4°C
Bewolkt

  GBT stelt vragen over huisvesting voor jongeren

  Politiek

  TWENTERAND - “Er dienen zich kansen genoeg aan voor betaalbare huur of koopwoningen voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar, maar je moet ze wel willen zien en benutten”, aldus Marcus Elzinga van GemeenteBelangen Twenterand. Hij stelt het college hierover vragen en daagt hen uit snel actie te ondernemen. GBT heeft de afgelopen jaren in de gemeenteraad meerdere malen gepleit voor jongerenhuisvesting.

  GBT stelt vragen over inconsistent en inconsequent handelen college ten aanzien van bedrijven

  Politiek

  TWENTERAND - De GBT, bij monde van raadslid Marcus Elzinga, verbaasd zich over de inconsequente wijze waarop het college met bedrijven omgaat. De GBT noemt als voorbeelden Hein Heun, Foto Konijnenberg en Bebo Parket. In de visie van de GBT wordt er met Hein Heun niet samengewerkt, maar eerder tegengewerkt. Met betrekking tot Bebo Parket wordt gezegd dat het College mee heeft gewerkt aan legalisering van illegale activiteiten. Bij Foto Konijjnenburg, dat detailhandel bedrijft op een bedrijventerrein (wat normaal gesproken niet is toegestaan), wordt blijkbaar een uitzondering gemaakt. Zowel in deze kwestie als in de kwestie van Hein Heun heeft de commissie bezwaarschriften adviezen/uitspraken gedaan. Het college wil voor de een nu een uitzondering maken - te weten Foto Konijnenberg - maar voor de ander (Hein Heun) niet. Dat beschouwt men als inconsequent en inconsistent.

  Dan worden door de GBT een aantal vragen gesteld aan het college: die vragen gaan in op de situatie nu en vroeger bij Hein Heun. Vroeger had men hier For Farmers, ook daarover worden vragen gesteld. Ook specifieke vragen over de situatie bij Bebo Parket, en over Foto Konijnenberg.

  Wij zijn benieuwd wat het college hierop gaat antwoorden. Hopelijk verschaft het helderheid.

  CDA feliciteert Twenterand met code groen

  Politiek

  VRIEZENVEEN - CDA Twenterand trakteert het gemeentehuis op taart. Dit omdat de gemeente Twenterand van Overijssel een goede beoordeling heeft ontvangen in het kader van het provinciaal toezicht.

  CDA: Kansen voor alle kinderen in Twenterand

  Politiek

  VRIEZENVEEN - Het CDA Twenterand heeft in navolging van de schriftelijke vragen die door de fractie werden gesteld, afgelopen dinsdag 4 april een oproep richting het college gedaan om Twenterandse kinderen een stem te geven m.b.t. de extra gelden die beschikbaar zijn voor kinderen die in onze gemeente in armoede leven. Woordvoerder Roswitha Uitslag; ‘wij vinden het heel belangrijk dat de geld wat we ontvangen hiervoor ook bij de kinderen terecht komt en mogen niet opgaan aan procedures en of instanties. Net zoals bij onze volwassen inwoners die inspraak willen geven willen wij ook dat de kinderen hun stem kunnen laten horen over wat voor hun belangrijk is om hun toekomstplannen te verwezenlijken’ . De fractie heeft daarom aan het college gevraagd om een bijeenkomst te organiseren waar kinderen gezien en gehoord worden en hun wensen in kaart worden gebracht. Naar de mening van de fractie biedt dit immers de beste kansen voor kinderen door kinderen. We houden u op de hoogte over de ontwikkelingen hiervan.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›