4°C
Bewolkt

Twenterand vormt coalitie voor aanpak van eenzaamheid

Gemeente

TWENTERAND - Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem in onze samenleving. Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich erg eenzaam en dit aantal stijgt. De verwachting is dat deze stijging verder door zet dankzij de vergrijzing van de samenleving en de individualisering van de maatschappij. In Twenterand willen we eenzaamheid tegengaan. De afgelopen maanden is daarom het actieplan ‘Samen ben je niet alleen’ opgesteld. Op donderdag 30 januari heeft een groot aantal partijen dit plan ondertekend om zo een coalitie te vormen tegen eenzaamheid.

Eenzaamheid
De definitie van eenzaamheid is ‘het subjectief ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan (kwaliteit van) bepaalde sociale relaties’. Het kan dus zijn dat het aantal sociale contacten dat iemand heeft minder is dan diegene graag zou willen. Ook kan de kwaliteit van die relaties achterblijven bij de wensen. Bijvoorbeeld omdat het slechts oppervlakkige contacten (meer...)

Pand gesloten na vondst attributen hennepproductie

Gemeente

VRIEZENVEEN - Op dinsdag 28 januari is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een pand aan De Zuivering in Vriezenveen gesloten. De reden is dat de politie in het pand een grote hoeveelheid attributen voor de productie van hennep heeft aangetroffen. Sinds 1 januari 2019 zijn burgemeesters bevoegd om panden te sluiten waarin goederen aanwezig zijn die bestemd zijn voor de productie van drugs.

In 2017 werd in een ander pand op hetzelfde perceel een inwerking zijnde hennepplantage aangetroffen. Nu er opnieuw een overtreding van de Opiumwet op het perceel is geconstateerd, sluit de gemeente Twenterand het pand voor een periode van zes maanden. Het moet volgens burgemeester Van der Kolk heel duidelijk zijn dat de productie van en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.
(meer...)

Video-oproep Taalambassadeurs: Vraag hulp bij lezen en schrijven

Gemeente

TWENTERAND - In Twenterand is 1 op de 6 mensen laaggeletterd. Dat betekent dat zij moeite hebben met lezen en schrijven. Dat kan heel lastig zijn bij allerlei dagelijkse zaken. Het lezen van de bijsluiter van een medicijn, het lezen van de krant, het aanvragen van een paspoort, de ingrediënten lezen op een verpakking, een verhuizing doorgeven, enzovoort. De gemeente Twenterand vindt het belangrijk om deze mensen te helpen. Daarom biedt het Taalpunt Twenterand een uitgebreid ondersteuningsaanbod. Taalambassadeurs roepen mensen in een video op om hier vooral gebruik van te maken.

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

Gemeente

TWENTE - Brandweer Twente start maandag 27 januari met een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is voor 18 kazernes op zoek naar 36 mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Durf jij het aan?

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›