4°C
Bewolkt

  Stimulans voor starters op de woningmarkt

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Ook in Twenterand is de woningmarkt in beweging. Starters hebben weer vertrouwen in de toekomst en durven de stap naar een eerste koopwoning te zetten. Wethouder Jan-Herman Scholten: “Als gemeente willen we hier graag een bijdrage aan leveren. Daarom hebben we
  25 nieuwe startersleningen beschikbaar gesteld.” De afgelopen jaren was deze regeling al erg succesvol; ruim 50 starters maakten in de periode van medio 2013 tot eind 2016 gebruik van een starterslening voor de aankoop van hun eerste huis.

  Afsluitende Duurzaamheidsconferentie op 29 november

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Op 29 november organiseert de Gemeente Twenterand de Duurzaamheidsconferentie, de afsluiting van de Twenterandse Duurzaamheidsmaand, die momenteel nog in volle gang is. Tijdens het officiële gedeelte van de conferentie zal Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen / MVO-ambassadeur bij Unipro bv, de zaal inspireren met zijn verhaal over duurzaamheid. Zijn motto: Groen = Doen. Daarna worden de aanwezigen in vier verschillende workshops uitgedaagd om actief mee te denken over een duurzame toekomst voor Twenterand.

  Democracity weer van start

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Vanochtend werd in de raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen door burgemeester Annelies van der kolk het spel Democracity geopend. Van donderdag 16 t/m dinsdag 21 november zet de gemeente Twenterand haar deuren weer open voor de bassischolen om dit spel te spelen. In dit spel maken de in totaal zo’n 180 kinderen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand kennis met de democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen. Iedere groep wordt terzijde gestaan door een gemeenteraadslid en/of een wethouder. De groepen worden begeleid door ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

  Groep 8 van De Fontein uit Westerhaar – Vriezenveensewijk beet vanmorgen het spits af (zie foto). De leerlingen nemen plaats op de zetels van de raadsleden in de raadszaal van het gemeentehuis en vormen samen de volksvertegenwoordigers van een stad, die in eerste instantie alleen bestaat uit woningen. Het is aan de leerlingen om via democratische wijze beslissingen te nemen over wat er verder in (meer...)

  Er komt extern onderzoek naar gezondheidsrisico’s van geitenstallen

  Gemeente

  ZWOLLE - Na het uitkomen van het rapport in opdracht van provincie Brabant waarin een significante relatie tussen longontsteking en wonen in de nabijheid van geitenstallen in Brabant werd geconstateerd heeft die provincie haar beleid aangepast. Later volgde Gelderland. De situatie in Overijssel is van een andere orde en ook is binnen Overijssel een andere omgevingsvisie in uitvoering waaronder de inzet van een Kwaliteitsteam Agro&Food.

  Echter ook in Overijssel is volksgezondheid van groot belang. Naar aanleiding van een motie en vragen van Wybren Bakker (Statenlid D66) heeft gedeputeerde Maij de toezegging gedaan dat er een externe toets komt op de gegevens zoals die nu door Overijssel worden gebruikt. Ook is via de motie een oproep gedaan maximale lobby in te zetten op het Kabinet en Tweede Kamer om het landelijke gewenste onderzoek naar de oorzaken ten spoedigste te starten. Gedeputeerde Maij heeft dit als steun vanuit de Staten omarmd en zal met kracht de lobby voortzetten.
  Wybren Bakker (statenlid D66): 'De situatie in Overijssel is wezenlijk anders dan in Brabant zowel qua aantal geitenstallen als de bevolkingsdichtheid. Met dit onderzoek wordt met dezelfde gegevens gekeken naar de situatie in Overijssel zodat met zekerheid gezegd kan worden wat de gezondheidsrisico's voor inwoners zijn van geitenstallen in Overijssel. Zo kunnen we als overheid handelen op basis van de extern getoetste informatie. Natuurlijk gaan wij er vanuit dat in het dringend gewenste landelijke onderzoek (deels) in Overijssel plaats zal vinden zodat ook de verbijzonderde context in Overijssel wordt betrokken.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›