4°C
Bewolkt

  Bridgekring Vroomshoop zoekt nieuwe leden

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Bridgekring Vroomshoop, wil het nieuwe seizoen op dinsdag 5 september graag beginnen met veel nieuwe leden!! Bent u een spelletjesmens en houdt u van gezelligheid, kom dan bij onze club. Bridgen is zo leuk om te doen! Wilt u een keer komen kijken prima, we zijn te vinden in gebouw Irene (de witte kerk) elke dinsdag vanaf september. We beginnen om half acht. Wilt u informatie, onze voorzitter de heer Becker geeft u die graag Telf. 0546-646020. Aarzel niet maar doe het, u krijgt er vast geen spijt van!

  Veni-subsidie voor oud-Hammenaar Jonas JW Kuiper

  Algemeen

  DEN HAM - Jonas Kuiper uit Den Ham is gepromoveerd in februari 2014 bij het UMC Utrecht. Jonas is oud-leerling van PCBO De Maten uit Brinkdorp Den Ham en van Scholengemeenschap Het Noordik uit Almelo. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

  Meer Westerhaar op Vriezenveners.nl

  Algemeen

  WESTERHAAR-VRIEZENVEENVEENSEWIJK - Op de website Vriezenveners.nl staan sinds deze week veel nieuwe familiegegevens van inwoners uit de voormalige gemeente Vriezenveen. Voor de nieuwe update is extra aandacht besteed in de speurtocht naar familiegegevens van inwoners uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Na het jaar 1890 groeide de bevolking snel en kwamen veel arbeiders uit voornamelijk Drenthe en Friesland naar het dorp om in de vervening te werken. Van deze personen zijn nu ook de geboorte-, trouw-en beroepsgegevens opgezocht en online gekomen.

  Wilt u zich specialiseren in dementie? Meld u dan aan bij Evenmens!

  Algemeen

  TWENTERAND/NIJVERDAL - Wilt u iets betekenen voor een ander? Zou u wat meer willen weten over dementie? Wilt u als vrijwilliger een belangrijk steentje bijdragen aan het welzijn van iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger? Dan zijn we op zoek naar u!
  Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie; bij zichzelf of in de naaste omgeving. Mensen met dementie trekken zich vaak terug uit het maatschappelijk leven. Ze voelen dat er dingen minder goed gaan en dat mensen anders op hen reageren. Zij zoeken houvast in een wereld die voor hen steeds ongrijpbaarder wordt. Mantelzorgers zorgen 24 uur per dag voor hun naaste met dementie en ervaren het als heel waardevol om hierin door een vrijwilliger met kennis ondersteund te kunnen worden.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›