4°C
Bewolkt

  De brug is terug in Westerhaar-Vriezenveensewijk

  Gemeente

  WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Op dinsdag 21 mei vanaf 16.30 uur vindt de onthulling plaats van de replica van de brug in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De vroegere ophaalbrug over het Veenkanaal is een markant symbool van de veengeschiedenis in de omgeving van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een geschiedenis waar veel inwoners trots op zijn. Ruim twee jaar geleden startte het initiatief om de brug weer in het straatbeeld te brengen en werd er een werkgroep opgericht waarin gemeente Twenterand, waterschap Vechtstromen, Jeroen Klinkhamer (ondernemer en buurtbewoner) en Jan Tijhuis (bouwer en opleider metaal & techniek) betrokken waren.

  Aanleg Zonnepark Oosterweilanden vertraagd

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - De aanleg van het Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen loopt vertraging op. Dat komt doordat er extra onderzoek wordt gedaan naar de zonnepanelen. Hoofdaannemer IZEN heeft dit in goed overleg met de adviseurs van OverMorgen, Encon en Zonnepark Oosterweilanden b.v. besloten.
  Het extra onderzoek is noodzakelijk en wordt gedaan door twee onafhankelijke en gecertificeerde onderzoeksbureaus. De aanleiding voor het extra onderzoek zijn de testen op de locatie van het zonnepark door SolarTester.

  De uitkomsten van het extra onderzoek, dat momenteel plaatsvindt, zijn onderwerp van gesprek tussen IZEN, Zonnepark Oosterweilanden b.v. en haar adviseurs. Zonnepark Oosterweilanden b.v. toetst alle geleverde materialen aan de gestelde eisen in het hoofdbestek. Het onderzoek kost vier weken. Dit betekent een vertraging van de oplevering en opening van het zonnepark tot in ieder geval na de (meer...)

  Zoektocht naar nieuwe burgemeester van start

  Gemeente

  TWENTERAND - De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben gisteren een start gemaakt met het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand. Samen zullen zij de vertrouwenscommissie gaan vormen met ondersteuning van de griffier, de gemeentesecretaris en de locoburgemeester. De fractievoorzitters hebben Gerjan Smelt gekozen tot voorzitter van deze commissie.

  In de profielschets komt te staan over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken. Om dat te kunnen bepalen wordt gekeken naar het karakter van de gemeente Twenterand, de ontwikkelingen waar de gemeente mee te maken heeft en de opgaven waar de gemeente voor staat. Over welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester in dat verband beschikken? Dat is de vraag die in de profielschets (meer...)

  18 Twenterandse statushouders ontvangen Participatieverklaring

  Gemeente

  TWENTERAND - Donderdag 9 mei hebben 16 statushouders in Twenterand een Participatieverklaring ontvangen en ondertekend in het bijzijn van burgemeester Van der Kolk. In totaal hebben 18 mensen de participatieverklaring ontvangen, 2 konden niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking. Het is de vijfde groep statushouders in de gemeente Twenterand die de verklaring hebben getekend, een verplicht onderdeel van de inburgeringscursus.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›