4°C
Bewolkt

  Compliment aan inwoners Twenterand voor afval scheiden

  Gemeente

  TWENTERAND - De inwoners van de gemeente Twenterand hebben in 2016 weer minder restafval aangeboden dan in voorgaande jaren. Wethouder Ben Engberts is er trots op: “Dit is zeker een compliment waard!” Dat de inwoners beter hun afval scheiden, is ook te zien aan de lichte stijging van de kilo’s plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) en gft. Zo blijkt uit de grondstoffenmonitor 2016 van ROVA.

  Meevaller voor gemeente, druk op sociaal domein blijft

  Gemeente

  De meicirculaire gemeentefonds 2017, de brief waarin aangekondigd wordt hoeveel geld de gemeenten ontvangen vanuit het rijk, laat een financiële meevaller zien voor de gemeente Twenterand. “Dat is prettig voor een aantal onderwerpen waar we aan werken, maar de druk blijft om vooral voor het sociaal domein een oplossing te zoeken voor de tekorten die daar zijn. Onze opgave daarin verandert niet,” aldus wethouder Financiën, Jan-Herman Scholten.

  26 juni: Informatiebijeenkomst Zonnepark Oosterweilanden

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Op maandagavond 26 juni organiseert de gemeente Twenterand een informatiebijeenkomst over het Zonnepark Oosterweilanden. De bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden en andere belanghebbenden. Er wordt uitleg gegeven over de mogelijke ontwikkeling van een zonneveld van ongeveer 16 hectare. Volgens wethouder Van Abbema een mooie mogelijkheid in de zoektocht naar duurzame energie: “Ook als gemeente Twenterand staan we voor een grote duurzame opgave. Daarin kan de ontwikkeling van een zonnepark een flinke bijdrage aan leveren.”

  Maandag 26 juni: LEADER-café in Het Punt in Vroomshoop

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Zet u zich in voor een duurzame plattelandseconomie in Zuidwest Twente? Heeft u ideeën die bijdragen aan levendige gemeenschappen, het versterken van bedrijvigheid in het buitengebied, de promotie van Zuidwest Twente of aan het verbinden van stad en platteland? Wilt u zich laten inspireren door ideeën van anderen? Kom dan op maandag 26 juni naar het LEADER-café in Vroomshoop. “Het wordt een inspirerende bijeenkomst, waar iedereen die iets wil bijdragen aan de levendigheid van onze samenleving eigenlijk bij moet zijn. LEADER kan die ideeën wellicht verder helpen, een uitgelezen kans,” aldus wethouder Engberts.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›