurisprudentie over dit soort kwesties en de voorgeschiedenis van dit dossier die sinds 2007 (!) duurt. Verwarring dan wel problemen vreesden wij met name ten aanzien van het laad-en lospunt en vulpunt, die volgens ons in de tekening/verbeelding onduidelijk waren en voor meerdere uitleg vatbaar. Dit verhoogt de kans op geslaagde zienswijzen c.q. bezwaren, ondanks dat in het raadsvoorstel is te lezen “… dat alleen bij het vulpunt aan de westzijde van het perceel Westeinde 139 mag worden geladen en gelost.”

  “Afwezig college drijft Bakker Van der Goot tot wanhoop”

  Politiek

  TWENTERAND - “Het is voor GBT onverteerbaar dat weer een ondernemer het dupe wordt van een falend college van burgemeester en wethouders. En niemand van hen neemt de leiding in handen. Anarchie in optima forma”, aldus Marcus Elzinga van GemeenteBelangen Twenterand.

  Enkele weken geleden stelde GBT de frustrerende handelswijze van het college jegens een andere ondernemer, het sloopbedrijf Hein Heun, al aan de kaak. Tot op de dag van vandaag is in deze handelswijze niets veranderd, want het college vraagt de ondernemer steeds weer om nieuwe kostbare onderzoeksrapporten. “Op een visie met betrekking tot dit familiebedrijf hebben we, ondanks meerdere verzoeken (meer...)

  GBT stelt vragen over huisvesting voor jongeren

  Politiek

  TWENTERAND - “Er dienen zich kansen genoeg aan voor betaalbare huur of koopwoningen voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar, maar je moet ze wel willen zien en benutten”, aldus Marcus Elzinga van GemeenteBelangen Twenterand. Hij stelt het college hierover vragen en daagt hen uit snel actie te ondernemen. GBT heeft de afgelopen jaren in de gemeenteraad meerdere malen gepleit voor jongerenhuisvesting.

  Elzinga: “Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over starterswoningen, want een starter hoeft niet per definitie jong te zijn. We hebben het over de leeftijdscategorie 18 tot en met ± 27 jaar voor wie een soort studentenwoning of woningunit vaak met gezamenlijke gebruikersruimten betaalbaar is of een zogenoemde koopstarter in dezelfde leeftijdscategorie voor wie een koopprijs van ± (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›