4°C
Bewolkt

  Het CDA Overijssel trapt het politieke jaar af in Twenterand

  Politiek

  TWENTERAND - Afgelopen vrijdag vond in Den Ham de aftrap van het politieke seizoen 2019-2020 voor het CDA Overijssel plaats. Een goed samengesteld programma door het CDA Twenterand, met het bezoek aan bedrijven als De Johanneshoeve, Bovo Vroomshoop, Stichting Manna, Waypoint Twenterand, Stichting Boot en een prachtige Hammerbezinningswandeling maakte deze dag compleet.

  College antwoordt PVV over kosten Zonnepark Oosterweilanden

  Politiek

  TWENTERAND - De PVV heeft op 15 juni jl. schriftelijke vragen gesteld over de gevolgen voor de gemeente nadat bekend is geworden dat het Zonnepark Oosterweilanden een aantal maanden vertraging heeft opgelopen. Op 25 juli jl. zijn de vragen beantwoord door het college van B&W.
  Naar aanleiding van de beantwoording heeft de PVV nog een paar aanvullende vragen én nieuwe vragen. Het college antwoordt daarop (sterk samengevat) als volgt:

  Op zaterdag 31 augustus 2019 is het Zonnepark volledig operationeel geworden en wekt stroom op. De officiële opening is op 4 oktober aanstaande.
  Het Zonnepark wekt voldoende energie op voor 3300 huishoudens. Zonnepark Oosterweilanden b.v. is de stroomproducent en levert de stroom aan energieleverancier Van de Bron, die het doorverkoopt aan particulieren en bedrijven. De energieleverancier (meer...)

  Antwoord college op vragen GBT over waterwinning

  Politiek

  TWENTERAND - Gemeente Belangen Twenterand (GBT) constateert dat uit grondgebied van onder meer de gemeente Twenterand water wordt gewonnen. Dit gebeurt sinds mensenheugenis door Vitens, die daarvoor een vergunning heeft van de provincie Overijssel. In onze gemeente kennen we sinds 1992 het Hammerflier. We kennen eveneens waterwin-locatie Hoge Hexel dat doorloopt tot in Vriezenveen. Straks loopt dit verder door in onze gemeente tot en met het gebied Vriezenveen - Daarle - Daarlerveen voor drinkwaterwinning bij.

  Antwoord college op vragen PVV over gemeentelijk wagenpark

  Politiek

  TWENTERAND - De Partij voor de Vrijheid heeft vernomen dat de gemeente Twenterand voornemens is om het huidige wagenpark (lease) te vervangen door 100% elektrische auto’s.

  Het college antwoordt (samengevat) als volgt: Het klopt dat de gemeente wil overstappen op 100% elektrisch rijden. Het gaat in totaal om 11 bestelauto's en 3 personenauto's.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›