4°C
Bewolkt

  Directiesecretaresse in spé door naar Nederlandse kampioenschappen

  Algemeen

  HARDENBERG/VRIEZENVEEN - Merlijn de Witte, derdejaars student bij de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent van het Alfa-college Hardenberg, heeft zich afgelopen vrijdag 19 januari geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen van Skills Heroes! Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij gaat het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens de finale in Hengelo op 15, 16 en 17 maart.

  De 18-jarige student uit Vriezenveen ging met negentien andere directiesecretaresses in opleiding de strijd aan. De deelnemers gingen om 09.00 uur van start. Merlijn begon het ochtenddeel met het aanleggen van een mappenstructuur. Daarna moest ze een e-mail met een klacht afhandelen; reageren op een binnengekomen sollicitatiebrief; een aanvraag voor een sponsoring behandelen en een tekst (meer...)

  Dansavond met Celebration in CCK2 Vriezenveen

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Helaas viel het aantal belangstellenden wat tegen, maar het optreden zaterdagavond van ‘Celebration’ in CCK2 in Vriezenveen werd desondanks een gezellig muzikaal feest. De 10-mansformatie speelde de sterren van de hemel en daar kwam het publiek voor. Ze werden niet teleurgesteld, want ruim tweeënhalf uur kon er gedanst worden op de spetterende en swingende muziek, die uiteenliep van Zuid-Amerikaans naar Tina Turner.

  Theater Turf haalde in haar muziekmaand januari de uitgebreide muziekgroep naar Vriezenveen. Zanger Dick Hatumena werd bijgestaan door medemuzikanten Jan Bobbink, Joop Draaijer, Henry Peters, Peter van Loon, Johnny Parera en de blazers Klaas Pool, Mark Gellevij, Edwin Wierda en Jos Theeuwen. CCK2 was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een muziekcafé met dansvloer.

  Tekenles van Louise Bramer in Historisch Museum Vriezenveen

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Laten zien hoe leuk het is om te tekenen. En dat het niet zo moeilijk is zoals de mensen denken. Beeldend kunstenaar Louise Bramer wil in 6 lessen duidelijk maken dat iedereen kan leren tekenen. “Heel veel mensen zeggen: ik kan dat niet, wel schilderen. Maar dat is onzin! Je begint altijd eerst met tekenen. Kijk maar naar de voorschetsen van beroemde schilders”. De cursussen worden in twee dagdelen gehouden in het Historisch Museum in Vriezenveen, zowel ’s middags als ’s avonds. Te beginnen op dinsdag 6 februari.

  Tekenen is belangrijk, stelt Louise Bramer. “Bij heel veel beroepen heb je tekenen nodig. Als architect bijvoorbeeld, in de bouw en zelfs als dokter. Het is eigenlijk een beeldtaal. Je wilt iets vertellen op papier. Hoe krijg je dat voor elkaar? Dát wil ik laten zien”.
  Louise weet dat de mensen denken dat tekenen vaak heel ingewikkeld is. Ze is het daar niet mee eens. Haar doelstelling (meer...)

  Dialectoavend in Vroomshoop

  Algemeen

  VROOMSHOOP - Op 23 meert orgeniseert de Stichting Levend Vroomshoop weer een dialectoavend met Algerak en met Jan Riesewijk. Thea Kroese pröt het spul an mekare met körte stukkies over verrassende spreekwoorden. Algerak hoeft fealijk gien uutleg. Dee bint gewoon onmeunig de möaite weerd. Ok Jan Riesewijk zal met zien conferences zekers de lachers op zien haand kriegen. Het begint um acht uur, de koffie stiet vanof half achte kloar en dat zit bi-j de pries van €12,50 in. Eindtied good tien uur. Theater Het Punt in Vroomshoop an de burg.Koetje stroate. Reserveren bi-j: info@levendvroomshoop.nl  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›