4°C
Bewolkt

  College en gemeenteraad machteloos in weigeren fokzeugenbedrijf

  Politiek

  VROOMSHOOP - Een groot fokzeugenbedrijf van Handelshuis Schuttert, dat voor 0,3 hectare in Twenterand komt te liggen, kan niet (meer) geweigerd worden door de gemeente Twenterand. Zo werd dinsdagavond duidelijk. Omdat het een forse uitbreiding van een bestaand intensieve veehouderij is, en dus geen nieuwvestiging, heeft Twenterand te weinig maatregelen ter beschikking dit tegen te houden.

  CDA teleurgesteld over toestaan varkenshouderij

  Politiek

  VRIEZENVEEN - De CDA fractie is teleurgesteld dat de vestiging van een varkenshouderij op de grens van Ommen en Twenterand aan de Beerzerhooidijk doorgaat. De CDA fractie betreurt deze instemming, omdat het bedrijf niet voldoet aan de door Twenterand in 2013 vastgestelde voorwaarden. Wel moest ook de CDA fractie uiteindelijk tandenknarsend haar instemming hieraan geven omdat de Twenterandse voorwaarden op dit dossier niet van toepassing bleken te zijn.

  CDA pleit voor kwartiermaker jongerenwerk

  Politiek

  TWENTERAND - Vandaag staat de raadsbrief herpositionering jongerenwerk op de agenda van de raadsdebatten. Die raadsbrief geeft de stand van zaken weer ten aanzien van het realiseren van integraal jongerenwerk in de gemeente Twenterand, waarin gewerkt wordt met één team en vanuit één visie met een inloop in elke kern met als doel kwaliteit verhogend werk en verminderen van kwetsbaarheid. Dit is een raadsbesluit vanuit de vorige raadsperiode. Uit de raadsbrief blijkt dat alle partijen inhoudelijk achter deze realisatie staan en dat er medio 2017 begonnen is met dit proces.

  Tot eind 2017 verliep dit proces constructief maar vanaf begin januari 2018 bleek dat er met name bij Reflection en SJDH in toenemende mate geen vertrouwen meer was in Stichting ZorgSaam welke zij verwoord hebben in een brief aan de gemeente. Ook Radar, de vierde partij, kon zich herkennen in genoemde punten van Reflection en SJDH, met name op het gebied van Financiën, gaf Stichting ZorgSaam geen openheid van zaken. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk om intensief samen te werken aldus Reflection, SJDH en in mindere mate Radar.
  Naast deze vertrouwensbreuk constateert de gemeente dat er ook verschillen zijn in het vrijwilligersbeleid, het opschalen naar hulpverlening en de omgang met jongeren. Het CDA kan de twijfels begrijpen die de gemeente heeft bij de kans van slagen van dit proces maar ziet wel kansen. De kernachtige stichtingen met veel vrijwilligers zijn effectief in het bereiken van de kwetsbare jongere.

  Het CDA vind Stichting ZorgSaam bepaald geen koploper op het gebied van de transformatie, uit de raadsbrief blijkt dat de jongerenwerker niet eens aan de gesprekken heeft deelgenomen, maar wel het bestuur. Ook blijkt uit de raadsbrief dat de houding van voornoemde Stichting niet verbindend is: ze herkent zich niet in de kritiek van de overige partijen t.a.v. transparantie en neemt een passieve (meer...)

  Ook het programma ‘Politieke stem op Delta FM’ gaat met zomerreces

  Politiek

  VROOMSHOOP - In de laatste uitzending voor het zomerreces van het programma ‘Politieke stem op Delta FM’ zijn donderdagavond 12 juli 2018 de gasten de (op)nieuw benoemde wethouders Martha van Abbema en Roel Koster. Voor beiden geldt dat het niet de eerste keer is dat zij als wethouder toetreden tot een college. In het tweede gedeelte van het programma is Jan Binnenmars, die sinds enkele weken geniet van zijn pensioen, te gast en wordt er terug gekeken op zijn politieke loopbaan van maar liefst 20 jaar.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›