4°C
Bewolkt

  De Algemene Subsidie Verordening is aangepast

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Na het echec van vorig jaar is de verordening nu aangepast, en vanaf 20 april 2017 is het concept op de website van de gemeente te vinden. Zienswijzen kunnen worden ingediend. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de verordening van vorig jaar:

  • Het onderscheid tussen activiteiten- en resultaatsubsidies vervalt.
  • Eén aanvraagdatum voor alle subsidieaanvragen.
  • De aanvraagdatum wordt 1 oktober.
  • De mogelijkheid om lopende het jaar een vernieuwende activiteit aan te vragen.

  Het bovenstaande houdt ook in dat het vermaledijde 'wie het eerst komt die het eerst maalt' principe nu niet meer aan de orde is.

  Iedereen moet zijn aanvraag voor subsidie in 2018 nu voor 1 oktober 2017 ingeleverd hebben. Daarna buigt men zich in het gemeentehuis over de aanvragen, en dan wordt het natuurlijk spannend... wie krijgt wat. Alles dat aangevraagd is, niets, of iets daar tussenin.
  Een bijkomend probleem is dat er nog steeds op de subsidies bezuinigd moet worden, en ook dat een percentage van het (meer...)

  Beheerdersgebouw begraafplaats Vriezenveen in aanbouw

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Op de begraafplaats in Vriezenveen wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een nieuw beheerdersgebouw. Dit gebouw krijgt de functie van kantoor, omkleedruimte voor de medewerkers op de begraafplaats en opslag van wat klein materieel in één. Ook zit er een openbaar toilet in dat door bezoekers van de begraafplaats gebruikt kan worden. “Het nieuwe gebouw draagt bij aan een mooie, nette uitstraling van de begraafplaats. Zodra dit beheerdersgebouw klaar is, wordt er een zelfde gebouw op de begraafplaats in Westerhaar-Vriezenveensewijk gemaakt,” aldus wethouder Engberts.

  Vroomshoop veiliger en leefbaarder door Vroomshoop Waakt

  Gemeente

  VROOMSHOOP - Het dorp Vroomshoop veiliger en leefbaarder maken. Dat is het doel van Vroomshoop Waakt, een initiatief van de Dorpsraad Vroomshoop. Vroomshoop Waakt bestaat uit Buurtpreventie WhatsAppgroepen, waarmee de inwoners van Vroomshoop elkaar informeren over verdachte situaties in de buurt. Door deze gezamenlijke waakzaamheid, moet het aantal (pogingen tot) inbraken afnemen en de veiligheid in Vroomshoop toenemen.

  Om voor inbrekers duidelijk te maken dat er in Vroomshoop door de inwoners goed opgelet wordt, was het de wens om op alle invalswegen borden van Vroomshoop Waakt te plaatsen. Mijande Wonen heeft bijgedragen aan de komst van de borden, om daarmee de leefbaarheid van het dorp Vroomshoop te vergroten. Ook de gemeente Twenterand was erg positief over dit initiatief. De borden worden daarom ook kosteloos door de gemeente geplaatst.

  600 gebruikers
  De afgelopen maand werd Vroomshoop weer opgeschrikt door een aantal inbraken en pogingen daartoe. De laatste jaren zijn er vaker inbraakgolven geweest in Vroomshoop. De Dorpsraad Vroomshoop heeft daarom de handschoen opgepakt om Vroomshopers te verbinden via Buurtpreventie WhatsAppgroepen, genaamd Vroomshoop Waakt. Hiermee hoopt de dorpsraad het dorp veiliger en leefbaarder te (meer...)

  Komt er een echte herberg aan de Brink in Den Ham?

  Gemeente

  DEN HAM - Die plannen zijn er inderdaad. Voor het perceel Brink 18 in Den Ham is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend, om te komen tot een bijeenkomst- en logiesfunctie. Kortom, een klein hotel dat de naam Herberg met trots zou kunnen dragen. Een versterking van het toeristisch aanbod in Den Ham. Wie zou er niet vanuit die Herberg de Hammer dagen willen meemaken, of het historisch schouwspel.
  Op dit moment heeft het pand een woonbestemming, B&W wil er aan meewerken om dat te veranderen tot de 'herberg' functie.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›