4°C
Bewolkt

  Oproep: zet geen kleding aan de straat

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand raadt inwoners aan niet in te gaan op een oproep om gebruikte kleding, schoenen en afgedankt speelgoed aan straat te zetten. Voor de actie is geen vergunning afgegeven. Ook is onbekend welke partij de afzender is.
  De oproep wordt gedaan op flyers die in ieder geval in de vogelbuurt in Vriezenveen zijn verspreid. Daarop wordt gevraagd om op woensdag 22 januari afgedankte kleren, schoenen en speelgoed in zakken bij de deur te zetten.

  In de gemeente Tubbergen werd vorige week eenzelfde soort flyer verspreid. Ook daar riep de politie op om niet op het verzoek in te gaan.

  Cofinanciering LEADER-project het Veenmuseum

  Gemeente

  WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Het college heeft besloten subsidie te verlenen voor het LEADER-project 'Het Veenmuseum, oonze taal hef doar een daalderse plekke', van maximaal € 20.000,- via het betaalorgaan van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor actualisatie van de expositieruimte om toekomstbestendig te blijven, onder voorwaarden dat:

  a. Het project voldoet aan de uitgangspunten van de Lokale Ontwikkelings Strategie van LEADER Zuid Twente (LOS);
  b. Het project door de Lokale Actie Groep (LAG) “LEADER-waardig” wordt bevonden en de provincie Overijssel positief beschikt over de subsidieaanvraag;
  c. De voor het plan noodzakelijke vergunningen en toestemmingen zijn verleend.

  Succesvolle overgang naar Twents Model voor Wmo en Jeugdhulp

  Gemeente

  TWENTERAND - Sinds vorig jaar is er in Twente een nieuwe werkwijze voor Wmo en Jeugdhulp. In dit zogeheten ‘Twents model’ staat het resultaat van de inwoner of zijn of haar gezin centraal. Dit vraagt om individueel maatwerk voor alle inwoners met een ondersteuningsbehoefte. 2019 was daarbij een overgangsjaar. In Twenterand is dit jaar gebruikt voor huisbezoeken bij inwoners met een indicatie die na 2019 afloopt. Voor Jeugdhulp ging het om slechts één bezoek maar voor de Wmo zijn ruim 180 inwoners bezocht door een Wmo-consulent van de gemeente.

  Wethouder Mark Paters kijkt tevreden terug op het traject: “Door inwoners en zorgaanbieders zorgvuldig te informeren is de onrust die een verandering vaak met zich meebrengt zoveel mogelijk beperkt gebleven. Belangrijk was ook de boodschap dat aan het opnieuw beoordelen geen bezuinigingstaakstelling was verbonden. Ik ben ervan overtuigd dat deze zorgvuldige aanpak, waarbij naast goede (meer...)

  Grond aangekocht voor rotonde in Den Ham

  Gemeente

  DEN HAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten, gaat het college van B&W van Twenterand een rotonde aanleggen op de kruising van de Smitstraat en de Marleseweg in Den Ham. Hiervoor is het nodig om in totaal 114 m2 grond aan te kopen. Inmiddels is overeenstemming bereikt met de drie grondeigenaren en is de aanleg van de rotonde weer een stap dichterbij. De laatste voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›