4°C
Bewolkt

  Meer bouwmogelijkheden in Twenterand in ruil voor sloop schuren

  Gemeente

  TWENTERAND - Op 12 maart 2019 heeft de gemeenteraad de Beleidsregels erventransitie gemeente Twenterand vastgesteld. Hierin is nieuw beleid vastgesteld voor de bestemming van leegstaande agrarische schuren. Wethouder Roel Koster: “Met dit nieuwe beleid stimuleren wij de sloop van leegstaande agrarische schuren. Daarmee gaan we verpaupering tegen en verbeteren we de ruimtelijke kwaliteit.” Maar ook de leefbaarheid wordt bevorderd volgens de wethouder: “Dat doen we door meer nieuwe functies in voormalige agrarische gebouwen toe te staan.”

  Het college van burgemeester en wethouders kreeg signalen vanuit de samenleving dat eigenaren hun schuren willen slopen. Dat is vaak duur, onder meer door het asbest die in daken is gebruikt. Anderzijds zijn er ondernemers of inwoners die willen uitbreiden maar alle bestaande mogelijkheden al hebben benut. In het nieuwe beleid wordt een oplossing voor beide partijen geboden.

  De Beleidsregels erventransitie gemeente Twenterand 2019 bieden bouwmogelijkheden bij bestaande woningen of bestaande bedrijven of de bouw van nieuwe woningen, in ruil voor sloop van leegstaande schuren. De regeling bevat verder een stimulans voor de sloop van schuren met asbestdaken. Het aantal vierkante meters dat gesloopt is, kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld de omzetting van een (meer...)

  SBO De Sleutel plant lindebomen met wethouder Harmsen

  Gemeente

  VROOMSHOOP - Leerlingen van speciale school voor basisonderwijs De Sleutel uit Vroomshoop hebben woensdag 13 maart op nationale boomfeestdag samen met wethouder Bart-Jan Harmsen 14 lindebomen geplant aan de Stobbelaan in Vroomshoop. Ook werd er een paaltje bij geplaatst met daarop de vermelding van de boomfeestdag en de schoolnaam. Dit bordje werd onthuld door Inge Swartjes, directeur van SBO De Sleutel.

  Uitslag derde ronde innovatiefonds sociaal domein bekend

  Gemeente

  TWENTERAND - In het sociaal domein staan we voor grote inhoudelijke en financiële opgaven. Om hier samen creatieve oplossingen voor te bedenken heeft de gemeente Twenterand een innovatiefonds opgericht. Inwoners en organisaties met een goed plan voor vernieuwing in het sociaal domein kunnen een beroep doen op dit fonds. Hiervoor is in totaal € 150.000 beschikbaar. Afgelopen januari was de derde aanvraagronde. De projecten ‘Veilige huizen’ en ‘Outdoorsports’ kregen deze ronde de hoogste scores en kunnen dus van start.

  Project 1: ‘Veilige huizen’
  De plannen van Waypoint Twenterand voor ‘Veilige huizen’, een project dat zich richt op het thema vroegsignalering heeft de hoogste score gekregen. Met dit project hopen de betrokken partners te bereiken dat problemen nog eerder gezien worden. Het project is er op gericht de inwoner aan zet te laten zijn. Er wordt samen gekeken naar wat er nodig is in een (meer...)

  Wethouder Harmsen verrast Tot de Nek in de Drek met taart

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - De obstacle mudrun Tot de Nek in de Drek in Vriezenveen, is onlangs verkozen tot beste mudrun van Nederland. Wethouder Bart-Jan Harmsen bracht gisteren een bezoek aan de vrijwilligers van de organisatie en verraste ze met een hemelse moddertaart: “We zijn er trots op dat een evenement van dit formaat, beloond is met deze landelijke prijs. Dit resultaat is bereikt met de inzet en betrokkenheid van enthousiaste vrijwilligers. Deze erkenning en bekendheid is ook een prachtig uithangbord voor de gemeente Twenterand”.
  Nog nooit won een obstacle run in Nederland zo veel eerste prijzen. Naast de titel Beste mudrun van Nederland behaalde Tot de Nek in de Drek ook nog eens vijf maal de eerste plaats voor Beste kidsrun, Beste thema, Beste locatie, Beste modder, en Beste medaille.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›