4°C
Bewolkt

  Falco zamelt ruim € 4500 in voor De Sterre Stichting

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Dinsdag 21 februari 2017 heeft Falco directeur Franz Friesacher een symbolische cheque met een waarde van € 4500 overhandigd aan Frank Freriksen, voorzitter van De Sterre Stichting. Op vrijdag 23 december 2016 heeft het Vriezenveense bedrijf Falco dit bedrag ingezameld voor het goede doel De Sterre Stichting. Traditiegetrouw organiseert Falco in de laatste werkweek van het jaar verschillende activiteiten zoals het verkopen van hamburgers, een veiling en verloting van relatiegeschenken. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

  Gezocht: nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein

  Algemeen

  TWENTERAND - Gezocht: nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein
  Wij maken deel uit van de Adviesraad Sociaal Domein Twenterand in oprichting (voorheen Adviesraad Wmo).

  We denken mee en gaan gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente over de ontwikkelingen op het gebied van Jeugdhulp, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Participatiewet en de verbinding met Passend Onderwijs.

  Het gaat daarbij om de volgende thema’s:
  1. Samen leven in buurt en dorp
  2. Opgroeien en ontwikkelen (Jeugd)
  3. Vrijwilligerswerk en (meer...)

  Het Liefferdinck in Den Ham zoekt vrijwilligers

  Algemeen

  DEN HAM - Woonzorglocatie Het Liefferdinck van ZorgAccent in Den Ham is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de zorgverleners te ondersteunen in de huiskamers. Als vrijwilliger bij Het Liefferdinck kunt u op allerlei terreinen van betekenis zijn voor de bewoners. Zo kunt u op de huiskamer helpen bij de broodmaaltijd en aansluitend bijvoorbeeld een groepsspel spelen. Verder kunt ook ondersteunen bij het delen van koffie en thee. Ook als persoonlijk begeleider kunt u het leven van de bewoners net iets mooier maken. Denk bijvoorbeeld aan een gesprekje, een wandeling of samen een ijsje eten op De Brink. U bepaalt zelf wat, wanneer en hoe lang u zich als vrijwilliger wilt inzetten. Natuurlijk in overleg met de medewerkers en bewoners

  Nieuw welzijnsaanbod voor 65-plussers: Mooi Leven - een fit brein

  Algemeen

  TWENTERAND - Op 2 en 7 maart aanstaande worden er voor professionals en inwoners voorlichtingsbijeenkomsten gehouden met als thema het ‘Seniorenbrein’. Bijeenkomsten waarin men informatie krijgt over het ouder wordende brein en het geheugen. Aansluitend op deze bijeenkomsten worden er interactieve workshops georganiseerd. Uit het project LangGezond Twenterand is gebleken dat inwoners in de leeftijd van 65 tot 75 jaar zich zorgen maken over hun psychische conditie, onder andere het geheugen. Om die reden worden er twee voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Aansluitend op deze voorlichtingen worden er drie workshops aangeboden.

  Voorlichting- het ‘Seniorenbrein’
  Het aanbod Mooi Leven bestaat onder meer uit twee voorlichtingsbijeenkomsten: één voor inwoners en één voor professionals. Het thema van deze bijeenkomsten is het ‘Seniorenbrein’ en wordt inhoudelijk verzorgd door Mindfit en ZorgSaam Twenterand. Tijdens deze voorlichting krijgen professionals en inwoners informatie over het seniorenbrein en tips (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›