4°C
Bewolkt

  Smithoek en Zuidmaten Oost woningbouwlocaties Den Ham

  Gemeente

  DEN HAM - De Smithoek en Zuidmaten Oost zijn door het College van B&W aangewezen als locaties waar het vervolg van de woningbouw plaats kan vinden. Volgens wethouder Jan-Herman Scholten kunnen beide locaties gelijktijdig ontwikkeld worden: “Ze zijn beide geschikt voor doelgroepsgericht bouwen zoals toekomstbestendige woningen voor senioren, maar ook voor starterswoningen. Het is nu aan ons om de markt uit te dagen met goede plannen voor woningbouw op die locaties te komen.”

  Aanvankelijk stond na Zuidmaten Oost fase 1, locatie Smithoek op de rol om bebouwd te worden. Door de beweging op de woningbouwmarkt, hebben zich meerdere ontwikkelaars en bouwers gemeld voor het ontwikkelen van die inbreidingslocatie. En ook mensen met interesse in een levensloopbestendige woning hebben zich al gemeld. De Dorpsraad Den Ham heeft zich uitgesproken voor spoedige invulling van het (meer...)

  Een belangrijke stap naar een veiliger N36 is gezet

  Gemeente

  TWENTERAND - “Een beloning voor de inspanningen die wij samen met andere gemeenten en de provincie hebben geleverd om de N36 veiliger te krijgen.” Wethouder Engberts is verheugd met het bericht dat minister Schultz gaat onderzoeken of verbreding van de N36 een belangrijke bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. “Het is een belangrijke volgende stap in het proces naar een veiliger N36,” aldus de wethouder. “Ik heb alle hoop dat de profielaanpassing tijdens het groot onderhoud in 2018 meegenomen wordt.”

  Twenterand start met praktijkondersteuner huisartsenzorg Jeugd GGZ

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand investeert veel in preventie. Ze wil dat inwoners zoveel mogelijk meedenken over zichzelf en de mensen om hen heen. Deze eigen kracht willen wij graag ondersteunen. De samenwerking tussen de verschillende partijen is daarbij belangrijk. De professionals en instellingen binnen de gemeente Twenterand werken intensief samen met verschillende partijen. Per 1 februari is de pilot POH-GGZ Jeugd van start gegaan. Dat houdt in dat er bij een groot aantal huisartsen in Twenterand zorginhoudelijke ondersteuning wordt ingezet voor jeugdigen (tot 23 jaar) met als uiteindelijke doel de doorstroom naar tweedelijnszorg te verminderen.

  Wethouder Jan Binnenmars: “Het mes snijdt bij deze pilot aan twee kanten. De jeugdige die zich meldt bij zijn of haar huisarts met klachten van psychische aard krijgt snel en gericht lichte ondersteuning. Hierdoor kan wellicht voorkomen worden dat de situatie erger wordt en intensievere zorg nodig is.” De praktijkondersteuner jeugd kan ook ouders een lichtere vorm van ondersteuning bieden, (meer...)

  Burgemeester Visser bezorgt één van de eerste reisdocumenten

  Gemeente

  VROOMSHOOP - Vanaf 23 januari kunnen inwoners van de gemeente Twenterand tegen betaling van € 4,95 hun paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen. Burgemeester Visser bezorgde donderdag 2 februari één van de eerste reisdocumenten bij mevrouw Westenberg - Ekkel uit Vroomshoop. Zij kreeg haar identiteitskaart uitgereikt bij zorgboerderij Tijhuis in Langeveen, waar zij vrijwilliger is. “Dat kan ook,” aldus burgemeester Visser. “Met deze service brengen we onze dienstverlening letterlijk dichterbij de mensen, thuis of op het werk.” Mevrouw Westenberg – Ekkel wilde graag van de dienst gebruik maken: “Ik heb zelf geen rijbewijs en ben voor vervoer altijd afhankelijk van anderen. Dan is dit een uitkomst.”

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›