4°C
Bewolkt

  CDA stemt tegen begroting Twenterand

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Het CDA heeft tijdens de behandeling van de begroting een alternatieve begroting ingediend. Dit om de door het College voorgestelde OZB verhoging van 25% te verlagen. De alternatieve begroting is een aanzet om de lasten voor onze inwoners niet onnodig te verhogen. Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de CDA fractie aangegeven dat de plannen van het College te weinig onderbouwd zijn en te weinig visie bevatten. Jan Kuilder; “kijkend naar de begroting en de antwoorden op de door ons gestelde vragen is de lijst met voornemens als ‘nog te onderzoeken’ ‘nog uit te voeren’, ‘afstemmen’, ‘uitwerken’ en ‘voorbereiden’ erg lang. Daarom hebben wij het college gevraagd met goed onderbouwde voorstellen te komen.”

  GBT wil klachtenbehandeling van inwoners verbeteren

  Politiek

  TWENTERAND - GemeenteBelangen Twenterand komt met een voorstel om de klachtenbehandeling van inwoners te verbeteren. Want als een inwoner van de gemeente Twenterand ontevreden is over de wijze waarop zij of hij door medewerker(s) van de gemeente is behandeld, dan is een onafhankelijke klachtenbehandeling onontbeerlijk.

  Alle ballen op Marcus Elzinga

  Politiek

  TWENTERAND - Het college, gesteund door GBT en de CU, heeft de begroting 2019 ingediend en daarna heeft het CDA een zogenaamde alternatieve begroting ingediend, omdat deze partij het kennelijk op een groot aantal onderdelen niet eens is met de door het college ingediende begroting. Opvallend dat deze alternatieve begroting niet mede door één of meerdere andere oppositiepartijen is ingediend.

  Groen Links: Douwe Bouma in beeld als Statenlid

  Politiek

  GEERDIJK- - De maatschappelijk betrokken actievoerder Douwe Bouwma uit Geerdijk/Vroomshoop is volgend jaar maart verkiesbaar als Statenlid voor GroenLinks in Overijssel. Dat meldt de Roskam. Hij staat nummer acht op de lijst. Hoewel vermoedelijk niet direct verkiesbaar kan Bouma met voorkeurstemmen toch in de Staten van Overijssel worden gekozen. Bouma voert onder meer actie tegen de zogenoemde megastallen in Overijssel in het algemeen en Twenterand in het bijzonder. Op de combinatielijst van PvdA en GroenLinks in Twenterand stond Bouma dit jaar tweede, wat betekent dat hij eerst opvolger is van het gekozen raadslid Reusken.

  Afgelopen week sprak Bouma nog in tijdens een politiek beraad over de schade en de schande van de verdieping van het kanaal Almelo-De Haandrik, waardoor veel bewoners schade aan hun huizen hebben, in de vorm van scheurvormen en verzakking. Dat is trouwens een provinciale kwestie, waar ze Bouma dus ook als actievoerder leren kennen.

  Voormalig wethouder Molema van GroenLinks in Oldenzaal is trouwens de lijsttrekker voor deze partij bij de statenverkiezingen in Overijssel.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›