4°C
Bewolkt

  Start bouw Zonnepark Oosterweilanden

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - In de gemeente Twenterand is de bouw van Zonnepark Oosterweilanden gestart door de gelijknamige BV. Langs de N36 is een groot bouwbord verrezen, dat donderdagmiddag 11 oktober werd onthuld door wethouder Martha van Abbema. Hiermee wordt de eerste symbolische stap gezet naar een energieneutraal Twenterand. “Zo is het,” zegt wethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand. “Dit zonnepark levert een belangrijke bijdrage aan één van onze ambities op het gebied van duurzaamheid: energieneutraal in 2050. Maar zeker zo belangrijk: de opbrengsten komen in een duurzaamheidsfonds, waarmee we initiatieven op het gebied van duurzaamheid mogelijk kunnen maken.”

  Gemeenteraad stelt Agenda Duurzaamheid vast

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Op dinsdag 2 oktober heeft de gemeenteraad van Twenterand de Agenda Duurzaamheid vastgesteld. Die agenda beschrijft de maatregelen en acties die de gemeente Twenterand de komende jaren gaat uitvoeren om de duurzaamheidsambities te realiseren. Voor wethouder Duurzaamheid Martha van Abbema voelt het raadsbesluit als een flinke steun in de rug: “Duurzaamheid is per definitie iets dat je samen doet. Bedrijven, particulieren en overheid. Vooral dan kunnen we het verschil maken en de gemeenteraad ziet die noodzaak in.”

  Onder de noemer ‘Duurzaam Doen’ is de gemeente Twenterand vanaf november 2017 in gesprek geweest met verschillende groepen uit de samenleving, zoals inwoners, ondernemers en organisaties. Het belangrijkste doel daarvan was om input op te halen voor een nieuwe Agenda Duurzaamheid. Meer dan 250 mensen hebben in die periode meegedacht en -gepraat. Met enthousiasme zijn ideeën gedeeld en hebben (meer...)

  17 Twenterandse statushouders ontvangen Participatieverklaring

  Gemeente

  TWENTERAND - Donderdag 27 september hebben 17 statushouders in Twenterand een Participatieverklaring ontvangen en ondertekend in het bijzijn van burgemeester Van der Kolk. Zij zijn de vierde groep statushouders in de gemeente Twenterand die de verklaring hebben getekend, een verplicht onderdeel van de inburgeringscursus.

  De Participatieverklaring is sinds 1 oktober 2017 een verplicht onderdeel van de inburgering. De gemeente Twenterand biedt, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost Nederland, sinds eind 2016 workshops aan voor vluchtelingen die in de gemeente zijn komen wonen.

  Burgemeester Van der Kolk: “De statushouders tonen met de ondertekening hun wil om mee te doen in onze samenleving met de (meer...)

  Opnieuw Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor alle Bedrijventerreinen in Twenterand

  Gemeente

  TWENTERAND - De bedrijventerreinen in Twenterand hebben voor de derde keer het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit de ondernemersverenigingen IKVO, BBV en AZB, gemeente, brandweer en politie coördineerden de afgelopen drie jaren maatregelen op het gebied van ‘schoon, heel en veilig’. Zo was er aandacht voor gevaarlijke verkeerssituaties, het tegengaan van verpaupering en inbraak, brandveilige opslag op private terreinen en het tegengaan van criminele ondermijning (o.a. hennepteelt, productie synthetische drugs, witwassen, afpersing, uitbuiting etc.).

  Eind 2017 is de veiligheidssituatie op de Twenterandse bedrijventerreinen onderzocht. Hiertoe is een enquête gehouden onder ondernemers die gevestigd zijn op de Twenterandse bedrijventerreinen en zijn gegevens van gemeente, politie en brandweer verzameld. Ook is er een schouw over de bedrijventerreinen uitgevoerd. Daaruit bleek dat de veiligheidssituatie in Twenterand goed is, maar het kan (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›