4°C
Bewolkt

  Samen op weg voor een gezondere bollen- en lelieteelt

  Gemeente

  TWENTERAND - 5 bloembollentelers die telen in Twenterand, LTO Noord afdeling West Twente (Twenterand), de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) Kring Noord- en Oost-Nederland en de gemeente Twenterand ondertekenden gisteren het convenant lelieteelt / bollenteelt gemeente Twenterand. Doel van het convenant is een gezondere bollenteelt voor professionals en omwonenden. “Alle relevante partijen willen het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en de blootstelling daaraan beperken. Dat getuigt van een groot gevoel van verantwoordelijkheid voor hun eigen sector en voor hun eigen omgeving. Ik ben erg blij met die betrokkenheid,” aldus wethouder Van Abbema van de gemeente Twenterand.

  De gemaakte afspraken komen voort uit de motie ‘Convenant lelieteelt / bollenteelt’. Deze motie werd in december 2017 door de raad van de gemeente Twenterand aangenomen. De lelieteelt / bollenteelt is een belangrijk onderdeel van de agrarische bedrijfsvoering in Twenterand. Om ziekten en plagen tegen te gaan, wordt er gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. De Gezondheidsraad is van (meer...)

  Duurzame verlichting in gemeentelijke gebouwen

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Door oude verlichting in gemeentelijke gebouwen te vervangen door ledverlichting bespaart de gemeente ruim 49.000 kg CO2 ruim 138.000kWh. Dit staat gelijk aan 42 gemiddelde huishoudens. Wethouder Van Abbema: “De afgelopen jaren hebben we in veel gebouwen de verlichting aangepast om ook hier een bijdrage te leveren aan onze duurzaamheidsambities. Als gemeente hebben we daarin zeker een voorbeeldfunctie.”

  In het gemeentehuis is de verlichting van de gangen, de centrale hal, de raadzaal en de noodverlichting vervangen door ledverlichting. Dit is ook gebeurd bij sporthal de Stamper. Het afgelopen voorjaar en zomer zijn bij sportzaal de Beukenhage in Den Ham en sportzaal de Weemelanden in Vriezenveen de kleedkamers, gangen en overige ruimten nu volledig voorzien van ledverlichting. Bij zwembad de (meer...)

  Woning gesloten vanwege drugsvondst

  Gemeente

  VROOMSHOOP - Op donderdag 6 september is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een woning in het buitengebied van Vroomshoop gesloten voor een periode van drie maanden. De reden is dat de politie voor de tweede keer binnen anderhalf jaar een hennepplantage in de woning heeft aangetroffen.

  Subsidieplafond 2e ronde innovatiefonds sociaal domein verhoogd

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand is op zoek naar creatieve ideeën voor vernieuwing in het sociaal domein, betere ondersteuning en het voorkomen van zorg. Hiervoor is in 2018 en 2019 in totaal een bedrag van € 150.000 beschikbaar. In 2018 zijn er twee aanvraagrondes, in april en in september. Wethouder Mark Paters: “In de eerste ronde is helaas niet het hele beschikbare budget ingezet. Om de middelen in te blijven zetten waarvoor ze bedoeld zijn, hebben we besloten om met het restant budget het subsidieplafond voor ronde twee te verhogen. Zo kunnen nog meer innovatieve ideeën toegekend worden. Ik daag u dan ook uit om volop gebruik te maken van deze regeling!”

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›