4°C
Bewolkt

  Twenterand eerste Twentse gemeente met landelijk keurmerk voor sociaal ondernemen

  Gemeente

  VROOMSHOOP - De gemeente Twenterand heeft het landelijke keurmerk voor sociaal ondernemen behaald. Daarmee is zij de eerste gemeente van de regio Twente die dit keurmerk ontvangt. Twenterand heeft zelfs de hoogste trede (trede 3) behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarmee laat zij zien op een duurzame wijze werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. PSO Nederland reikte maandag 29 mei het certificaat uit, bij de Gemeentewerf in Vroomshoop.

  Met het behalen van het PSO keurmerk onderschrijft de gemeente Twenterand het nieuwe beleid van de 14 Twentse gemeenten wat betreft Social Return on Investment (SROI). De Twentse gemeenten vragen bij een aanbesteding voortaan van bedrijven dat zij aantoonbaar sociaal ondernemen. Gemeentesecretaris Henk ten Brinke: “Als gemeente vinden we het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven (meer...)

  Oplossing voor parkeerprobleem (bankje) in Vroomshoop

  Gemeente

  TWENTERAND - Dinsdagavond 23 mei is er een gesprek geweest tussen de familie Beuving en een vertegenwoordiger van de gemeente Twenterand. Doel van dit gesprek was om te komen tot een oplossing voor het veilig in- en uit de rolstoelbus komen van hun ernstig zieke (klein-)kind.

  Met de familie zijn twee oplossingsmogelijkheden besproken:
  • Aanvraag van een nieuwe inrit. Op deze inrit kan de bus op eigen terrein geparkeerd worden. Het groen wordt dan weggehaald tot aan de erfgrens en gewenste bestrating wordt in overleg aangebracht. De familie zou dan zelf voor de bestrating op eigen terrein moeten zorgen. Op de aanvraag voor een nieuwe inrit zou positief worden (meer...)

  Twenterand kiest voor Dimpact samenwerking

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand is lid geworden van de Coöperatieve Vereniging Dimpact UA. De gemeente is bezig om haar dienstverlening richting inwoners en bedrijven verder te verbeteren.
  Een van de ontwikkelingen is de invoering van een zaaksysteem met een medewerkersportaal van waaruit de informatie ontsloten wordt. Twenterand kan daarbij gebruik maken van de collectief ingekochte ICT-oplossingen van de vereniging en de kennis en ervaring van de andere Dimpact gemeenten.

  Nieuwsbrief Zwembaden Twenterand

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente is begonnen met een nieuwsbrief over ‘Zwemmen in Twenterand’ met daarin aandacht voor de realisatie van een nieuw overdekt zwembad en de ontwikkelingen bij De Zandstuve in Vroomshoop. Over het nieuwe zwembad heeft de gemeenteraad in december 2016 een besluit genomen. Wethouder van Abbema kwalificeert het als een realistisch ambitieus project, waaruit een mooi en functioneel overdekt zwembad voor de hele gemeente Twenterand kan ontstaan. Ook zijn er plannen om De Zandstuve tot een Aquapark te ontwikkelen. Het goede nieuws is verder dat de grondaankoop geen problemen gaat opleveren, en de Provincie is inmiddels (onder voorwaarden) akkoord met de locatie. Vanaf augustus dit jaar wordt de aanbesteding gedaan; verwachte start van het bouwen is najaar 2018.

  Hier volgt de volledige tekst van de nieuwsbrief van Wethouder van Abbema:

  "Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over ‘Zwemmen in Twenterand’ met daarin aandacht voor de realisatie van een nieuw overdekt zwembad en de ontwikkelingen bij De Zandstuve in Vroomshoop. Over het nieuwe zwembad heeft de gemeenteraad in december 2016 een besluit genomen. Ik zou het een realistisch ambitieus (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›