4°C
Bewolkt

  Enquête over nieuwe burgemeester

  Gemeente

  TWENTERAND - Welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Twenterand hebben? Daarover kunnen inwoners en ondernemers hun mening geven. Vanaf maandag 8 juli kan dat via een digitale vragenlijst, die te vinden is op Twenterand.ikpraatmee.nl. Ook wordt de vragenlijst aanstaande woensdag gepubliceerd in InTwenterand, de gemeentelijke informatiepagina in De Toren van Twenterand. Invullen van de vragenlijst kan tot en met zondag 28 juli.

  Met de antwoorden op de vragen wordt duidelijk aan welk type burgemeester in Twenterand behoefte is. Moet het een échte burgervader of burgermoeder worden? Is er behoefte aan een burgemeester die Twenterand steviger op de kaart zet? Of zitten inwoners en ondernemers te wachten op een burgemeester die zorgt voor vernieuwing? Door het maken van dit soort keuzes wordt duidelijk welk type (meer...)

  Gastvrij Twenterand: ondernemers trekken de kar

  Gemeente

  TWENTERAND - Eén organisatie waarin de samenwerkende ondernemers het voortouw hebben. Een duidelijke positionering en profilering van Twenterand en haar dorpen moet leiden tot meer bezoekers en dus meer omzet en werkgelegenheid binnen de vrijetijdseconomie. Dat is in een notendop de missie van Gastvrij Twenterand, de organisatie die zich inzet voor de promotie en marketing van Twenterand. Een organisatie ook die het stokje overneemt van Twenterand Tourist Info (TTI), dat per 30 september 2019 ophoudt te bestaan.
  De drijvende krachten van TTI waren Betsie Bosch en Gea Bosch. Zij hebben zich jarenlang met een enorme betrokkenheid ervoor ingezet om zoveel mogelijk bezoekers naar Twenterand te krijgen en het die bezoeker ook nog naar de zin te maken.

  Energie-neutrale woningen te koop in Vroomshoop

  Gemeente

  VROOMSHOOP - De eerste energie-neutrale woningen die in projectvorm in Twenterand zijn gebouwd. Aan de Vingerhoedskruid in Vroomshoop zijn acht woningen in acht dagen gerealiseerd. Vanaf 5 juli komen de woningen in de verkoop. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft ‘wonen’ in zijn portefeuille en is enthousiast: “Wij zijn hard bezig om voor veel doelgroepen huizen of kavels in onze gemeente aan te bieden. Huizen als deze passen goed in dat aanbod. Bovendien draagt dit project ook nog eens bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen.”

  Laagdrempelige en goedkope rechtspraak

  Gemeente

  TWENTERAND - Vanaf 1 juli a.s. is bet mogelijk om een burgerlijk geschil voor te leggen aan de Overijsselse Overlegrechter. Met deze pilot wil de rechtbank Overijssel snelle, laagdrempelige en goedkopere civiele rechtspraak bieden. Het voordeel van de Overijsselse Overlegrechter is dat de zitting snel kan plaatsvinden, vaak binnen vier weken na indiening van de zaak. Ook hoeven er geen uitgebreide schriftelijke stukken te worden opgesteld en de kosten zijn relatief laag. Het griffierecht voor particulieren is € 40,50 per partij. Voor bedrijven is dit bedrag iets hoger.

  De proef is een aanvulling op de bestaande procedures. De Overijsselse Overlegrechter behandelt (eenvoudige) geschillen die gaan over burenruzies, consumenten, geldvorderingen, schades, huur of arbeid. Zaken kunnen door partijen worden aangemeld, al dan niet op voorstel van of met behulp van een mediator of buurtbemiddelaar. Alleen als beide partijen dat willen, wordt de Overijsselse (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›