4°C
Bewolkt

  Politieke stem op Delta FM van 17 mei

  Gemeente

  VROOMSHOOP - In de uitzending van donderavond 17 mei komen de volgende gasten aan het woord: André Spit, Bas Winkel en Herco Eshuis.

  In het eerste gedeelte van het programma gaat presentator Chris Walraven het met André Spit en Bas Winkel hebben over de procedures die noodzakelijk zijn om vergunning te verkrijgen om een evenement te mogen organiseren. Dit mede naar aanleiding van het recent afblazen van Plonz en de avondvierdaagse in Den Ham. Beide heren hebben ervaring met het organiseren van evenementen, zoals de Twenterandrun, Tot de nek in de drek en de de organisatie van Plonz.

  Met Herco Eshuis wordt in het tweede gedeelte van het programma ingegaan op de huidige ontstane situatie, of kun je beter spreken van de ontstane politieke patstelling, met betrekking tot het dossier over de zwembaden in Twenterand. Herco Eshuis is betrokken bij zwemverening VZ & PC en heeft al een aantal keren ingesproken tijdens raadsdebatten mede namens zwemvereniging De Wieke en Zwem- en poloclub de Zandstuve.

  Walraven: “Deze keer dus geen lokale politici, maar mensen die recent te maken hebben gehad of nog hebben met de politiek en daar direct de gevolgen van ondervinden of er zelfs consequenties uit trekken. Ik hoop dat deze uitzending er mede toe kan bijdragen dat gemeente en organisaties nog beter gaan beseffen dat er sprake is van een gezamenlijk belang en daar vervolgens ook naar gaan handelen. Gemeente en organisaties/verenigingen zijn namelijk tot elkaar veroordeeld en zullen het dus samen moeten doen.”

  Veel belangstelling voor toekomst platteland

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Een goede samenwerking tussen ondernemers en bewoners van het platteland en de gemeente; een belangrijke voorwaarde voor het vitaal en leefbaar maken van het platteland van Twenterand. Met dat doel werd op woensdagavond 25 april een bijeenkomst georganiseerd. Ruim 50 agrariërs, ondernemers, bewoners en andere belangstellenden lieten hun ideeën en meningen achter. Een mooi resultaat dat gebruikt kan worden bij het opstellen van beleid voor een toekomstbestendig platteland.

  Het platteland is in beweging; veranderende regels, medegebruik voor recreatie en toerisme, vrijkomende agrarische gebouwen enz. Dat betekent dat ook de regels die voor de inrichting van het platteland gelden, tegen het licht moeten worden gehouden om ruimte te geven aan de ontwikkeling.

  Geef ruimte
  De aanpak van asbestsanering, functieverandering of sloop van de oude gebouwen (meer...)

  Woning Vroomshoop gesloten vanwege drugsvondst

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Op donderdag 3 mei is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een woning in Vroomshoop gesloten voor een periode van drie maanden. De reden is dat de politie een handelshoeveelheid harddrugs in de woning heeft aangetroffen.

  De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie, het Openbaar Ministerie en woningcorporatie Mijande Wonen streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast.

  Bovengenoemde partijen blijven zich volop inzetten om drugshandel en drugsoverlast te bestrijden.
   (meer...)

  Projectmiddag Duurzaamheid Gemeente - Noordik geslaagd

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Maandag 23 april hebben 89 leerlingen van het Noordik in Vriezenveen een projectmiddag over duurzaamheid gevolgd. De projectmiddag is door Het Noordik en de gemeente Twenterand en zeven instanties en bedrijven georganiseerd. Het initiatief past in de Agenda Duurzaamheid die de gemeente Twenterand met de samenleving uitvoert.

  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

  Advertorial
  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›