4°C
Bewolkt

  Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van der Kolk

  Gemeente

  TWENTERAND - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Twenterand in Het Punt te Vroomshoop hield burgemeester, mevrouw Annelies van der Kolk, haar nieuwjaarstoespraak. Die is hierna integraal te lezen:

  Onderzoek naar haalbaarheid Vitaal Sport- en beweegpark Het Midden

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Verschillende sportverenigingen en CSG Het Noordik hebben het initiatief genomen voor een Vitaal sport- en beweegpark in Vriezenveen. Het idee bestaat uit zeven verschillende onderdelen: Multifunctionele Accommodatie (MFA), woningbouw op huidige locatie De Stamper, verbinding N36 en Vitaal Sportpark Het Midden, exploitatie & beheer, Herman Jansen park, programmering & profilering Vitaal Sport- en beweegpark Het Midden en duurzaamheid. Er is onderzoek gedaan naar een goede locatie voor dit idee. Daaruit kwam het gebied bij DETO, de vijver en de parkeerplaats als locatie voor een vervolgonderzoek. Het college van B&W heeft nu besloten te onderzoeken of een multifunctionele accommodatie met een overdekt zwembad, binnensport, centrale horeca en multifunctionele ruimten, haalbaar is op die locatie.

  Week van de Innovatie in het sociaal domein

  Gemeente

  TWENTERAND - ‘Samen een boost geven aan innovaties in het sociaal domein’, dat is het doel van de Week van de Innovatie die de gemeente Twenterand in het nieuwe jaar organiseert. Van 7 tot en met 11 januari 2019 is er elke dag een activiteit, van een online spreekuur tot een speciale ideeënrally. Innovatie in het sociaal domein is belangrijk en noodzakelijk omdat we continu willen kijken hoe we de zorg voor inwoners in Twenterand kunnen verbeteren. Inwoners moet zorg krijgen die bij hen past en die hen helpt. Ook willen we met vernieuwingen de zorg betaalbaar houden.

  Uitslag tweede ronde innovatiefonds sociaal domein bekend

  Gemeente

  TWENTERAND - In het sociaal domein staan we voor grote inhoudelijke en financiële opgaven. Om hier samen creatieve oplossingen voor te bedenken, heeft de gemeente Twenterand een innovatiefonds opgericht. Inwoners en organisaties met een goed plan voor vernieuwing in het sociaal domein kunnen een beroep doen op dit fonds. Hiervoor is in 2018 en 2019 in totaal € 150.000 beschikbaar. In september was de tweede aanvraagronde.

  Wethouder Mark Paters: “Deze ronde heeft weer drie creatieve en kansrijke initiatieven opgeleverd die met de bijdrage vanuit het innovatiefonds direct aan de slag kunnen. Heeft u ook een goed idee? In januari is er een nieuwe aanvraagronde. Van 7 tot en met 11 januari 2019 organiseren we bovendien de Week van de Innovatie. Er zijn dan allerlei interessante activiteiten die u kunnen helpen uw idee verder uit te werken en samenwerkingspartners te vinden. Ik hoop dat er ook in het nieuwe jaar weer volop gebruik wordt gemaakt van het innovatiefonds!”

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›