4°C
Bewolkt

  Subsidieplafond 2e ronde innovatiefonds sociaal domein verhoogd

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand is op zoek naar creatieve ideeën voor vernieuwing in het sociaal domein, betere ondersteuning en het voorkomen van zorg. Hiervoor is in 2018 en 2019 in totaal een bedrag van € 150.000 beschikbaar. In 2018 zijn er twee aanvraagrondes, in april en in september. Wethouder Mark Paters: “In de eerste ronde is helaas niet het hele beschikbare budget ingezet. Om de middelen in te blijven zetten waarvoor ze bedoeld zijn, hebben we besloten om met het restant budget het subsidieplafond voor ronde twee te verhogen. Zo kunnen nog meer innovatieve ideeën toegekend worden. Ik daag u dan ook uit om volop gebruik te maken van deze regeling!”

  Bestuurlijke boete café Roots te Westerhaar-Vriezenveensewijk

  Gemeente

  TWENTERAND / DEN HAM - De burgemeester van de gemeente Twenterand heeft café Roots, Sibculoseweg 5 in Westerhaar-Vriezenveensewijk ambtshalve een bestuurlijke boete opgelegd in verband met artikel 20, lid 1 van de Drank- en Horecawet (leeftijdscontrole). De boete bedraagt € 1360,--.

  Gemeente houdt ontwerpwedstrijd voormalige MCC locatie Vroomshoop

  Gemeente

  VROOMSHOOP - Welke architect ontwerpt nieuw appartementencomplex? De gemeente Twenterand schrijft een wedstrijd uit voor de invulling van het terrein in Vroomshoop waar het multiculturele centrum (MCC) stond. Dit gebouw is inmiddels gesloopt. Op de hoek van het Linderflier en de Julianastraat is nu een appartementencomplex gepland. Architecten die mee willen doen met de ontwerpwedstrijd kunnen zich melden bij de gemeente. We ontvangen van hen graag een globale schets en een uitleg van de visie erachter.

  Koper voor kleuterschool Marijkestraat

  Gemeente

  WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - De voormalige kleuterschool aan de Marijkestraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk is verkocht. Kinderopvang de Giraffe opent daar na de zomer haar deuren. In eerste instantie was het plan om het gebouw te slopen maar de gemeenteraad maakte zich hard voor behoud van het historische pand. Wethouder Roel Koster is tevreden dat het gelukt is een koper te vinden: “Het pand kan nu weer zijn oude functie vervullen als ontwikkelingsplek voor de jeugd van Westerhaar.”

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›