4°C
Bewolkt

  Toezicht provincie op Twenterand op groen

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Volgens de provincie Overijssel presteert de gemeente Twenterand op de onderdelen ruimtelijk ordening en huisvesting statushouders voldoende. Op het onderdeel financiën moeten nog stappen gezet worden. Daarmee is het toezicht van de provincie voor Twenterand op groen gezet. Gemeenteraad en College van burgemeester en wethouders hebben er samen de schouders onder gezet om dit te bereiken. Zo is vorige maand nog een amendement door de gemeenteraad aangenomen als wijziging op de programmabegroting 2018. Daarmee werd preventief toezicht door de provincie voorkomen.

  Aangepast bermbeheer moet biodiversiteit vergroten

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Vanaf dit jaar gaat de gemeente Twenterand ongeveer 12 hectare grasvelden anders onderhouden. We maaien ze voortaan twee keer per jaar en voeren het maaisel af. Ook gaan we op bepaalde locaties in de gemeente bermen en delen van grasvelden inzaaien met meerjarige bloemenmengsels. Wethouder Engberts: “Dit ziet er niet alleen fraai uit maar de bloemen zijn ook belangrijk voor allerlei insecten, vogels en andere dieren als voedselbron of als schuilplek. Dit alles doen we om de biodiversiteit in de kernen te vergroten.”

  Wat gaan we doen?
  Het anders onderhouden houdt in dat daarvoor aangewezen grasvelden of delen van grasvelden minder vaak gaan maaien. De grasvelden die we anders gaan maaien worden vanaf dit jaar twee keer per jaar gemaaid. Dat doen we in de zomer en in het najaar. Het gemaaide gras voeren we af. Hierdoor wordt de bodem minder voedingsrijk en komen er ecologisch interessantere (meer...)

  Platteland in beweging: 25 april inloopbijeenkomst

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Het platteland is in beweging; veranderende regels, medegebruik voor recreatie en toerisme, vrijkomende agrarische gebouwen enz. Reden voor de gemeente Twenterand om een inloopbijeenkomst te organiseren op woensdag 25 april a.s. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die direct betrokken zijn, maar ook andere belangstellenden. Kortom, voor iedereen die zich interesseert in de ontwikkelingen van het platteland in Twenterand.

  Tijdens de bijeenkomst kunnen de aanwezigen met elkaar en met de aanwezige partijen in gesprek gaan over de ontwikkelingen en de mogelijkheden. Er zijn informatiestands over verschillende onderwerpen en er worden twee sessies georganiseerd:

  • Om 19.30 uur: Wat gebeurt er op uw erf?
  Veranderende milieueisen, medegebruik voor recreatie en toerisme, natuurontwikkeling, (meer...)

  Stichting Manna winnaar van de Publieksprijs Vrijwilligerswerk

  Gemeente

  WESTERHAAR - Stichting Manna is de winnaar geworden van de Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand. Op donderdag 5 april 2018 werd de prijs uitgereikt tijdens de vrijwilligersmarkt in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar - Vriezenveensewijk. Uit handen van wethouder Jan Binnenmars ontving stichting Manna een oorkonde en een geldprijs.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›