4°C
Bewolkt

  Workshop van Kunstcollectief d’Oale Skoele Vroomshoop

  Algemeen

  VROOMSHOOP -Zaterdag was de eerste workshopzaterdag van kunstcollectief D'oale Skoele in Vroomshoop. Er werden dit keer drie workshops gegeven.
  Er was een workshop van monoprint tot collage, een workshop schilderen met palletmes, en een workshop schilderen met acryl geïnspireerd door Gustav Klimt. Het was een leuke gezellige leerzame dag in de oude school in Vroomshoop. Het monumentale pand bruiste weer even van de activiteiten binnen zijn muren en dat is nou precies de bedoeling van het Kunstcollectief.

  De workshops zijn gegeven door Marjolein Lukas, Helena Top-Meijers en Azat Malik.

  15 februari is de volgende workshopzaterdag in D'oale Skoele. Houd onze Facebookpagina van Kunstcollectief in de gaten voor meer info en opgave.

  Feestelijke opening Repair Café Twenterand in Westerhaar

  Algemeen

  WESTERHAAR - Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Kulturhus de Klaampe en de Bibliotheek Twenterand organiseren op vrijdag 31 januari 2020 om 13.00 uur het eerste Repair Café in Twenterand.

  In Kulturhus de Klaampe draait het die dag allemaal om repareren. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, kunnen van thuis kapotte spullen meenemen. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, ... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

  Door repareren te promoten, wil Repair Café Twenterand bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden Leo Webbink en Ina Vrielink van het Kulturhus de Klaampe en de Bibliotheek. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in (meer...)

  ‘Times like these’ in CCK2 Vriezenveen

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Zangeres Aletta Berkhof met haar band ‘Times Like These’ maakte er een prachtig feestje van zaterdagavond in CCK2. Op uitnodiging van Theater Turf vulden zij de traditionele muziekmaand januari, als een opening van het nieuwe jaar. Het werd een swingend concert, waarbij de band aan het eind toch nog liefhebbers op de dansvloer trok. Theater Turf kijkt met gemengde gevoelens terug, in verband met een matig bezochte avond. Aan de band lag het niet. Aletta en haar bandleden gaven zich voor de volle 100% en kregen het voor elkaar samen met de ongeveer 40 enthousiaste belangstellenden er een goede sfeer van te maken.

  Daverend Nieuwjaarsconcert Chr. Mannenkoor Vroomshoop

  Algemeen

  DEN HAM - Er was een daverend concert beloofd, en dat werd het! Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop gaf zaterdagavond zijn Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham, en werd daarbij ondersteund door het slagwerkensemble van SDG Ommen. Het bleek een geweldige combinatie. De vonken vlogen eraf en de kerk stond aan het eind van het concert op zijn grondvesten te schudden.

  Er waren zaterdagavond weer heel veel bezoekers naar Den Ham gekomen, en die zagen en hoorden de bassen en tenoren vanachter uit de kerk naar voren lopen, en al zingend de aanwezigen een voorspoedig nieuwjaar wensen. Daarna volgde zoals de traditie betaamt de ingetogen ‘Zegenbede’.
  Koorsolist Albert Wessels bracht onder andere het gedragen ‘Give me my song’ van Benny Anderson ten (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›