4°C
Bewolkt

  Nieuws van Reizigersvereniging ALMA

  Algemeen

  TWENTERAND - Het bestuur van Reizigersvereniging ALMA zet zwaar in op het verbeteren van het Openbare Vervoer in de regio Oost-Nederland. De vereniging heeft sinds haar oprichting in 1997 een ontwikkeling doorgemaakt van een beweging die opkwam voor het behoud van de spoorlijn van Almelo naar Mariënberg tot een organisatie met een visie hoe om te gaan met duurzame mobiliteit en te komen tot een goed en betrouwbaar Regionaal Openbaar Vervoer dat voor iedereen toegankelijk is. De treurige dienstverlening op de lijn Almelo-Hardenberg in de afgelopen zomerperiode is een bewijs dat onze vereniging nog bestaansrecht heeft.

  Tijdens de vergadering van de Provinciale Staten van Overijssel op 20 juni j.l. is door de ChristenUnie een motie ingediend om te komen tot elektrificatie van met name de lijn Almelo-Mariënberg. De motie is met algemene stemmen aangenomen. We mogen verwachten dat de spoorlijn Almelo-Mariënberg in 2019 wordt geëlektrificeerd.

  Wat betreft een eventuele heropening van het station (meer...)

  Een uurtje collecteren voor de Hersenstichting

  Algemeen

  TWENTERAND - Chaos in je hoofd na een bezoek aan een restaurant, elke dag de weg kwijtraken in je eigen huis of je geliefde niet meer herkennen. Voor de meesten van ons ondenkbare situaties. Maar niet voor mensen met een hersenaandoening. Eén op de vier mensen krijgt in het leven een hersenaandoening. Een groot deel houdt blijvende klachten en worstelt dagelijks met allerlei prikkels. We moeten hen helpen!

  Herinrichting N36 tussen Wierden-Oost en rotonde Witte Paal

  Algemeen

  TWENTERAND - Drie afsluitingen tussen maandag 2 juli tot en met maandag 3 september. Rijkswaterstaat is op maandag 2 juli gestart met werkzaamheden aan de N36 om deze verkeersveiliger in te richten. Zo wordt over de hele N36 ribbelmarkering aangebracht en het asfalt vernieuwd. Daarnaast wordt over een lengte van 16 kilometer de N36 aan beide zijden verbreed. Tussen maandag 2 juli tot en met maandag 3 september wordt de N36 drie keer volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten.

  De rijbaan tussen de N341 (Westerhaar) en Almelo is weer open voor het verkeer.
  Vanaf maandag 13 augustus 05.00 tot en met maandag 3 september 06.00 uur is de N36 tussen Mariënberg tot de N341 (Westerhaar) in beide richtingen afgesloten.

  Het verkeer uit Almelo richting Hardenberg wordt omgeleid via de A35-N35-N348 ‐N48-N36 en vice versa. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

  Rijkswaterstaat neemt extra veiligheidsmaatregelen op de N36, (meer...)

  Ervaringsdeskundige maatjes: Dankbaarheid in potjes jam

  Algemeen

  TWENTERAND - ‘Dankbaar’, dat is het woord waarmee Miroya en Melissa hun stage als ervaringsdeskundig maatje omschrijven. “En die dankbaarheid kreeg ik ook weer terug” , vertelt Miroya. Ze heeft ervaren dat ze echt in het gezin werd opgenomen. “Het gezin wilde graag iets terugdoen en daarom kreeg ik vaak zelfgemaakte yoghurt en jams mee in hele leuke potjes.” ‘Ervaringsdeskundige maatjes voor jonge mantelzorgers’ is een project van Evenmens! Een ervaringsdeskundig maatje is iemand die zelf ook mantelzorger is of is geweest en er vanuit die ervaring graag wil zijn voor de jonge mantelzorger. De inzet van een ervaringsdeskundig maatje kan erg waardevol zijn. Hij of zij weet tenslotte waar deze kinderen en jongeren tegenaan lopen en behoefte aan hebben. Een maatje geeft aandacht aan de jonge mantelzorger.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›