4°C
Bewolkt

  CDA tegen verbouwing gemeentehuis

  Politiek

  VRIEZENVEEN - De CDA fractie heeft met verwondering kennis genomen van geruchten over een mogelijke verbouwing van het gemeentehuis van Twenterand. In de afgelopen dagen kwam het bericht naar buiten dat er plannen zouden zijn voor een kostbare verbouwing van het gemeentehuis. Dit om het gebouw geschikt te maken voor andere gebruikers dan de gemeente Twenterand.

  De fractie is van mening dat een verbouwing niet aan de orde is. Henk Kerkdijk; ‘we hebben op dit moment grote uitdagingen binnen de gemeente. Dit gaat bijvoorbeeld over tekorten in het Sociaal Domein en ontwikkelingen in de bedrijfsvoering. Daarbij is een discussie over een 2 miljoen kostende verbouwing van het gemeentehuis volstrekt niet aan de orde’. De fractie wil daarom het onderwerp (meer...)

  VVD stelt vragen over onderhoud zwembaden

  Politiek

  VRIEZENVEEN - DE VVD heeft, bij monde van raadslid Chris Walraven, vragen gesteld over het onderhoud, groot of klein, van de beide zwembaden in Twenterand; de Zandstuve en het nieuwe zwembad in Vriezenveen. Het gaat er met name om welk onderhoud voor rekening van de exploitant komt, en welk onderhoud voor rekening van de gemeente. En of die bedragen dan al of niet in het ondertussen magische bedrag van €645.000 zijn begrepen.

  D66 Twenterand stelt kandidatenlijst vast

  Politiek

  VRIEZENVEEN - D66 Twenterand heeft in haar ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Eerder al was de huidige fractieleider Tonny van der Cozijne gekozen als lijsttrekker.

  Naast hem komen Daan Elling, Caroline Bramer-Menger en Arnold Schotman op respectievelijk plaats 2, 3 en 4. Op 5, 6 en 7 volgen Jorrit Efde, Anton Lesscher en Richard Koops. Allen uit Vriezenveen. Rick de Jong (Den Ham) en Mark Balkenende (Westerhaar-Vriezenveensewijk) zijn, door verhuizing, niet meer beschikbaar. D66 Twenterand hoopt met Daan Elling (21 jaar) de jonge kiezer aan te spreken, in (meer...)

  CDA: Jan Binnenmars wordt vierde bij verkiezing Beste Twentse Bestuurder

  Politiek

  TWENTERAND – Bij de jaarlijkse verkiezing van de beste (gemeente)bestuurder van Twente door de Roskam bereikte CDA wethouder Jan Binnenmars de vierde plek. Jan werd in 2013 uitgeroepen als beste bestuurder van Twente.
  Jan Binnenmars werd door De Roskam als volgt getypeerd: Levende archiefkast, vol laden en vakken die uitpuilen van informatie, oogt een beetje als Catweazle in Politics, maar is op het vlak van de kennis over (jeugd)zorg, maatschappelijke ondersteuning, huishoudelijke hulp onovertroffen, ook als pleitbezorger van de noodzaak van extra rijksgeld vanwege de oplopende tekorten, tastbare resultaten op de beleidsterreinen Onderwijs en Welzijn die hij ook bestiert, in een gemeente als Twenterand, met veel meervoudige problematiek, is het waanzinnig wat Binnenmars bereikt heeft, met in elk der vier dorpen (Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar) een brede school, plus medische centra en in Vroomshoop het Activiteitencentrum Het Punt met (top)sport en (top)theater.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›