4°C
Bewolkt

  Columnist Arjen Maat komt met bundel “100 x Maatwerk”

  Algemeen

  TWENTERAND - Ruim vijf jaar lang sierden zijn woorden pagina 2 van De Koerier. Onder de noemer “Maatwerk” schreef Twenterander Arjen Maat iedere week korte verhaaltjes over alledaagse dingen. Afgelopen voorjaar stopte Maat, maar voor de liefhebber is er vanaf half november een bundel met de honderd leukste verhaaltjes. “100 x Maatwerk” ligt vanaf dan voor nog geen 15 euro in de plaatselijke boekhandels.

  Een paar maanden geleden was hij er klaar mee. Columnist Arjen Maat schreef zijn Maatwerk ruim vijf jaar. ”Elke zondag een tekstje schrijven en dan ook nog leuk om te lezen. Dat is niet altijd eenvoudig”, vertelt Maat. “Maar ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Vooral ook omdat ik heel veel positieve reacties kreeg. En toen ik ermee ophield bleek dat veel mensen dat echt jammer (meer...)

  Vrijwilligers in Twenterand helpen senioren met veilig internetten

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Online veiligheid. Het lijkt voor steeds meer senioren een punt van zorg te zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van SeniorWeb, een landelijke vereniging zonder winstoogmerk die senioren helpt en ondersteunt bij het omgaan met de digitale wereld. Bijna de helft van de senioren voelt zich online kwetsbaarder voor fraude en criminaliteit dan offline. Men vreest vooral het onbruikbaar worden van de computer (71 procent), identiteitsfraude (68 procent) en geld kwijtraken (60 procent).

  Kom erbij! en doe mee met de gedichtenwedstrijd

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid (21 september t/m 1 oktober) organiseert ZorgSaam Twenterand de gedichtenwedstrijd ‘Eenzaamheid toegedicht’. Dicht u ook mee? Eenzaamheid is een onderwerp waar tegenwoordig veel over wordt gesproken. Diverse media en campagnes vertellen ons steeds vaker dat eenzaamheid een maatschappelijk probleem is waar we aandacht voor moeten hebben. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? En betekent eenzaamheid voor iedereen wel hetzelfde?

  Gedichtenwedstrijd ‘Eenzaamheid toegedicht’
  Met de gedichtenwedstrijd ‘Eenzaamheid toegedicht’ nodigt ZorgSaamTwenterand u uit om onder woorden te brengen wat eenzaamheid voor u betekent. Wat roept het begrip eenzaamheid bijvoorbeeld bij u op? Welke gedachten of beelden komen er bij u boven als u aan eenzaamheid denkt? Of hoe zou een wereld zonder eenzaamheid er volgens u uitzien? (meer...)

  Zorgsaam Twenterand ontvangt 1000 euro van Lidl Vroomshoop

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Vandaag heeft Job Lamberink een cheque van 1000 euro in ontvangst genomen voor het organiseren van activiteiten voor kinderen. Dit mooie bedrag is afkomstig van de Lidl die met alle 412 winkels in het land lokale initiatieven steunt.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›