4°C
Bewolkt

  Politieke stem op Delta FM

  Politiek

  TWENTERAND - Omdat de raadsleden in een besloten vergadering op 17 oktober worden geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek over de ontmanteling van Soweco, konden de oorspronkelijk geplande gasten voor de uitzending van 17 oktober niet aanwezig zijn. Presentator Walraven: ‘Het is niet anders, maar ik ben van mening dat een onderwerp dat in zes gemeenten zo veel stof doet opwaaien in de openbaarheid moet worden behandeld en niet achter gesloten deuren, zeker niet als de raadsleden van Twenterand hierover in gesprek gaan met de eigen wethouder. Zowel de betrokken medewerkers van Soweco, maar ook de inwoners van deze zes gemeenten hebben recht op de openbaarheid van bestuur. Kennelijk denken de zes betrokken wethouders hier echter anders over.’

  SOWECO dinsdag 15 oktober opnieuw aan de orde in gemeenteraad

  Politiek

  TWENTERAND/ALMELO - Het CDA Twenterand vindt dat er al maanden onrust heerst bij een heel kwetsbare groep mensen. Sommigen zijn zelfs letterlijk ziek door de onrust. Onacceptabel vindt CDA-fractielid Bramer: "Deze mensen hebben juist rust, regelmaat en structuur nodig".
  Landelijk heeft het onderwerp inmiddels ook alle aandacht. Recent werd staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgeroepen in gesprek te gaan met de 6 SOWECO gemeenten.

  Bramer: "De dag na het aannemen van deze motie stond er echter al een bericht van het SOWECO bestuur in de krant waarin te lezen valt dat het niet zal afwijken van hun besluit. Blijkbaar is het voorgenomen besluit zoals het in de eerdere raadsdebatten werd genoemd door de wethouder, inmiddels al een vaststaand besluit geworden: Ik doel hiermee op het onderzoek van het bestuur van SOWECO naar 1 (meer...)

  PvdA/GroenLinks stelt vragen over stikstofproblematiek in Twenterand

  Politiek

  TWENTERAND - De fractie PvdA/GroenLinks stelt (samengevat) het volgende aan de orde:
  Na de uitspraak van de Raad van State is het duidelijk dat Nederland grote opgaven krijgt voor de reductie van stikstof. Om inzicht over de omvang van de stikstof problematiek te krijgen is de Commissie Remkes ingesteld. Het kabinet wil fors investeren in direct natuurherstel, zoals de aanleg van bufferzones, extra ruimte voor natuurinclusieve landbouw en de aanleg van ‘klimaatbossen’.
  Voor de maatregelen die in de landbouw getroffen gaan worden is er gekozen voor vrijwillige sanering van de boeren en gezinsbedrijven die een knelpunt vormen bij voor stikstofgevoelige natuurgebieden.

  PVV Twenterand stelt vragen over synagoge in Vriezenveen

  Politiek

  TWENTERAND/VRIEZENVEEN - De PVV Twenterand stelt het volgende:

  Volgend jaar wordt de bevrijding van Nederland groots gevierd. Het is dan 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is van de Duitse overheerser. Wij gaan dit zoals gezegd op een grootste manier vieren: op alle niveaus zullen er festiviteiten worden georganiseerd en krijgen organisaties die de herinneringen aan deze oorlog levend proberen te houden, financiële steun vanuit het Rijk, vanuit de provincie en zullen ook de Overijsselse gemeenten een bijdrage leveren. De provincie trekt er maar liefst 1 miljoen euro voor uit.

  De Partij voor de Vrijheid is onze bevrijders eeuwig dankbaar en zet zich dagelijks in om onze verworven vrijheden te koesteren, te waarderen en te behouden. Maar ook om de herinnering aan deze vreselijke oorlog levend te houden, met name bij onze jongeren. Want wij zien helaas in onze samenleving een toenemende haat ontstaan richting de Joodse gemeenschap. En het is deze gemeenschap die in de Tweede Oorlog het meeste geleden heeft.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›