4°C
Bewolkt

  Muziekproject OBS De Blokstoeke met SDG Westerhaar

  Algemeen

  WESTERHAAR - Op donderdagavond 22 februari was het gebouw van muziekvereniging Soli Deo Gloria Westerhaar gevuld met enthousiaste kinderen en ouders/verzorgers. De afgelopen 7 weken hebben leraren van de muziekvereniging een muziekproject verzorgd op OBS de Blokstoeke.
  Door de samenwerking tussen de muziekvereniging Soli Deo Gloria, kunstenschool Kaliber en de basisschool OBS de Blokstoeke is dit een groot succes geworden. Op deze avond was het schitterende eindresultaat te horen en te zien.

  Boomwhackers, xylofoons, bugels en trommels; niets was de kinderen te gek. Het doel van dit muziekproject is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met muziek, met verschillende instrumenten en om samen muziek te maken.
  Gezien het enthousiasme dat op ieders gezicht af te lezen was kan de conclusie worden getrokken dat dit meer dan geslaagd is. Er zullen in de nabije toekomst, (meer...)

  Noordik Vroomshoop start met vakmavo

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Het Noordik Vroomshoop start met de zogenaamde vakmavo: oftewel een brede tl-opleiding (theoretische leerweg), waarbij leerlingen die best goed kunnen leren vakken krijgen die perfect aansluiten op de havo, maar waarbij ze ook uitgebreid kennis maken met de verschillende vmbo-profielen.
  Met de brede tl-opleiding stromen leerlingen veel beter en gemakkelijker door naar mbo-niveau 4 of naar de havo. In de regio Twente, maar ook elders in Nederland is de komende jaren behoefte aan vakmensen, die ook theoretisch uit de voeten kunnen: mensen die kunners en kenners tegelijk zijn. Die kans biedt Het Noordik in Vroomshoop, dé school voor kunners en kenners.

  Betere kansen
  De laatste jaren is het vmbo in Nederland ingrijpend vernieuwd en verbreed door de invoering van allerlei profielen, teneinde een betere aansluiting op de arbeidsmarkt te bewerkstelligen. Met de invoering van de vakmavo sluit Het Noordik Vroomshoop ook bij de theoretische leerweg aan op deze ontwikkeling. ‘Op deze manier willen we onze leerlingen nog betere kansen geven op (meer...)

  Feestelijke viering voortzetting afval scheiden op CBS de Regenboog

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Op donderdag 22 februari bracht Peter van Hien van ROVA een bezoek aan CBS de Regenboog in Vriezenveen om te vieren dat de landelijke organisaties besloten hebben om het project ‘Afval scheiden op school’ voort te zetten. Omdat de Regenboog al ruim een jaar meedoet aan het project, werd een Wasteboard uitgereikt aan de leerlingen.

  Nieuw toneelstuk van De Loupe te Den Ham

  Algemeen

  DEN HAM - Toneelvereniging “de Loupe” is druk bezig met de voorbereidingen van hun nieuwe toneelstuk, dat op zaterdag 7 april, vrijdag 13 april en zaterdag 14 april 2018 opgevoerd zal worden. 'Plamuren is plamuren' heet deze klucht die weer vol zit met leuke grappen, komische situaties en verwarringen. Onder leiding van regisseur Lex Berends worden de laatste voorbereidingen getroffen om alle bezoekers een geweldige avond vol plezier te bezorgen.

  De klusbroers Berend en Albert Duursma krijgen een erfenis van hun tante, een beautysalon. Natuurlijk willen ze hier zo snel mogelijk geld van maken door hier en daar wat op te knappen, als de zaak ondertussen maar doordraait. Als er geen personeel blijkt te zijn moeten ze noodgedwongen zelf maar aan de slag, want plamuren is plamuren toch? Als er dan ook nog een vreemde vent opduikt die komt (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›