4°C
Bewolkt

  Starters en blijvers - leningen

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Waar starters al eens eerder waren verblijd met een mogelijkheid om een (extra) lening af te sluiten, komt die mogelijkheid er nu ook voor de blijvers. In voorgaande jaren waren er ook al bepaalde regelingen die het langer blijven wonen in je huidige huis gemakkelijker maakten. Toen waren het gedeeltelijk ook giften, maar daar is nu geen sprake meer van. Alleen lenen wordt ondersteund.
  Voor starters kan het interessant zijn bij de koop van bestaande woningen waarvan de aankoopkosten maximaal €200.000 zijn. Enkele oude voorwaarden, uit voorgaande jaren, zijn nu niet meer van kracht. Die luidden als volgt: de aanvrager moest 5 jaar in Twenterand gewoond hebben, en woningen verkocht door Mijande kwamen niet in aanmerking voor een regeling. Deze twee voorwaarden zijn geschrapt omdat ze een onnodige beperkende factor vormden.

  Uitbreiding gemeentelijke regelingen voor kinderen

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Om gezinnen in Twenterand met een laag inkomen te ondersteunen, kunnen zij gebruik blijven maken van het Schoolpakket. Dit is een speciale regeling waarbij kosten voor schoolgaande kinderen tot en met 18 jaar worden vergoed. Daarnaast worden ook de regelingen van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds aangepast. Binnen het Schoolpakket worden kosten vergoed die schoolgerelateerd zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de ouderbijdrage, kosten voor lesmateriaal (zoals gereedschap of verplichte kleding), schoolgeld of een abonnement voor het openbaar vervoer. De regeling was in eerste instantie bedoeld als pilot voor het schooljaar 2016/2017. Wegens succes wordt het Schoolpakket nu voortgezet én uitgebreid. De doelgroep zijn kinderen die voortgezet (speciaal) onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs volgen (t/m 18 jaar).

  Zonnepanelen op de gemeentewerf in Vroomshoop

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand is aan het verduurzamen en wil hierin het voorbeeld geven aan bedrijven, instellingen en inwoners in Twenterand. Deze maand zijn er 351 zonnepanelen geplaatst op het dak van de zoutloods bij de gemeentewerf in Vroomshoop. In totaal wekken deze 77.800 kWh aan stroom op wat overeenkomt met het gebruik van circa 25 huishoudens per jaar. Samen met de zonnepanelen op het gemeentehuis wordt dan ongeveer 26% van het elektriciteitsverbruik van deze twee gebouwen opgewekt. De gemeente wil zo snel mogelijk haar eigen gebouwen verduurzamen. Hierbij wordt ook gekeken naar energiebesparing door isolerende maatregelen en de plaatsing van energiezuinige verlichting en andere apparatuur.

  Botten gevonden naast Hervormde Kerk in Den Ham

  Gemeente

  DEN HAM - Maandagmiddag 3 juli zijn bij graafwerkzaamheden in de Grotestraat in Den Ham botten gevonden. Een aannemer was daar bezig om proefsleuven te graven voor nieuwe leidingen.
  Na de vondst zijn de werkzaamheden gestaakt. De vindlocatie is afgedekt en afgezet met hekken.

  Politie en gemeente onderzoeken in samenspraak met de kerk of het mogelijk resten betreft van een oude begraafplaats.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›