4°C
Bewolkt

  College antwoordt PVV over winkelcentrum Linderflier Vroomshoop

  Politiek

  VROOMSHOOP - Op vragen van de PVV Twenterand over een mogelijke verplaatsing van de winkels aan het Linderflier in Vroomshoop naar het terrein van D'Oale Skoele aan de Julianastraat antwoordt het college als volgt:

  In 2007 heeft de raad de centrumvisie voor Vroomshoop vastgesteld. De uitvoering is in een vergevorderd stadium, waarbij de verplaatsing van het winkelcentrum aan de Linderflier naar de gewenste locatie aan de Julianastraat het sluitstuk is. Om dit aan te pakken heeft het college in oktober 2018 een intentieovereenkomst gesloten met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) om een (meer...)

  Inwoners Den Ham tevreden over ontwerp rotonde

  Politiek

  DEN HAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten, gaat het college van B&W van Twenterand een rotonde aanleggen op de kruising van de Smitstraat en de Marleseweg in Den Ham. Het concept ontwerp voor de rotonde is klaar. Maandag 27 januari was er een inloopbijeenkomst om omwonenden en andere geïnteresseerden te informeren. Ruim zestig mensen kwamen naar het nabijgelegen Café-Restaurant ‘Harwig’ om de plannen te bekijken.

  College antwoordt PVV over SDE+ en subsidie 2020

  Politiek

  TWENTERAND - Naar aanleiding van de discussie over het op slot zitten van het netwerk in o.a. onze gemeente, waardoor ondernemers hun duurzame plannen niet kunnen uitvoeren heeft de wethouder toegezegd zich in te gaan zetten voor het in gebruik stellen van zogenaamde ‘vluchtstroken’ op het huidige netwerk. Vanaf 17 maart 2020 wordt de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) weer opengezet. Dit antwoordt het college:

  GBT wil gelijke monniken, gelijke kappen

  Politiek

  TWENTERAND - GBT vindt het een gemiste kans dat Handelsonderneming Dekker er voor kiest aan de Achteres in Den Ham te blijven en niet naar een bedrijventerrein wil. “Hiermee beperken ze hun eigen toekomstmogelijkheden, zoals het door hen gewenste puin breken “, aldus fractievoorzitter Marcus Elzinga tijdens het raadsdebat. Puin breken is een bedrijfsactiviteit die behoort tot één van de zwaarste milieucategorieën. Onder meer vanwege de (latere) gevolgen voor de omgeving, zoals trillingen dat voor woningen heeft, en risico’s voor de volksgezondheid, zoals het inademen van de onzichtbare kwartsstoffen voor werkers en omwonenden. Het is niet voor niets dat puin breken vooral toegestaan wordt op bepaalde bedrijventerreinen en steeds vaker in overdekte hallen. In het buitengebied, waartoe de Achteres (en aangrenzend de Mageler Es) behoort, past puin breken niet, zo heeft de gemeenteraad in 2018 unaniem besloten. Dit na diverse inspraakmogelijkheden voor alle Twenterandse inwoners. Dekker liet bij de definitieve vaststelling van het plan niets van zich horen.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›