4°C
Bewolkt

  Bedrijfspand Vriezenveen gesloten vanwege drugsvondst

  Gemeente

  VRIEZENVEEN - Op dinsdag 17 september is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een deel van een bedrijfspand en het bijbehorende erf aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen gesloten voor een periode van drie maanden. De reden is dat de politie in het pand een hennepkwekerij heeft aangetroffen met 446 planten en goederen voor het opzetten van hennepkwekerijen.

  De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast.

  Bovengenoemde partijen blijven zich volop inzetten om drugshandel en drugsoverlast te bestrijden.
  Het moet volgens burgemeester Van (meer...)

  Fietspad Kerkallee/Rohorst geopend

  Gemeente

  DEN HAM - Samen met voetballertjes van V.V. Den Ham openden de voorzitter van diezelfde voetbalclub Dennis Bosch en wethouder Bart-Jan Harmsen zaterdagmorgen het fietspad aan de Kerkallee in Den Ham. Een resultaat waar gebruikers en sportverenigingen in Den Ham blij mee zijn. Wethouder Harmsen onderschrijft dat: “Dit vrijliggende fietspad sluit aan bij de wens van de gebruikers van het fietspad. Het gaat om hun veiligheid. Maar daar hebben ze zelf ook een verantwoordelijkheid in. Het fietspad ligt er, maar het moet ook veilig gebruikt worden.” Dennis Bosch sluit zich daarbij aan: “Verbinden, daar draait het om bij VV Den Ham. Voetbal als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. ‘De Rohorst’ moet ons inziens een plek zijn waar je graag naar toe gaat. En hoe mooi is het dat dat nu kan via het nieuwe fietspad. De ideale, veilige verbinding tussen ons dorp en het sportpark.”

  Het fietspad aan de Kerkallee is een onderwerp dat Harmsen direct na zijn aanstelling als wethouder heeft opgepakt. Er moest een goed plan onder liggen en dat hadden we in het najaar van 2018 klaar. Met medewerking van een aantal grondeigenaren, kon de aanleg gestart worden in het eerste kwartaal van 2019. V.V. Den Ham maakt zicht al jaren sterk voor de komst van het vrijliggende fietspad, (meer...)

  Handreiking voor gemeenten met GHB-problematiek

  Gemeente

  TWENTERAND - De gemeente Twenterand heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op het tegengaan van overmatig drugs- en drankgebruik en de problemen die daarmee samenhangen. Speciaal voor de harddrug GHB is er in Twenterand in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een succesvolle aanpak ontwikkeld waar ook andere gemeenten in Nederland mee uit de voeten kunnen. De blauwdruk is een doorontwikkeling van een bestaande methode uit Etten-Leur. De ervaringen uit beide gemeenten vormen de basis voor een handreiking van het Trimbos instituut. Het eerste exemplaar van deze handreiking is maandag 9 september 2019 aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis.

  Wethouder Mark Paters is blij met de resultaten van de pilot en hoopt dat andere gemeenten met de geboden handvatten aan de slag gaan. “Als we gezamenlijk de handschoen oppakken en deze problematiek te lijf gaan, kunnen we over de regiogrenzen heen van elkaar leren
  en elkaar versterken,” aldus wethouder Paters van Twenterand.

  In de zomer van 2017 heeft het Trimbos-instituut (meer...)

  Wies met de Patries: Basisscholen naar buiten!

  Gemeente

  TWENTERAND - Op de openbare basisschool de Schakel in Vroomshoop is donderdag 5 september het startsein gegeven voor meer natuur- en omgevingseducatie in Twenterand. Wethouder van Abbema en de Werkgroep Wies met de Patries hebben twee leskisten en een tentoonstelling van vijf posters gepresenteerd. “Al jaren zijn we met elkaar bezig om de biodiversiteit in Twenterand te stimuleren. De mensen uit de werkgroep Wies met de Patries leveren daar een enorme bijdrage aan en met dit lespakket betrekken ze daar ook op een leuke, leerzame manier de kinderen bij. Het lespakket is echt heel mooi geworden.”

  De kinderen van groep 3/4 gingen na de presentatie vervolgens meteen aan de slag met het thema schutkleur. Ze letten goed op hoeveel patrijzen ze konden ontdekken, eerst in een filmpje en later ook buiten in het groen. Ook gaven ze zelf aan een patrijs een goede schutkleur.

  Omgevingseducatie
  De kans is groot dat u binnenkort groepen kinderen onder schooltijd in het buitengebied (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›