4°C
Bewolkt

  Gastvrij Twenterand opvolger van Twenterand Tourist Info

  Algemeen

  TWENTERAND - Per 1 januari aanstaande gaat Twenterand Tourist Info TTI over naar een nieuwe organisatie met nieuwe werkwijze onder de naam “Gastvrij Twenterand”. Er is in de afgelopen periode door ondernemers uit de sector hard gewerkt aan de nieuwe opzet. Deze is geheel tot stand gekomen door ondernemers, die zelf dagelijks in het recreatieve werkveld actief zijn. Gastvrij Twenterand heeft zich als doel gesteld om de ondernemers uit de vrijetijdssector in de gemeente Twenterand optimaal te ondersteunen. Het zoekgedrag van de consumenten en de wijze waarop informatievoorziening, marketing en ondersteuning worden aangeboden, zijn de afgelopen jaren erg veranderd, hierop wil Gastvrij Twenterand adequaat inspelen.

  Teruglopende bezoekersaantallen, een dalende omzet en het veranderde huidige digitale informatietijdperk hebben geleid tot het opheffen van de fysieke vestiging van de TTI in Den Ham. Gastvrij Twenterand heeft besloten het fysieke kantoor/ winkel niet te (her)openen en de personele beschikbare uren elders in te zetten. Ondernemers zijn prima in staat om rechtstreeks met potentiele klanten te (meer...)

  Oud papier Juliana op de schop

  Algemeen

  DEN HAM - Sinds begin dit jaar kunnen Hammenaren en mensen uit omliggende dorpen hun oud papier inleveren aan de Geerdijk in Den Ham. Muziekvereniging Juliana merkt dat mensen ook deze plek goed weten te vinden.
  Helaas staan de prijzen voor karton ernstig onder druk. Muziekvereniging Juliana wil daarom vragen om uw papier en karton zoveel mogelijk gescheiden in te leveren in de aangegeven container. Hebt u uitsluitend karton dan gelieve dat in de aangegeven container te gooien. Uw papier in dozen kunt u gewoon in de container voor papier gooien.

  Tussen Kunst&Kitsch in Bibliotheek Vriezenveen

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Het was het moment van de waarheid voor veel bezoekers van Bibliotheek Vriezenveen; is mijn dierbare oude vaas een kostbaar erfstuk of mooi maar zonder waarde. Oftewel, is het Kunst of Kitsch? Zaterdag 14 september waren twee veilingmeesters van het Twents Veilinghuis aanwezig in Bibliotheek Vriezenveen om de meegebrachte schatten van de bezoekers te bekijken en te taxeren. De belangstelling was groot. Er kwamen ruim 150 bezoekers op af, bepakt met koffers en tassen vol kostbaarheden, zorgvuldig gewikkeld in dekens en bolletjesplastic.

  Veilingmeester Leo ten Vergert taxeerde zaken als serviesgoed, glaswerk, beelden, zilverwerk en sieraden. Er kwamen verrassend mooie zaken voorbij; van oude streeksieraden en merklappen tot oude Afrikaanse beelden. De meest verrassende objecten waren een zilveren broodmand van midden vorige eeuw, gedreven en ajour gezaagd en een bijzonder bloedkoralen collier met een groot gouden steekslot.
   (meer...)

  Woonboerderij Leertendijk 1 te Den Ham winnaar Ons Erfgoedprijs 2019

  Algemeen

  DEN HAM - Op Monumentendag, zaterdag 14 september 2019, maakte Marie José Temmink, voorzitter van de Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Geerdijk-Vroomshoop, tijdens een feestelijke bijeenkomst bij café-restaurant Harwig te Den Ham de winnaar bekend van de Ons Erfgoedprijs 2019. De strijd ging tussen het woonhuis aan de Marleseweg 20a van de familie Huisjes en de woonboerderij aan de Leertendijk 1 van de familie Lusseveld, allebei in Den Ham. De woonboerderij, plaatselijk bekend als Hekk‘n, bleek de winnaar te zijn. De eigenaren, de familie Lusseveld-Boll ontvingen de fraaie glassculptuur, vervaardigd door de Hammer kunstenaar Kees Huigen, met op de achterste glasplaat hun boerderij gegraveerd.

  Wethouder Bart-Jan Harmsen benadrukte in zijn toespraak het belang van ons erfgoed. Hij was bekend met beide locaties en wist hoeveel energie beide genomineerden in hun woningen hadden gestoken om tot dit prachtige resultaat te komen.
  De beide nominaties laten zien dat het erfgoed diverse verschijningsvormen kent. Dat bleek ook vorig jaar al, toen Het Anker in Vroomshoop en De Swaen in Den (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›