4°C
Bewolkt

  De Klimaatatlas brengt effecten klimaat voor Twente in kaart

  Gemeente

  TWENTERAND - Het klimaat verandert, daardoor komen steeds vaker extreme weersomstandigheden voor zoals droge zomers en grote hoeveelheden neerslag in één keer. Om goed voorbereid te zijn op deze toekomstige weersomstandigheden is er in Twente een klimaatatlas samengesteld. Deze atlas brengt de verwachte klimaateffecten voor 2050 op het gebied van wateroverlast, overstroming, droogte en hitte in kaart. Op basis hiervan gaan gemeenten samen met inwoners, bedrijven en andere betrokkenen in hun gebied aan de slag om ervoor te zorgen dat Twente in de toekomst bestand is tegen deze weersextremen. Wethouder Roel Koster ziet de atlas als het begin van een gesprek met de betrokkenen in Twenterand: “Met de klimaatatlas in de hand, gaan we in gesprek met bedrijven en inwoners over welke risico’s we acceptabel vinden en welke maatregelen we in ieder geval moeten nemen.”

  Weer nieuwe ideeën binnen innovatiefonds sociaal domein

  Gemeente

  TWENTERAND - In Twenterand staan we voor grote inhoudelijke en financiële opgaven in het sociaal domein. Om de kracht vanuit de samenleving hierbij te benutten, is er vorig jaar een innovatiefonds in het leven geroepen. Er is in totaal € 150.000 beschikbaar voor creatieve ideeën voor vernieuwing, betere ondersteuning en het voorkomen van zorg. In september was de vijfde aanvraagronde. Maar liefst zeven aanvragen kwamen er deze ronde binnen. Zes initiatieven daarvan voldoen aan de voorwaarden en krijgen subsidie. Omdat de resultaten positief lijken, is besloten om in 2020 door te gaan met het innovatiefonds.

  Toegekende aanvragen
  Evenmens heeft twee aanvragen ingediend die beide toegekend worden. De ene aanvraag is voor gastlessen over de maatschappelijke diensttijd en de andere richt zich op gespecialiseerde gastgezinnen. Wethouder Mark Paters: “De aanvraag van Evenmens voor gespecialiseerde gastgezinnen steekt boven de rest uit. Deze scoort hoog op alle onderdelen maar vooral op de doelen en (meer...)

  Speeltuin Vroomshoop met behulp van kernbudget

  Gemeente

  VROOMSHOOP - In Vroomshoop gaan de Noabers Boshoek een bestaande speeltuin in hun buurt opnieuw inrichten met nieuwe speeltoestellen. De Noabers Boshoek zijn de buurtbewoners van de Boshoek in Vroomshoop. Zij hebben het initiatief genomen. Nu in de Boshoek meerdere gezinnen zijn komen wonen met jonge kinderen, wilden de bewoners de speeltuin graag weer in ere herstellen. Met een kernbudget van € 10.000,- gaan ze dit oppakken.

  Volgens wethouder Roel Koster is dit een mooi voorbeeld van waar een kernbudget toe kan leiden: “De regeling kernbudgetten biedt een mooie kans om dit idee vanuit de buurt waar te maken. En daar is het voor bedoeld: het stimuleren van initiatieven uit de samenleving.“

  Plannen rotonde bij Harwig in Den Ham in vergevorderd stadium

  Gemeente

  DEN HAM - Het college van de gemeente Twenterand heeft zichzelf in het coalitieakkoord ten doel gesteld een aantal verkeersknelpunten in de gemeente op te lossen. Een van de belangrijkste is de kruising van de Smitstraat en de Marleseweg in Den Ham. Een oplossing voor deze gevaarlijke kruising in de vorm van een rotonde lijkt nabij. Al moet daarvoor nog wel het een en ander gebeuren.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›