4°C
Bewolkt

  CDA fractie scherpt Detailhandelsstructuurvisie aan

  Politiek

  VRIEZENVEEN - De CDA fractie heeft tijdens de behandeling van de Detailhandelsstructuurvisie 2017 – 2022 in de Raadsvergadering van 18 juli jl. een aantal duidelijke keuzes gemaakt. Het gaat hierbij over keuzes wat wel en niet mag in het kader van detailhandel in Twenterand. De fractie vindt dat detailhandel, daar waar mogelijk, geconcentreerd moet worden in de kernen, om leegstand van winkelpanden zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is de fractie van mening dat de contacten en afstemming met het Detailhandelsplatform en haar ondernemers moeten worden verbeterd en dat de gemeente handhavend moet optreden wanneer afwijkingen van de voorschriften worden geconstateerd.

  De laatste raadsvergadering voor het zomerreces 2017

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Gisteravond werden in de gemeenteraad met name de detailhandelsvisie en de nieuwe subsidieregeling besproken. Nu hebben de raadsleden vakantie, oftewel reces, een wat fraaier woord voor vakantie. Bij de detailhandelsvisie werd er met name aandacht besteed aan bedrijfsmatige activiteiten die vanuit een woning plaatsvinden. Kapsalon aan huis werd als voorbeeld gebruikt. Men wil dit niet meer hebben; zij die nu een vergunning hiervoor hebben, mogen doorgaan, maar van nieuwe gevallen kan geen sprake zijn. Hier zal men streng op letten. Het is overigens niet volstrekt helder wat hier wel onder valt, en wat niet. Is een pedicure aan huis wel toegestaan? Dat soort vragen zijn niet gesteld.

  D66 Twente West heeft lijsttrekkers klaar

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart zal D66 met een eigen lijst meedoen in de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Twenterand, gemeenten waarin zij ook nu reeds in de raad is vertegenwoordigd. Voor het lijsttrekkerschap had zich in elk van de genoemde gemeentes één lid zich kandidaat gesteld, te weten:

  Almelo:__________ Jeroen Wiertz
  Hellendoorn: ______Edo op den Dries
  Rijssen-Holten:____ Herman Klein Velderman
  Twenterand:_______Tonny van der Cozijne

  Tussen 23 juni en 7 juli konden de leden zich middels e-voting vóór of tegen de kandidaten uitspreken. De uitslag van deze interne stemming is dat alle leden zijn verkozen.
  De overige kandidaten op de kandidatenlijsten worden komend najaar gekozen. De procedure daarvoor start in september a.s.

  Wat er mis ging

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Bij het bericht over de kadernota van afgelopen week hebben wij gekeken naar welke partijen een amendement of een motie indienen, en daaraan de conclusie verbonden dat een partij, als die niet (mede) een amendement of motie ondertekent, er dan niet voor is. Dat is een onterechte conclusie, bij de stemming wordt vastgelegd of men voor of tegen een bepaald voorstel is, het al of niet mede-indienen doet dan niet ter zake. Waarvan akte!

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›