4°C
Bewolkt

  Uitje Rode Kruis Twenterand

  Algemeen

  TWENTERAND - Ook dit jaar vond het jaarlijkse gehandicaptenuitje van het Rode Kruis Twenterand plaats. Deze keer brachten wij een bezoek aan Marken en Volendam. Op zaterdag 23 september ‘s ochtends vroeg vertrokken wij, 47 mensen uit Twenterand, met een touringcar van Schepers tours Westerhaar naar onze bestemming.

  Collectanten gezocht voor Leger des Heils

  Algemeen

  VRIEZENVEEN/WESTERHAAR - In de week van 27 november t/m 2 december 2017, week 48, is jaarlijks de nationale collecteweek voor het werk van het Leger des Heils. Als je nergens meer terecht kunt, vangt het Leger des Heils je op. Vorig jaar waren er in heel Vriezenveen nog slechts 18 collectanten. Graag brengen we dit aantal in 2017 weer omhoog naar een mooier aantal voor Vriezenveen, Westerhaar en de Pollen. Hiervoor doen we dus ook een beroep op u en jou. Wilt u / jij een aantal adressen in je direct omgeving voor je rekening nemen? Uiteraard mogen ook anderen uit het thuisfront daarbij behulpzaam zijn! Meldt u/je aan via bos80@caiway.nl of Couzijn.ina.bos@hetnet.nl; instructie en uitnodiging volgt dan tijdig!

  Evenmens zoekt zorgvrijwilligers

  Algemeen

  TWENTERAND - Ik blijf graag wakker voor jou! Heeft iemand de wens om de laatste levensfase thuis door te brengen? Dan kan Evenmens, informele zorg voor elkaar meewerken aan een oplossing om dit mogelijk te maken. Omdat wij geloven in het belang van een prettige laatste levensfase. Mantelzorg in de palliatief terminale fase is bijzonder. Het zorgen voor een naaste in de laatste levensfase is vaak zwaar. Dit vraagt een andere inzet van mantelzorg. De dreiging van overbelasting van mantelzorgers en daarmee de dreiging voor een opname in een ziekenhuis of verpleeghuis is groot. Het is daarom belangrijk mantelzorgers te informeren hoe ze ondersteund kunnen worden in het blijven zorgen voor hun stervende naaste. Zeker omdat de meeste mensen de voorkeur hebben om thuis te sterven. Hierbij staat kwaliteit van leven voorop. Bovendien kan deze vorm van mantelzorg veel voldoening geven als het goed is verlopen en de naaste waardig is overleden. Dit draagt veelal positief bij in de periode van rouwverwerking van de mantelzorger.

  Najaarsconcert Mannenkoor Vroomshoop muzikaal feest

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hield op zaterdag 14 oktober zijn Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. In een goedgevulde kerk kregen de bezoekers een concert voorgeschoteld, dat onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman weer klonk als een klok. Dat was mede te danken aan het strijkorkest Libero uit Zwolle. Daarin spelen ook violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal die beiden al eerder met het mannenkoor optraden en die ook deze avond een solo ten beste gaven. Slagwerker Joost Visser was van grote waarde bij enkele van de nummers. Vooral bij het openingsnummer 'Te Deum Laudamus' en verderop in het programma 'Hymn to the Fallen' was dat heel goed merkbaar. Koorsolist Albert Wessels ontroerde met enkele stukken, bij 'Panis Angelicus' en 'Ave Maria' liet hij zijn klasse horen. Gezinus Veldman toonde in zijn pianospel weer zijn uitzonderlijke kwaliteiten, zoals in de Turkse mars 'Rondo alla Turk'.

  Het mannenkoor was goed op dreef. In bijvoorbeeld 'The mansions of the Lord' kwam de overweldigende kracht van het koor goed tot uiting. Dat het koor ook grote Latijnse kerkmuziek aankan, bleek wel bij de 'Messe no.5' van Gounod. In het bekende 'Das Morgenrot' bleek het koor over veel dynamiek te beschikken. Met het nummer 'Anthem' uit de musical Chess zorgden koor, orkest en slagwerk voor een (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›