4°C
Bewolkt

  Hart voor Handicap zoekt collectanten

  Algemeen

  TWENTERAND - Hart voor Handicap is op zoek naar mensen die willen helpen met de collecte van 1 t/m 6 mei 2017. Wie een paar uurtjes meehelpt, door bijvoorbeeld in de eigen straat te collecteren, helpt een beter leven mogelijk te maken voor mensen met een handicap. Kunt u niet collecteren? Dan zijn er andere manieren om de collecte te ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld mensen bellen of lijsten invullen. Bij Hart voor Handicap kan iedereen meedoen! Alle hulp is welkom!

  Wij houden dit jaar de collecte Hart voor Handicap, van 1 tm 6 mei, in de gemeente Twenterand. Wat doet de AGON Nijverdal e.o.:

  1.De AGON Nijverdal e.o. werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen zoals die zijn ontstaan als gevolg van een beperking of chronische ziekte. Wij doen dit door mensen te informeren, te adviseren, door individuele hulp en door collectieve (meer...)

  Opening tentoonstellingen ‘overLeven’ in Den Ham

  Algemeen

  DEN HAM / VROOMSHOOP - Donderdagavond is onder grote belangstelling de opening verricht van de gecombineerde exposities van Het Expositiehuis en de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop onder de overkoepelende titel “overLeven”. Marijke Talen lichtte toe hoe zij er toe gekomen was om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te fotograferen. De indringende persoonlijke portretten zijn gecombineerd met interviews door studenten van de journalistenopleiding. Tijdens de opening werd de heer Siegfried van Maagdenburg door twee leerlingen van de basisschool “Nieuwoord” uit Vroomshoop. ( Zie foto) De heer Van Maagdenburg overleefde als jongen in Vroomshoop de oorlog. Hij vertelde dat hij bij de bevrijding niet alleen blij was maar ook onzeker over zijn ouders. Gelukkig werd hij later met hen verenigd.

  Uitzwaai concert vanavond integraal op Delta TV, later een samenvatting

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Op vrijdag 21 april neemt de Vriezenveense Harmonie afscheid van haar erevoorzitter, burgemeester Cornelis Visser. Zowel de A-slagwerkgroep als het A-orkest geven dan een concert in zijn “werkpaleis” aan het Manitobaplein. Het concert begint om 20:00 uur. Nadat de burgemeester eervol is ontheven uit deze functie, zal hij muzikaal worden begroet door een afvaardiging van muziekvereniging DVS uit Katwijk. Visser volgde Helmer Koetje op, die tot aan zijn overlijden op 31 mei 2010 erevoorzitter was. Koetje beleefde met de harmonie twee landskampioenschappen en Visser was aanwezig bij het historische concert in de Hermitage in Sint Petersburg. Wie zijn opvolger wordt en of er op korte termijn een opvolger komt, is nog niet bekend. DeltaTV zal live verslag doen van dit uitzwaaiconcert.

  Chr. Mannenkoor Vroomshoop zingt al 66 jaar uit volle borst

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Donderdagavond 20 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 66e ledenvergadering plaats in kerkelijk centrum Irene.
  Bestuurslid Jans Kamphuis werd herkozen, terwijl eerste secretaris Gerrit Meijerink werd opgevolgd door Ferrie Oortgijsen uit Den Ham. Aan het eind van de vergadering werd bariton Leo Haanstra gehuldigd en zijn vrouw Dinie in de bloemen gezet, omdat Leo al 40 jaar trouw lid is.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›