4°C
Bewolkt

  CU: Meer vragen over de aanvliegroute naar Lelystad

  Politiek

  DEN HAM - Al eerder heeft de Christen Unie, bij monde van de heer Veurink, vragen gesteld over de aanvliegroutes naar vliegveld Lelystad. Die dreigen ook boven Twenterand te komen, met name boven Den Ham en omstreken. De heer Veurink: "De reden om nadere vragen te stellen, is dat er overal gesproken en geschreven wordt over deze materie, maar dat vanuit Twenterand geen reactie wordt gehoord". Daarom wil de CU graag weten wat er uit de bespreking met 11 gemeenten is gekomen. Die heeft al op 6 maart plaatsgevonden, dus tijdige terugkoppeling was zonder meer mogelijk. Ook heeft Twenterand contact opgenomen met Dalfsen, om aansluiting te zoeken bij de andere betrokken gemeenten. De CU wil weten wat er uit dat contact is voortgevloeid; tevens wil men weten of de gemeente echt betrokken is bij deze zaken, en of er al nieuwe informatie is over de aanvliegroutes.

  GBT: College legt komst megastal geen strobreed in de weg

  Politiek

  VROOMSHOOP - “Het heeft even geduurd, maar het college bestaande uit wethouders van CDA, ChristenUnie en SGP, laat dan toch haar ware gezicht zien. Een megastal in Vroomshoop, nabij Geerdijk én een omschakeling naar een nieuwe intensieve veehouderij in Vriezenveen wordt geen strobreed in de weg gelegd”, aldus Marcus Elzinga namens GemeenteBelangen Twenterand.

  Raadslid Elzinga voelt zich belemmerd in zijn functie als raadslid

  Politiek

  GEERDIJK - Raadslid Marcus Elzinga heeft een open brief gestuurd naar het college van B&W van Twenterand. Zoals hijzelf al aangeeft, is dit een ongebruikelijke stap. Hij voelt zich echter genoodzaakt om zijn mening op deze manier kenbaar te maken.
  Waar gaat het nu over? Per 1 juni 2017 is er blijkbaar een andere manier van communiceren; Raadsleden mogen niet meer praten met ambtenaren voor het stellen van vragen. Alleen technische vragen kunnen gesteld worden, maar dan uitsluitend per e-mail via de raadgriffier. Deze "nieuwe werkwijze" is per e-mail medegedeeld. In de praktijk levert deze werkwijze zoveel problemen op, dat het niet werkbaar is. Een heldere en eenduidige definitie van wat dan wel, en wat niet gevraagd kan worden, ontbreekt. De heer Elzinga vraagt het college dan ook om deze nieuwe werkwijze per direct af te schaffen. Tevens hekelt hij de vele raadbijeenkomsten achter gesloten deuren.

  VVD stelt vraag over bestemmingsplan procedure

  Politiek

  VRIEZENVEEN - In een bestemmingsplan worden heel veel zaken geregeld en de procedures voor het mogelijk wijzigen van bestemmingsplannen zijn in principe voor een ieder duidelijk of worden indien gewenst door de betrokken ambtenaren duidelijk gemaakt. In bestemmingsplannen worden o.a. woon- en kantoorbestemmingen vastgelegd. Het komt regelmatig voor dat eigenaren van panden in Twenterand de gemeente vragen zo’n bestemming te wijzigen. Duidelijk is echter ook dat zo’n wijziging niet altijd kan worden gehonoreerd. De VVD heeft hierover, op dit moment althans, geen vragen, maar heeft wel een vraag in relatie tot een mogelijke bestemmingsplanwijziging.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›