4°C
Bewolkt

  Thuisbezorgen reisdocumenten blijvende service in Twenterand

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Het thuisbezorgen van reisdocumenten in de gemeente Twenterand blijft ook in de toekomst mogelijk. Dat heeft het College van burgemeester en wethouders besloten na een proefperiode van twee jaar. “De service blijkt in een behoefte te voorzien en daarom hebben we als College besloten om dit structureel te maken,” aldus burgemeester Van der Kolk. In 2017 en 2018 is proefgedraaid met deze vorm van dienstverlening.

  Tegen betaling van een bedrag van € 4,95 kunnen de inwoners van Twenterand hun aangevraagd reisdocument (paspoort en identiteitskaart) op ieder gewenst woon- of werkadres in Nederland laten bezorgen. De bezorging vindt plaats door de AMP groep. Dit bedrijf is gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging en voldoet aan alle privacy verplichtingen van de AVG.

  Voor (meer...)

  Aanleg fietspad Kerkallee/De Rohorst begin 2019

  Gemeente

  DEN HAM - In het eerste kwartaal van 2019 wordt gestart met de aanleg van het fietspad Kerkallee/Rohorst. De gemeente Twenterand start binnenkort met de aanbestedingsprocedure en verwacht het werk nog dit jaar te kunnen gunnen. Verkeerswethouder Bart-Jan Harmsen is tevreden: “Afgelopen juli kondigde ik al aan dat we dit najaar met een definitief plan zouden komen en dat is gelukt. De aanleg van het fietspad sluit aan bij de wens van gebruikers en sportverenigingen in Den Ham.”

  Proef ondergrondse inzameling van PMD-afval bij appartementen

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand start met ondergronds inzamelen van PMD-afval bij appartementen. De proef start in Vriezenveen, omdat daar de meeste appartementencomplexen zijn. Dit geeft meteen een goed beeld voor een eventueel vervolg. “We gaan in gesprek met de bewoners van de appartementen om te horen waar en met welke containers we het PMD-afval het best in kunnen zamelen. Op die manier werken we verder aan een goede inzameling van afval in Twenterand,” aldus wethouder Van Abbema.

  De inzameling van PMD-afval gebeurt bij de meeste appartementen nu nog met zakken. Dit levert problemen op bij de opslag en de inzameling. De gemeente Twenterand wil nu via deze proef onderzoeken of er draagvlak bestaat voor ondergrondse inzameling van PMD-afval.

  Informatiebijeenkomsten
  Tijdens twee inloopavonden wil de gemeente in gesprek met de bewoners van de appartementen (meer...)

  Basisscholen maken kennis met democratische besluitvorming

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Van donderdag 1 t/m donderdag 8 november zet de gemeente Twenterand haar deuren weer open voor de basisscholen om het spel Democracity te spelen. In dit spel maken in totaal 238 kinderen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand kennis met de democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen. Iedere groep wordt terzijde gestaan door een gemeenteraadslid of een wethouder. De groepen worden begeleid door ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›