4°C
Bewolkt

  VVD gaat op 26 september ook vragen over de zwembaden

  Politiek

  VRIEZENVEEN - De raadsvergadering van 26 september 2017 heeft agendapunt 3, vragenhalfuurtje. Daar gaat de VVD gebruik van maken om ook iets over de zwembadsoap, zoals men het zo langzamerhand wel kan betitelen, op te merken en te vragen. Hier de inleiding.

  In de raadsvergadering van 20 december 2016 heeft wethouder van Abbema onder andere de volgende uitspraken/toezeggingen gedaan:

  1. Bij het maximaal beschikbare bedrag voor zwemmen in Twenterand van 645.000 euro, zal geen cent extra komen.
  2. De uitgangspunten zullen realistisch en haalbaar zijn en goed aansluiten op het programma van eisen.
  3. Dit kwalitatieve programma van eisen zal in nauwe samenwerking met de gebruikers worden opgesteld.
  4. Dit programma van eisen zal worden gedeeld met de raad.

  Over de punten 1 en 2 gaan we het de tweede helft van oktober hebben, in dit vragenhalfuurtje wil de VVD zich toespitsen op de onder de punten 3 en 4 genoemde toezeggingen van de wethouder.

  Onder ‘delen’ verstaan wij en hebben wij verstaan, dat dit programma van eisen geen dictaat zou zijn, maar dat de raad hier ook nog wat van kon vinden. Dat is dus wezenlijk iets anders dan alleen het toezenden van dit programma ter informatie of ter kennisgeving. Heeft bijvoorbeeld de nauwe samenwerking met de gebruikers wel het gewenste resultaat gehad en zijn de wensen van de gebruikers in (meer...)

  GBT: College breekt belofte: zwembad duurder, burger de klos

  Politiek

  VROOMSHOOP - “De inkt van het besluit is nog maar 10 maanden droog en het college, geformeerd door de partijen CDA, ChristenUnie en SGP, breken nu al de belofte dat de zwembaden ons niet veel meer geld gaan kosten dan de door hen keihard gestelde maximum van € 645.000. Volksbedrog”, aldus Mark Paters. GBT heeft deze informatie boven tafel gekregen naar aanleiding van vragen aan het college over de jaarlasten van Aquapark De Zandstuve. Die bleken jaarlijks veel hoger dan de gemeenteraad werd voorgespiegeld. Het is daarom bedenkelijk dat het college nu pas met informatie komt dat dit samen met het nieuwe overdekte bad veel duurder uitvalt. Men kwam niet uit zichzelf met deze informatie.

  Openbaar Ministerie ziet af van onderzoek naar lek Twenterand

  Politiek

  ZWOLLE/TWENTERAND - Er komt geen verder onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie tijdens de herbenoemingsprocedure van toenmalig burgemeester Visser van Twenterand. Dat heeft het OM Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten laten weten. Het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche achten een verder opsporingsonderzoek niet kansrijk omdat er te veel mensen bij de procedure betrokken zijn geweest.

  GBT: Aquapark De Zandstuve kind van de rekening

  Politiek

  VROOMSHOOP - Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop gaat het kind van de rekening worden, zo blijkt uit nieuwe harde cijfers, opgevraagd door GemeenteBelangen Twenterand.

  “De gemeenteraad is voor de besluitvorming steeds voorgehouden dat dit buitenbad in Vroomshoop gemiddeld 2,3 ton per jaar kost. Maar nu blijkt dat het 2,8 ton is”, aldus Mark Paters van GemeenteBelangen Twenterand. Hebben het college van burgemeester en wethouders en de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en SGP dit al die tijd geweten? Als dat zo is, is dat een ernstige zaak.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›