4°C
Bewolkt

  Ex-wethouder Binnenmars politiek onder vuur.

  Politiek

  TWENTERAND /VROOMSHOOP - De 'Politieke stem op Delta FM' heeft zijn reces onderbroken, gezien alle commotie rondom de bestuurs- en financiële perikelen met betrekking tot activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop. Zijn tussentijdse balans:

  De grootse politieke partij van Twenterand GBT heeft schriftelijke vragen gesteld over een onderwerp dat al jarenlang onderwerp van politieke discussie is. Is de startbegroting door wethouder Binnenmars gepresenteerd en onderdeel van het besluit genomen op 13 maart 2013 om activiteitencentrum Het Punt te bouwen, te optimistisch geweest of niet? In de uitzending van ‘Politieke stem op Delta FM’ op 12 juli j.l. werd deze vraag specifiek aan de inmiddels ex-wethouder Jan Binnenmars gesteld en deze bestreed nogmaals dat deze begroting te optimistisch was opgesteld.

  Vragen van GBT Twenterand over problemen bij Het Punt

  Politiek

  TWENTERAND / VROOMSHOOP - De GBT-fractie heeft vanaf aanvang, zowel in de gemeenteraad als via schriftelijke vragen, regelmatig zorgen geuit over de financiële dekking met betrekking tot activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop. Een motie daarover werd in maart 2013 helaas verworpen. Daarom hebben wij hierover destijds een stemverklaring afgelegd.

  Onze fractie stelde in 2015 - een half jaar na de opening van Het Punt - vast dat er een te positieve exploitatiebegroting is opgesteld en geen plan B was met betrekking tot de horeca. Met name daar en bij het theater waren respectievelijk de omzet en de inkomsten veel te rooskleurig begroot en was er uitgegaan van één scenario. Wij kwamen tot deze conclusie, omdat wij ons uitgebreid hadden laten informeren door onder meer een zeer ervaren horeca-echtpaar, waar het college niet mee in zee wilde door zich mee te laten slepen in een emotionele “bierdiscussie”. Dat was kennelijk belangrijker dan het zakelijke en professionele aspect. Of was de exploitatie-inschatting van het echtpaar zo realistisch, dat het op dat moment niet uitkwam?

  PVV Twenterand stelt vragen over Mystery guests horeca

  Politiek

  TWENTERAND - De PVV Twenterand vindt dat een wet moet worden nageleefd en dat dus (sport-) verenigingen, horeca en aanverwante bedrijven geen alcohol moeten verstrekken aan minderjarigen. Toch zijn er vragen over de methode van controle. Kort samengevat:

  Reactie college op vragen van PvdA-GL over bermbeheer

  Politiek

  TWENTERAND - De fractie PvdA-GL constateerde dat een aantal bermen die met bloemrijk graszaad zijn ingezaaid (o.a. aan de Pollen) voor een deel door eigenaren en/of gebruikers zijn gemaaid. Het college antwoordt daarop dat op veel plekken in de gemeente de bermen worden onderhouden/gemaaid door eigenaren van aanliggende percelen. Daar waar de gemeente (meerjarige) bloemenmengsels inzaait of heeft ingezaaid, en daar waar ecologisch bermbeheer wordt toegepast, zal de gemeente voor het volgend jaar alle aanwonenden schriftelijk informeren over de biodiversiteitsgedachte achter het inzaaien. Ook informeert de gemeente de akkerbouwers over het feit dat de geselecteerde soorten niet, zoals gevreesd wordt, op de voedingsrijke akkers gedijen, maar juist wel in de schralere bermen. De aanwonenden zal worden gevraagd niet eerder te maaien dan in de aan te geven periodes waarin ook de gemeente de ingezaaide bermen maait.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›