4°C
Bewolkt

  Akkerfonds 2017 steunt 32 goede doelen

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Het bestuur van Stichting Christelijk Boekenhuis De Akker en Stichting De Zaaier heeft maar liefst 32 aanvragen ontvangen van diverse instellingen uit Twenterand en directe omgeving. De variatie in aanvragen is opnieuw groot. Hiervan zijn er 10 gericht op jongerenactiviteiten, 7 voor evangelisatie, 9 voor werelddiaconaat en 6 voor lokale diaconale initiatieven. De aanvragen zijn afkomstig uit Vriezenveen, Westerhaar, Almelo, Vroomshoop en Den Ham. Het gaat om hulp aan arme landen en organisaties vanuit Twenterand in Oost-Europa, Afrika, Brazilië en Israel. Bij jeugdwerk en evangelisatie zijn er veel nieuwe initiatieven.

  Vanuit Stichting Christelijk Boekenhuis de Akker wordt jaarlijks een deel van de winst uitgekeerd aan doelen, die worden ingevuld door christelijke groeperingen in Twenterand en omstreken en passend zijn bij de doelstellingen rondom diaconaat en evangelisatie. De Akker draaide in 2016 opnieuw een goed jaar, dus er valt wat te verdelen. Gezamenlijke besturen hebben besloten om alle 32 aanvragen te (meer...)

  15e editie Randrock Vriezenveen was te gek

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Op 25 mei vierden we al weer de 15e editie van Randrock. En wat was het gaaf! Het onhandige klussenduo Buurman & Buurman trapte af op het Van Aalderen podium waar ze werden opgewacht door honderden kinderen met hun papa's, mama's, opa's en oma's. Randrock Junior had ook dit jaar een breed programma met live muziek, theatervoorstellingen en culturele workshop. Daarnaast konden de kids lekker knutselen, spellen spelen en springen in één van vele springkussens. Meteen na Buurman & Buurman was het al lekker druk op het festivalterrein dat dit jaar te vinden was van Café Restaurant Het Wapen tot en met het Tilanusplein voor de grote kerk. De kinderact werd opgevolgd door misschien wel het meest bijzondere optreden van de Vriezenveense Harmonie met een voorproefje uit de musical Het Verzet Kraakt. Meer Vriezenveens talent had Randrock in huis met H.I.V. de vetste Hiphop in Vriezenveen en de zingende fietsenmaker Leon Schipper.

  Nieuw in Vroomshoop:Yogastudio YOGAsurya

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Altijd al yoga willen proberen? Of wil je wel eens ontdekken wat yoga inhoudt? Kom dan voor een proefles naar YOGAsurya. Met ingang van week 22 starten de lessen. Docent is Ria Borneman, www.yoga-surya.nl (zie voor de link naar de website rechts van dit artikel), Hammerweg 4 Vroomshoop, tel. 06-29404950, e-mail info@yogasurya.nl

  De yogagroepen starten met ingang van 31 mei:

  woensdags 19.00 – 20.15 uur hatha yoga
  donderdags 19.00 – 20.15 uur mindful yoga
  vrijdags om 10.00 – 11.15 uur beginnersgroep hatha yoga.

  De meditatiegroep start met ingang van 30 mei, dinsdags om 18.45 – 19.30 uur stiltemeditatie (30 minuten meditatie, 15 minuten uitwisseling).

  Voor wie het (meer...)

  Baardactie ds. Schipper levert ruim € 1400,00 op.

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Vanaf zaterdag 20 mei gaat ds. Frans Schipper zonder baard door het leven. Het is de ‘baardcommissie’ gelukt om het nodige geld bij elkaar te krijgen. Voor kapsalon Smelt werden eerst vier ‘oude’ baarden en twee ‘oude’ snorren geschoren en daarna de baard van ds. Frans Schipper.
  Het speciale was dat kapster Tessa dat mocht doen. Zij knipt de dominee al zo’n 7 jaar. Alleen de baard was voor haar een brug te ver. “Daar mocht ik niet aankomen. De baard was hem veel te lief”.

  Het begon allemaal in februari toen de jongeren van World Servants een presentatie van hun reis gaven in de kerk van de Protestantse gemeente in Het Anker. Ds. Frans Schipper maakte in de dienst bekend dat z’n baard geschoren mocht worden vanwege de intenties van deze jongeren.
  “Maar dat gaat niet zomaar. Hier moet wel een bedrag tegenover staan”, waren z’n woorden. Het duurde niet (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›