4°C
Bewolkt

  Oud-CDA-wethouder Jan Binnenmars aan de slag voor Ministerie van VWS

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Oud CDA-wethouder Jan Binnenmars werd in 2018 benaderd door het preventieteam van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) toen duidelijk werd dat hij geen deel uit zou gaan maken van een nieuw te vormen college.
  Binnenmars, 66 jaar, had eind 2017 al aangegeven te gaan stoppen. Na 20 jaar openbaar bestuur, waarvan 12 jaar als wethouder, had hij deze keuze gemaakt. “Als ik er nog een periode aan toe zou voegen, ben ik 70 aan het eind van de rit. Ik maak nu bewust de keuze om te stoppen en mij niet meer beschikbaar te stellen voor nog een periode. Ik wil graag, samen met mijn vrouw, meer tijd hebben voor mijn kinderen en kleinkinderen en genieten van het gezinsleven”.

  GroenLinks bezorgd over kanaal Almelo-de Haandrik.

  Politiek

  TWENTERAND - Afgelopen donderdag heeft Kees Slingerland, namens de provinciale Statenfractie van GroenLinks, schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel. Die vragen hebben betrekking op het door GS op 11 december 2018 genomen besluit over het Kanaal Almelo-de Haandrik-Coevorden. In dit besluit geeft GS aan dat voor dit kanaal 'voorlopig geen opwaardering van 700 tot 1000 ton zal plaatsvinden'.

  Schrfitelijke vragen PVV Twenterand over (boetes) vuurwerkoverlast

  Politiek

  TWENTERAND - De PVV Twenterand brengt het volgende onder de aandacht van het college:

  Er is op dit moment een landelijke discussie gaande over het gebruik van vuurwerk. Ook lokaal wordt er over gesproken. Binnenkort ook in de gemeenteraad van Twenterand. Er zijn mensen en partijen die pleiten voor een vuurwerkverbod, geheel of gedeeltelijk of er wordt gestreefd naar zogenaamde vuurwerkzones. Ook zijn er geluiden te horen waarin gepleit wordt voor het afsteken van vuurwerk onder auspiciën van de overheid. De moverende redenen zijn het verminderen/minimaliseren van slachtoffers met ernstig letsel en het beperken van geluidsoverlast voor met name ouderen en dieren.

  Politieke stem op Delta FM in 2019

  Politiek

  TWENTERAND - Donderdagavond 10 januari 2019 gaat het praatprogramma ‘Politieke stem op Delta FM’ weer van start, met in deze uitzending als gasten Gerjan Smelt fractievoorzitter van de ChristenUnie en Erik Veltmeijer fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid.

  Evenals in 2018, wordt de uitzending ook in 2019 om de twee weken rechtstreeks vanuit de studio in Vroomshoop uitgezonden, zowel via de lokale radio, de televisie en bovendien live gestreamd via de Facebookpagina van het programma. Er wordt overigens wel nagedacht over een wekelijkse uitzending, waar specifiek de maatschappelijke organisaties, dorpsraden, bedrijven en inwoners als gasten worden ontvangen. Het zou goed zijn als ook deze partijen vaker aan het woord kunnen komen in een programma over de lokale politiek. Niet voor niets wordt het programma steevast afgesloten met de woorden: ‘Alles is politiek, maar politiek is niet alles.’

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›