4°C
Bewolkt

  Schriftelijke vragen PVV Twenterand Scholen en Het Punt

  Politiek

  TWENTERAND - De PVV heeft vernomen dat diverse scholen in Twenterand onlangs gebruik hebben gemaakt van het theater in Het Punt. En dat, op één school na, de scholen na de voorstelling de bezoekers (ouders, familieleden en kinderen) koffie en thee hebben verstrekt in hun eigen onderkomen. Er zijn dus geen consumpties genuttigd in Het Punt zelf.

  De PVV vindt dit vreemd. Op voordracht van de toenmalige gemeenteraad en het college is Het Punt gerealiseerd. Een gebouw met een maatschappelijke waarde, maar ook een gebouw dat moet proberen op eigen benen te staan. Nog altijd wordt er veel gemeenschapsgeld in gestopt om Het Punt te laten bestaan. We hebben het over honderdduizenden euro’s. Het is bekend dat met name de horecabestedingen achterblijven. Het Punt heeft dus de taak om te zorgen dat deze bestedingen toenemen.

  Vragen van PVV Twenterand over (horeca)activiteiten in oude Kennedyschool

  Politiek

  TWENTERAND - De PVV Twenterand bereikt signalen dat er in de voormalige Kennedyschool in Vroomshoop activiteiten plaatsvinden die eigenlijk in een horecabedrijf zouden moeten plaatsvinden. Indien dit zo is, is er sprake van oneerlijke concurrentie. In Vroomshoop hebben we Het Punt waar het afgelopen jaar veel over is gesproken. Met name het horecagedeelte loopt niet naar wens. Er wordt ieder jaar veel gemeenschapsgeld in Het Punt gestoken om Het Punt maar te laten bestaan. We praten over honderdduizenden euro’s gemeenschapsgeld.

  Het toestaan van de gemeente dat er in een school horeca activiteiten plaatsvinden druist in tegen het beleid van het college en druist in tegen de wens van de gemeenteraad om van Het Punt een succes te maken. De Partij voor de Vrijheid heeft hier dan ook vragen over.

  Dáár moet tegen opgetreden worden!

  Politiek

  TWENTERAND - Het toezicht en handhaving gaat in Twenterand flink uitgebreid worden. Er komen daarom meer BOA’s (= Bijzonder Opsporings Ambtenaren). Om deze handhavers een vliegende start te geven vragen wij aan inwoners via een enquête waar nodig tegen opgetreden moet worden?
  Vorige week werden de plannen voor 2020 via de Kadernota vastgesteld door de gemeenteraad. Eén zo’n plan is dat over vijf maanden de gemeente Twenterand extra handhavers in dienst gaat nemen. Hiermee gaat eindelijk een wens van de burgemeester, de politiek en de inwoners in vervulling.
  Want al jaren wordt tot grote ergernis geklaagd dat er tegen bepaalde overtredingen maar niet of veel te laat wordt opgetreden. Niet zo vreemd eigenlijk, want tot nu toe is er maar één BOA in dienst. Dat worden er drie en later, na evaluatie, zeer waarschijnlijk vier.

  In de Kadernota is te lezen dat de focus wordt gelegd op controles van (grote) evenementen, naleving Drank- en Horecawet, Wet op de kansspelen, Afvalstoffenverordening en ondermijning. Maar wat vindt u? Zijn dit de belangrijkste zaken waarop gehandhaafd moet worden? Of zijn er andere grotere ergernissen?

  GemeenteBelangen Twenterand heeft het idee van wel. Te vaak zijn wij als (meer...)

  GBT Twenterand stelt vragen over waterwinning Vitens

  Politiek

  TWENTERAND - Uit grondgebied van onder meer de gemeente Twenterand wordt water gewonnen. Dit gebeurt sinds mensenheugenis door Vitens, die daarvoor een vergunning heeft van de provincie Overijssel. In onze gemeente kennen we sinds 1992 het Hammerflier. In dit gebied in Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk wordt jaarlijks 1,5 miljoen m³/j water onttrokken. We kennen eveneens waterwin-locatie Hoge Hexel dat doorloopt tot in Vriezenveen. Straks loopt dit verder door in onze gemeente tot en met het gebied Vriezenveen - Daarle - Daarlerveen voor drinkwaterwinning bij. Vitens schrijft hierover op haar website: “Met deze nieuwe drinkwaterwinning kan Vitens 30.000 huishoudens in Twente van drinkwater voorzien. Dit is 10% van het totale aantal inwoners van Twente. Vitens vraagt een vergunning aan voor 5 miljoen m³/j, maar ontwikkelt in eerste instantie 3 miljoen m³/jaar. Afhankelijk van de effecten op de omgeving, wordt op een later moment bepaald of de winning uitgebreid wordt naar 5 miljoen m³/jaar. Dat zijn 2.000 olympische zwembaden vol.”

  Voor al deze miljoenen kubieke meter aan grondwater die in onze gemeente wordt onttrokken betaalt Vitens, voor zover bij ons bekend, niets aan de gemeente Twenterand. Ook niet via dividend, want sinds 2018 is Vitens geen verbonden partij meer.

  Daar komt bij dat sinds jaren, en het einde lijkt voorlopig niet in zicht, er schaarste is aan grondwater. Gemeenten worden verzocht (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›