4°C
Bewolkt

  Bijzondere samenwerking in pilot praktijkondersteuner Jeugd GGZ

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Vandaag zijn de overeenkomsten ondertekend voor de pilot POH Jeugd GGZ. De pilot is erop gericht om kinderen en jongeren (tot 23 jaar) snel en gerichte lichte ondersteuning te kunnen bieden wanneer zij niet lekker in hun vel zitten. Naast het belang van het maken van werkafspraken, onderstreept het tekenen van de overeenkomst de bijzondere samenwerking tussen de huisartsen, GGD Twente, en de gemeente nog eens extra.

  Stichting Platform Detailhandel Twenterand vangt bot

  Gemeente

  DEN HAM - Namens de detailhandel heeft de Stichting Platform Detailhandel Twenterand een verzoek ingediend tot handhaving; het ging hier om Foto Konijnenberg, Kroezenhoek 8. Dit omdat detailhandel daar volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan. Maar een verzoek tot handhaving, zoals gedaan door de voornoemde stichting, moet altijd door een belanghebbende ingediend worden. En de voornoemde stichting kan niet als belanghebbende worden beschouwd; dit omdat er geen concurrerende fotohandel is die hiervan hinder zou ondervinden. Hierdoor kan deze aanvraag niet aangemerkt worden als een aanvraag conform de Algemene Wet Bestuursrecht. Kortom; de stichting moet zich opnieuw bezinnen over hoe ze hier bezwaar tegen willen maken. Men kan naar de bestuursrechter stappen om dit besluit aan te vechten, maar dat heeft hoogstwaarschijnlijk weinig kans.

  Verkoop strookjes grond Smithoek Den Ham

  Gemeente

  DEN HAM - Een aantal strookjes grond aan de Smithoek is nu te koop, tegen een m2 prijs van €91 kosten koper. Dat prijskaartje is wel eens anders geweest. Het begon op €225 ex BTW kk. Dat zijn prijzen voor bouwkavels. Men zag in dat die prijs onredelijk was, na herberekening en een extra korting van 10% kwam de prijs uit op €150. Daar werd door toekomstige kopers weer tegen geageerd, en met succes. De prijs is nu vastgesteld op €91 ex BTW en kk. Dat kon omdat het nu wordt gezien als groenstrook en niet als bouwrijpe grond.

  Door deze verkoop zal er een logische kavelindeling komen, het voorkomt tevens het ontstaan van "vreemde" reststukjes.

  Omgeving Natura 2000-gebieden buiten bestemmingsplan

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Twenterand heeft de omgeving van de Natura 2000 (N2000) gebieden Engbertsdijksvenen en Vecht Beneden Regge uitgesloten. Dat heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, in nauwe afstemming met de provincie Overijssel, besloten. De reden is dat de N2000-onderwerpen op termijn in één ruimtelijke procedure kunnen worden geregeld. Wethouder Engberts: “Het grote voordeel voor bewoners en andere belanghebbenden is dat zij dan slechts één keer de procedure doorlopen. Tevens zitten zij aan tafel bij het beoordelen en uitwerken van de inrichtingsplannen van deze gebieden. Daar kunnen ze hun inbreng leveren en zijn ze direct betrokken. Door dit uit de gemeentelijke bestemmings-planprocedure te halen, wordt het voor hen een stuk overzichtelijker.”

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›