4°C
Bewolkt

  Nieuws van Reizigersvereniging ALMA

  Algemeen

  TWENTERAND - Het bestuur van ALMA is ontstemd dat de Staten van Overijssel dat de elektrificatie van de lijn Almelo-Hardenberg pas in 2026 op het programma staat. Alleen al in het laatste kwartaal van 2019 deden zich liefst 29 verstoringen of een rituitval voor op de lijn Almelo-Hardenberg. Een snellere transitie naar elektrificatie is dus beslist noodzakelijk.

  De laatste jaren liet het financieel jaaroverzicht steeds een tekort zien. Voor het eerst kan de penningmeester een positieve mededeling doen. Over 2018 is er een batig saldo. Een behoorlijk aantal mensen heeft meer betaald dan de minimumbijdrage. Op de jaarvergadering in april 2018 was al wel besloten de contributie voor leden met 1 euro te verhogen en voor donateurs met 2 euro. Het is de eerste verhoging sinds 1997! Dat lijkt het bestuur acceptabel.

  Een bloemrijker buitengebied in Overijssel

  Algemeen

  TWENTERAND - De bloemrijkdom in het buitengebied neemt al jarenlang sterk af en daarmee ook het leefgebied voor insecten, boerenlandvogels en andere dieren. Steeds meer particulieren zaaien (een deel van) hun grond in met een bloemenmengsels. Landschap Overijssel ondersteunt het aanleggen van bloemrijke plekken door collectieve inkoop van inheems zaaigoed en door het verspreiden van kennis over aanleg, ontwikkeling en beheer. Voor meer informatie en bestellen van zaaigoed zie www.landschapoverijssel.nl/mijn-natuurakker.

  Symfonisch Blaasorkest Overijsssel zoekt leden

  Algemeen

  TWENTERAND - Sinds 5 jaar heeft Overijssel een orkest het Symfonisch Blaasorkest Overijssel. En het orkest zoekt nieuwe musici! Het Symfonisch Blaasorkest Overijssel (SBO) wil de blaasmuziek in Overijssel nog beter op de kaart zetten. Dat moet lukken aangezien er ontzettend veel muziekverenigingen en enthousiaste muzikanten zijn in deze regio! De muzikanten van het SBO maken niet alleen samen muziek, maar geven ook prachtige concerten, vaak met gastmusici. Het Symfonisch Blaasorkest Overijssel is er voor iedereen in Overijssel en omstreken. Daarom wil het orkest muzikanten de kans geven mee te maken hoe het eraan toe gaat bij de repetities. Daarom nodigt het orkest muzikanten van harte uit om een of meerdere repetities bij te wonen en mee te spelen.

  Vanaf januari 2019 repeteert het SBO in het gebouw van muziekvereniging Crescendo te Ommen, aan de van Reeuwijkstraat 36. Het SBO repeteert gemiddeld een keer per maand, op de zondag van 13:00 tot ± 17:00 uur. Per jaar proberen wij twee concerten te geven.

  Tijdens een 5-tal repetities kunnen muzikanten meespelen met het SBO; als afsluiting zal er op 7 april een repetitiedag met (meer...)

  Zangvereniging Cantate Deo staat er goed voor

  Algemeen

  DEN HAM - Op maandagavond 18 februari hield zangvereniging Cantate Deo in goede sfeer de jaarlijkse ledenvergadering. Onder een goede opkomst van de leden werden de gebruikelijke agendapunten behandeld. Bij de verkiezing van een nieuwe bestuurslid werd Eef Stolte voorgedragen. Zij gaf aan die benoeming te aanvaarden, hetgeen met luid applaus werd bekrachtigd. Even later werd de vergadering onderbroken voor het in de bloemetjes zetten van twee leden, Jaap in ’t Veld en Egbert Rensink, die op buitengewone wijze nu al jarenlang zich inzetten voor een goed en succesvol verloop van de papierinzameling. Inkomsten via de papierinzameling is de kurk waarop Cantate Deo, evenals andere verenigingen in Den Ham, drijft. Dankzij de opbrengst van het oud papier is en blijft de vereniging in staat concerten te verzorgen.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›