4°C
Bewolkt

  Avondlijke intocht van Sinterklaas in Vriezenveen

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - De intocht van Sinterklaas is Vriezenveen was een speciale intocht, want voor het eerst was Sinterklaas aan het einde van de zaterdagmiddag rond 17.00 uur in het donker aangemeerd. Het kanaal was prachtig versierd met lampjes en andere verlichting. Ook de boot van Sinterklaas wat versierd en ook zijn pieten. De kinderen hadden een lampion gemaakt in opdracht van Zwarte Piet.

  Er waren ook twee roetveegpieten meegekomen uit Spanje en een glutenvrije piet, die geheel in het groen gekleed was en speciale glutenvrije pepernoten heeft meegenomen. Bepaalde kinderen waren daar zo blij mee dat ze speciaal voor glutenpiet een tekening gemaakt hebben. Daarnaast waren bijna 50 gewone pieten meegekomen

  Dagvoorziening An ‘t Kanaal verhuist

  Algemeen

  VRIEZENVEEN – Dagvoorziening An ’t Kanaal gaat verhuizen. Met ingang van 2 december 2019 vindt u de dagvoorziening op de locatie van voetbalvereniging DETO aan de Schout Doddestraat 48. Op de nieuwe locatie heeft de dagvoorziening zowel binnen als buiten een mooie ruimte ter beschikking, waardoor het activiteitenaanbod nog beter op de ondersteuningsbehoefte van de bezoeker kan worden afgestemd.

  Op vrijdag 10 januari 2020 vindt de officiële opening plaats van de nieuwe locatie. Tevens wordt dan de nieuwe naam bekend gemaakt.

  De bus is zo gek nog niet

  Algemeen

  TWENTE - Deze herfst is vervoerbedrijf Keolis officieel begonnen met de kick-off van haar nieuwe promotiecampagne genaamd “de bus is zo gek nog niet”. Tot en met half december inspireert Keolis reizigers met pakkende berichten om dit najaar met de bus te reizen. De campagne verleidt reizigers om naast de auto of de fiets ook eens aan de bus te denken voor de oversteek naar werk, school, familie of voor een dagje shoppen. De video’s, die de aftrap voor de campagne hebben ingeluid, zijn op het officiële YouTube account van Keolis te zien en worden onder andere via social media getoond aan reizigers.

  Goedgevulde Cultuurcocktail van Theater Turf

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Het programma werd vrijdagavond gepresenteerd In de bovenzaal van Het wapen van Vriezenveen, waarbij schrijfster Nelleke Noordervliet en cabaretier Roel C Verburg de onbetwistbaar pittige ingrediënten waren. Noordervliet vertelde op een smakelijke manier over haar leven en ook lichtte zij een paar van haar boeken toe. Met name ‘Altijd roomboter’, waarin zij het levensverhaal beschrijft van haar overgrootmoeder.

  Deze Engelbertha Teljeur-Wiggelaar werd geboren in 1856 en overleed op 97-jarige leeftijd. Een zeer heldere dame volgens haar achterkleindochter die in armoede is opgegroeid, maar altijd staande is gebleven. “Er zijn maar een paar hele kleine details in het boek die ik heb geromantiseerd”, gaf de auteur toe. Als voorbeeld vertelde ze dat haar overgrootmoeder beviel in de periode dat Koningin Wihelmina werd geboren. “Er werd een ‘min’ gevraagd en ik heb overgrootmoeder toen laten solliciteren naar deze baan …”.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›