4°C
Bewolkt

  690 zonnepanelen op Brede school en Het Punt Vroomshoop

  Gemeente

  VROOMSHOOP - 690 zonnepanelen op de daken van de Brede School en Het Punt in Vroomshoop. Daartoe heeft het College van B&W van Twenterand besloten. Deze zonnepanelen leveren de school en Het Punt direct voordeel op in hun energieverbruik. Daarnaast draagt het bij aan een energieneutraal Twenterand in 2050. “Een win-win situatie voor zowel onze samenleving als voor de Brede School en Het Punt,” aldus wethouder Binnenmars. “Samen maken we werk van duurzaamheid.”

  Oplossing voor bedrijf Hein Heun in Vroomshoop

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - De Hein Heun Groep wil graag haar bedrijfsactiviteiten aan de Schoolstraat in Vroomshoop optimaliseren en verduurzamen. Om de gewenste bedrijfsactiviteiten in te passen moet onder meer het bestemmingsplan worden herzien. Hier is een intensief traject aan vooraf gegaan. De bedrijvigheid ligt namelijk in directe nabijheid van woningen. Daarom wil het college van B&W maatwerk toepassen waarbij enerzijds de omwonenden van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat genieten en het bedrijf anderzijds ook de komende jaren goed uit de voeten kan. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het bestemmingsplan.

  Provincie Overijssel heft preventief toezicht Twenterand op

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Het College van Gedeputeerde Staten heeft het preventief toezicht op de gemeente Twenterand opgeheven. Reden daarvan is dat de gemeente volgens de provincie concreet heeft kunnen maken hoe zij de financiële tekorten binnen het Sociaal Domein wil oplossen. Dit betekent dat de gemeente Twenterand geen goedkeuring nodig heeft voor besluiten en begrotingswijzigingen die niet in de begroting 2018 zijn voorzien.

  Wethouder Jan-Herman Scholten is verheugd met de mededeling van de provincie dat het toezicht er weer af is: “Het college heeft een goed inhoudelijk voorstel aan de gemeenteraad gedaan voor de dekking van de tekorten. De raad heeft dit met enkele aanpassingen overgenomen.” Die aanpassingen waren noodzakelijk volgens Mark Paters, die namens de raad het woord voert: “De raad was het niet met (meer...)

  Toegang Raab Karcher via Almeloseweg Oost

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Vrijdag 16 maart hebben Raab Karcher en de gemeente Twenterand een overeenkomst ondertekend, waarmee de aanleg van de weg tussen het bedrijf en bedrijventerrein Almeloseweg Oost kan starten. Met de overeenkomst koopt de gemeente grond van Raab Karcher voor de aanleg van de weg. Deze weg zal leiden tot minder verkeer op het Oosteinde.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›