4°C
Bewolkt

  Schriftelijke vragen VVD over toegankelijkheid station Vriezenveen

  Politiek

  VRIEZENVEEN - ALMA reizigersvereniging heeft onlangs geklaagd over het aantal parkeerplaatsen rond het station Vriezenveen. Na het inwinnen van informatie omtrent dit probleem blijkt ons dat er inderdaad veel te weinig parkeerplekken zijn. Dit is aan de ene kant mooi want daaruit blijkt dat het station en dus de trein veelvuldig wordt gebruikt. Er is echter voldoende ruimte om hier parkeerplaatsen aan te leggen rond het station.

  Daarnaast klaagt men over de toegankelijkheid. Er is een stoeprand die niet verlaagd is op de plek waar je er op moet stappen waardoor hier een opstapje is die gevaar voor struikelen oplevert. Tevens is dit natuurlijk niet rolstoelvriendelijk.

  Schriftelijke vragen VVD over kernbudgetten

  Politiek

  TWENTERAND - SDe VVD bereiken vragen omtrent de verdeling van de kernbudgetten. Ondanks dat GBT al eens heeft aangegeven dat hier wel criteria voor zijn vinden wij dit toch wat onduidelijk. Onlangs stond een afwijzing in de krant voor een aanvraag uit dit kernbudget voor een buurtbarbecue. Hierdoor is er onduidelijkheid hoe de budgetten verdeeld worden, welke criteria daar voor staan en wie dit dan bepaalt.

  Schriftelijke vragen VVD over PFAS

  Politiek

  TWENTERAND - De VVD Twenterand constateert dat er op dit moment veel onrust heerst omtrent PFAS. Dit betreft een verzameling van gevaarlijke stoffen die overal in de grond wordt aangetroffen. Op dit moment zet dit veel projecten op slot. Nu ligt er in Twente tussen de veertien gemeenten een voorstel dat met een aantal nieuwe regels over hoe om te gaan in Twente met PFAS. Er zijn nu twee gemeenten die dit voorstel hebben geaccordeerd. Om dit zo spoedig mogelijk in Twente te laten ingaan is het dus zaak dat ook de andere gemeenten hier mee instemmen. De VVD Twenterand stelt daarom de volgende vragen:

  College antwoordt PVV over Synagoge in Vriezenveen

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Het college is het eens met de PVV Twenterand dat het jammer zou zijn als de Synagoge gesloopt zou worden. Het is inderdaad een mooie gedachte om van de Synagoge een Joods Cultureel Centrum/Kenniscentrum te maken.
  Als er een plan in die richting ontwikkeld zou worden, is het college bereid daarover in contact te treden met Provincie, Het Oversticht en het Rijk.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›