4°C
Bewolkt

  Procedure werving nieuwe burgemeester gemeente Twenterand van start

  Algemeen

  ZWOLLE/TWENTERAND - Er wordt een procedure opgestart voor de werving en benoeming van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Twenterand. Dat heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema besloten, na goed overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad in Twenterand.
  De nieuwe burgemeester wordt de opvolger van burgemeester Cornelis Visser, die in 2017 vertrok naar de gemeente Katwijk. Sinds juni 2017 wordt de functie ingevuld door waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk.

  Taalpunt Twenterand geeft workshop internet

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Mensen gebruiken steeds vaker het internet. Op Marktplaats kun je je spullen verkopen. Op Facebook zie je wat je vrienden doen. Via Google kun je makkelijk en snel iets opzoeken.
  Voor iedereen die er meer over wil weten geeft Taalpunt Twenterand een workshop over het gebruik van internet op je computer of tablet.

  Rijke traditie van Passiestonden Chr. Mannenkoor Vroomshoop

  Algemeen

  GEESTEREN/VROOMSHOOP - “We begrijpen dat er bij de Passiestonden na afloop niet wordt geapplaudisseerd. We hadden het graag gedaan, want we vonden het bijzonder mooi”, verzuchtte een van de bezoekers van de Passiestonde in Geesteren.
  Enkele honderden belangstellenden bezochten de ingetogen Passieconcerten van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, afgelopen woensdag in de R.K. kerk Sint Pancratius te Geesteren, en de dag erna in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop. De klank van de vierstemmige mannenzang, het verfijnde pianospel van dirigent Gezinus Veldman, en de melodieuze klanken van de dwarsfluit, bespeeld door Hilde Drees zorgden ervoor dat de bezoekers een uur lang prachtige passiemuziek te horen kregen.

  In de loop der jaren is met deze concerten een rijke historie opgebouwd, want het was alweer de 22e keer in Vroomshoop en de 7e keer in Geesteren dat een Passiestonde werd uitgevoerd.

  Deze keer waren ‘Midden in de dood het leven’ op muziek van Gezinus Veldman, een deel van de ‘Messe no. 5’ van Charles Gounod, en ‘Nader mijn God bij U’ opvallende elementen in dit uur. (meer...)

  Winnaars Palmpasenoptocht Den Ham

  Algemeen

  DEN HAM - Zaterdag 13 april werd er door Muziekvereniging Juliana Den Ham weer een Palmpasenoptocht georganiseerd. Veel kinderen waren druk bezig geweest om de Palmpasen-stok zo mooi mogelijk te versieren. Het was ook een kleurig geheel. Vanaf de Tumelers liepen alle jonge deelnemers met hun ouders achter de muziek door de straten van Den Ham met als eindpunt de Brink. Tijdens deze rondgang waren dit jaar ook weer twee paashazen van de partij en zij deelden lekkere paassnoepjes uit. Op de Brink maakten de jury samen met de paashazen de winnaars bekend met de mooiste Palmpasenstok.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›