4°C
Bewolkt

  Subsidies dragen bij aan doelen samenleving

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Het College van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 17 oktober een besluit genomen om het subsidieplafond met € 71.777,- te verhogen. Met dit besluit is het eerste jaar waarin met de nieuwe subsidieverordening is gewerkt afgerond. Wethouder Van Abbema heeft vertrouwen in de nieuwe regeling: “Met de nieuwe subsidieverordening stimuleren we veel meer activiteiten die bijdragen aan de doelen van onze samenleving. Dat vinden wij erg belangrijk want hierdoor kunnen wij de samenleving laten floreren.” In totaal wordt er jaarlijks 4 miljoen euro aan subsidie verstrekt.

  Uitzicht bieden op een zorgpolis zonder schulden

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand wil inwoners met schulden vanwege het niet betalen van zorgpremies helpen naar een schuldenvrije toekomst. Daarom start de gemeente in samenwerking met Menzis met de Regeling Uitstroom Bijstandsgerechtigden (RUB). Wethouder Binnenmars ziet veel in de regeling: “Bij mensen met schulden spelen vaak ook andere problemen. Dan is belangrijk dat we dat goed in beeld hebben en die mensen op een juiste manier kunnen helpen, zodat ze uit deze schulden komen.”

  Penning Carnegie Heldenfonds voor 13-jarige Sander Beek

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Donderdag 19 oktober ontvangt Sander Beek uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk een onderscheiding vanuit het Carnegie Heldenfonds. Dit naar aanleiding van zijn snelle handelen om zijn zusje te bevrijden van de skelter, waarin ze met haar sjaal was vastgeraakt.

  Vorig jaar zomer, 12 juli, speelde Loes Beek buiten op een skelter. Op een bepaald moment is zij met haar sjaal vast komen te zitten aan de skelter. Hierdoor kreeg ze geen lucht. Sander, haar broer zag dit en heeft zo snel mogelijk hulp ingeroepen van hun ouders. Loes is uiteindelijk met de traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het gaat nu goed met Loes.
  (meer...)

  Taalverdieping voor nieuwe Twenteranders bevordert inburgering

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Taal is één van de belangrijkste instrumenten om nieuwe Twenteranders sneller deel uit te laten maken van de samenleving. Dat is de reden voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand om nog meer aan de slag te gaan met taal. “Wij streven ernaar om nieuwe Twenteranders circa 32 uur in de week met taal bezig te laten zijn, zodat ze nog beter kunnen inburgeren,” aldus wethouder Binnenmars. “En snellere inburgering leidt tot een grotere kans op werk en daarmee snellere uitstroming uit een uitkeringssituatie.”

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›