4°C
Bewolkt

  Eerste prijs voor slagwerkensemble

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Op zaterdag 8 december behaalde het A-slagwerkensemble van de Vriezenveense Harmonie met 85.7 punten een eerste prijs op het concours voor podiumslagwerk in Etten-Leur. Na een intensieve voorbereiding en gestoken in een nieuwe outfit gaven de muzikanten onder leiding van dirigent Niek KleinJan een mooi concert. KleinJan was misschien niet helemaal tevreden met de interpretaties van de vakjury maar was zeer te spreken over de prestaties van het ensemble. Er is vertrouwen in elkaar en in de dirigent. Nieuwe muziek ligt inmiddels al weer op de lessenaars waarmee weer nieuwe uitdagingen worden aangegaan.

  Oorlogshelden Den Ham in stilte herdacht

  Algemeen

  DEN HAM - Op 10 december zijn in Den Ham twee oorlogshelden herdacht. Het is precies 75 jaar geleden dat Flight Seargent piloot Thomas Mair (24 jaar) en zijn navigator Warrent Officer Kenneth Blow DFC (22 jaar) met hun tweemotorige Mosquito jachtbommenwerper door afweergeschut waren geraakt en crashten in het Linderflier tussen Den Ham en Vroomshoop. Beiden kwamen hierbij om en werden begraven naast Lancasterpiloot Les Knight op de oude begraafplaats te Den Ham. Hun missie om transportdoelen aan te vallen in Duitsland mislukte. Al gauw werden ze geraakt door Flak (afweergeschut). Ze probeerden nog een noodlanding te maken, maar dat mislukte.

  Enkele Hammenaren, onder wie de 86-jarige Lucas Kamphuis, hebben in alle stilte deze beide oorlogshelden herdacht. Onlangs kregen de grafstenen door Lucas nog een flinke schoonmaakbeurt. Kamphuis legde vandaag bij de graven van Mair en Blow een klein houten herinneringskruisje.

  Muziekvereniging Juliana wint eerste prijs

  Algemeen

  ENSCHEDE / DEN HAM - Het A-orkest van Muziekvereniging Juliana uit Den Ham heeft zaterdag 8 december een eerste prijs behaald tijdens het OBM-concours te Enschede.
  Het orkest kwam uit in de derde divisie. Als inspeelwerk werd Las Arenas gespeeld. Het optreden werd vervolgd met de nummers The Legend of Maracaibo van José
  Alberto Pina en Cordileras De Los Andes van Kees Vlak. Beide laatste nummers werden beoordeeld door vier juryleden. Zeer tevreden kwamen de muzikanten en dirigent René Bos het podium af, blije gezichten in alle secties. De vier juryleden deelde dit gevoel en beloonde het A-orkest van Juliana met 80 punten, met andere woorden: een eerste prijs!


  Aquapark De Zandstuve Vroomshoop krijgt steeds meer gestalte

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Het jaar 2018 kenmerkte zich wat het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop betreft door ontwikkeling en groei. Het zo fraai in een bosrijke omgeving gesitueerde 55-jarige oude openluchtzwembad aan de Hammerweg in Vroomshoop krijgt steeds meer de kenmerken van een heus Aquapark. Daarvan getuigen nieuwe entreeborden, parasols, aquablauwe stoelen, een stormbaan, een koffievoorziening, een freeplayer met sport en spel en ga zo maar door. De toegenomen aantrekkelijkheid en ook het fraaie zomerweer zorgden in 2018 voor een flinke stijging van het aantal bezoekers ten opzichte van de afgelopen seizoenen.

  Het uit zeven leden bestaand bestuur van de op 28 april 2017 opgerichte stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop gaat onder voorzitterschap van Herman Lutke Veldhuis onverminderd door met het realiseren van nog meer voorzieningen. Het vitale Aquapark heeft een eigentijdse familieglijbaan nodig en daarvoor is het bestuur hard aan het werk. Zodra er concrete resultaten bekend zijn, wordt daarmee (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›