4°C
Bewolkt

  Vrouw aan het roer bij de Christenunie

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Twenterand, in het Westerdok te Vriezenveen, op 19 april 2018 is er nieuwe bestuursvoorzitter verkozen. Voorzitter Harjan Otten treedt terug als voorzitter, maar blijft wel behouden voor het bestuur in de functie van penningmeester. Als nieuwe voorzitter van de ChristenUnie Twenterand is verkozen Barbera Koerssen.

  Tijdens de algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Twenterand heeft Barbera Koerssen het voorzitterschap van het bestuur overgenomen. De leden steunden unaniem het voorstel van het bestuur om Barbera Koerssen tot voorzitter van het bestuur te benoemen.

  Afscheidnemend voorzitter Harjan Otten blijft actief als bestuurslid. Hij gaat verder in de functie van penningmeester. Hij (meer...)

  Burgemeester van der Kolk gast in Politieke stem op Delta FM

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Tijdens de uitzending Politieke stem op Delta FM van komende donderdag 19 april 2018 is waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk één van de gasten.

  In deze derde aflevering van dit nieuwe lokale politieke programma zijn in het eerste gedeelte Ben Engberts, fractievoorzitter van de SGP en Stephan Reusken fractievoorzitter van de PvdA-GL als gasten aanwezig. Er wordt met hen o.a. terug gekeken op de resultaten van de verkiezingen en het advies van informateur Mark Boumans over een mogelijke nieuwe coalitie komt ongetwijfeld ook ter sprake.

  Na de onderbreking gaat presentator Chris Walraven het gesprek aan met waarnemend burgemeester van Twenterand Annelies van der Kolk. In dit gesprek wordt terug gekeken op haar afgelopen periode als burgemeester en vooruitgekeken op zaken die voor Twenterand en haar inwoners van belang zijn.

  Het programma heeft als doel de lokale politiek dichter bij de inwoners te brengen en wordt eens in de veertien dagen uitgezonden via de lokale omroep, zowel op de radio als op de televisie, van 19.00 tot 20.00 uur. Tevens is de uitzending rechtstreeks te volgen op de Facebook pagina Deltapolitiek, waar u ook rechtstreeks uw vragen aan de gasten kunt stellen.

  Advies informateur Mark Boumans: Coalitie GBT - ChristenUnie

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Na de vorige week gehouden gesprekken met alle partijen in de gemeenteraad heeft informateur Mark Boumans vanavond zijn eindverslag gepresenteerd aan de partijen. Het advies van Boumans is om te komen tot een coalitie van GemeenteBelangen Twenterand en de ChristenUnie. Informateur Boumans: “Uit de door mij gevoerde gesprekken is duidelijk geworden dat, hoewel meerdere partijen samen willen werken met GemeenteBelangen Twenterand, een coalitie met de ChristenUnie kan zorgen voor een stabiel college dat ook werk wil maken van de gewenste andere bestuursstijl en een betere en duidelijker communicatie met inwoners, bedrijven en instellingen.”

  Deze coalitie kan volgens Boumans niet alleen rekenen op een meerderheid in de raad (15 van de 23 zetels) maar kan daarnaast ook bogen op een meerderheid van de uitgebrachte stemmen (bijna 60%) wat een goede basis is voor de komende jaren.

  Alvorens tot inhoudelijke onderhandelingen over te gaan adviseert Boumans het formatieproces te starten met een gesprek tussen de partijen over (meer...)

  Mark Boumans (VVD) informateur in Twenterand

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. is GemeenteBelangen Twenterand op zoek gegaan naar een informateur om met de partijen in de gemeenteraad gesprekken te voeren over de situatie na de verkiezingen. GemeenteBelangen Twenterand is verheugd te kunnen melden dat deze is gevonden in de persoon van Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›