4°C
Bewolkt

  Verkeersvisie Westerhaar 2017 - 2027

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Het centrum/Hoofdweg en de Schuineweg, de situatie bij het viaduct van de N36/Sibculoseweg en de doorrijhoogte van het viaduct onder de N36 op de Sluiskade Noord. Dat zijn de vier belangrijkste verkeersknelpunten die in Westerhaar – Vriezenveensewijk aangepakt moeten worden. Het ontwerp van de verkeersvisie is op 8 augustus door het College van B&W vastgesteld. Inwoners hebben volgens verkeerswethouder Ben Engberts een belangrijke inbreng gehad in de totstandkoming van de visie en het in beeld brengen van de belangrijkste knelpunten: “Er hebben goede gesprekken plaatsgevonden met belanghebbenden, vertegenwoordigd in een klankbordgroep. Ook hebben we via E-spraak een digitale mogelijkheid geboden om inwoners mee te laten denken. 55 mensen hebben daar gebruik van gemaakt en met die gecombineerde inbreng denk ik dat we een gedragen verkeersvisie hebben.”

  De verkeersvisie Westerhaar – Vriezenveensewijk is de eerste van drie verkeersvisies die in 2017 worden gemaakt. De verkeersvisie Den Ham wordt nu geschreven en de verkeersvisie Vroomshoop is in voorbereiding. Een verkeersvisie per dorp benoemt ontwikkelingen en knelpunten en draagt oplossingen aan voor een periode tot 2027. In de verkeersvisie worden de hoofdthema’s uit het (meer...)

  Inwoners Twenterand geven gemeente een voldoende

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - De zorg van de gemeente voor de leefomgeving scoort een voldoende volgens de inwoners. Gemiddeld beoordelen de Twenteranders dit met een 6,6. Wethouder Engberts: “De door ons uitgevoerde burgerpeiling laat een overwegend positief beeld zien, maar daar zullen we hard voor moeten blijven werken. We zullen inwoners steeds meer betrekken bij de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte, zodat het meer aansluit bij de behoeften van de inwoners. Een prettig leefbare buurt maak je immers met elkaar.”

  Formulier voor aanvraag subsidie 2018 beschikbaar

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Vorig jaar is het er nooit van gekomen, maar dit jaar is het dan toch zover - er is een aanvraagformulier voor de subsidie. Die formulieren kunnen online worden ingevuld, of men kan het formulier als pdf downloaden en dan invullen. De regeling is van kracht per 1 augustus, Nog even geduld dus. Men kan alle informatie hier vinden. Vanaf dinsdag a.s. kunt U dus aan de slag, als bestuurder van vereniging of stichting. U heeft alle tijd, want het wordt niet op volgorde van binnenkomst behandeld of toegekend. Echter, voor 1 oktober moet de subsidie-aanvraag wel binnen zijn!

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›