4°C
Bewolkt

  Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Twenterand over het thema Energie

  Algemeen

  TWENTERAND - Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs uit Twenterand. De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’ geschreven. Wil jij ook voorlezen? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. Wij koppelen je aan een school, je krijgt het voorleesboek thuisgestuurd en een handleiding vol praktische tips. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden.

  N36: Een weg met een gebruiksaanwijzing

  Algemeen

  TWENTERAND - Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met regionale partners het verkeersgedrag op de N36 onderzocht. De resultaten laten zien dat de N36 meer aandacht vraagt van weggebruikers dan zij verwachten. Door de snelheidsverschillen tussen het vracht- en personenverkeer en door weinig inhaalmogelijkheden moeten automobilisten lang achter dezelfde vrachtwagen rijden. Dit kan leiden tot frustratie, verveling en afleiding met slingerende auto’s tot gevolg die op de relatief smalle N36 zo uit koers kunnen raken. Rijkswaterstaat gaat daarom samen met de regio in gesprek om te kijken of een gedragscampagne voor de N36 kan worden ontwikkeld.

  Rijkswaterstaat zet zich in voor de verkeersveiligheid op de N36 en heeft de afgelopen jaren meerdere veiligheidsmaatregelen uitgevoerd. Naast deze aanpassingen speelt ook veilig weggedrag een rol bij de verkeersveiligheid op de N36. Met camerabeelden en interviews is onderzocht hoe weggebruikers de N36 gebruiken en ervaren. Het onderzoek is samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (meer...)

  Week van de Ontmoeting

  Algemeen

  TWENTERAND - ZorgSaam Twenterand maakt van de landelijke week van de eenzaamheid “de week van Ontmoeting”. In deze week organiseert ZorgSaam Twenterand open lesdagen. Daarnaast organiseert zij samen met het Goeie Gevoel, een lokale ondernemer met veel ervaring op het gebied van workshops, een leuke activiteit.

  Via het project ‘Samen tegen Eenzaamheid’ vraagt ZorgSaamTwenterand al enige tijd aandacht voor het thema éenzaamheid. Doel van het project is dat de inwoner en zijn omgeving in staat zijn eenzaamheid te herkennen (bewustwording), te benoemen en het bespreekbaar te maken.

  Net als voorgaande jaren geeft ZorgSaam Twenterand daarom wederom invulling aan de week van de Ontmoeting, (meer...)

  Met mekaar veur mekaar gaat weer van start

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Sinds vorig jaar oktober komen ze bij elkaar, mannen tussen de 40 en 65 jaar die om welke reden dan ook niet meer deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Na de vakantie heeft de groep de draad weer opgepakt op 12 september. De vakantieverhalen werden gedeeld en er werd bij gekletst, afgesloten werd er met een visje op de markt. Vanaf nu komen we weer elke 2 weken op de woensdagochtend bij elkaar.

  Op woensdag 26 september verzamelen we om 9:40 uur bij de veemarkt in Vriezenveen om vandaar om uiterlijk 9:45 te vertrekken naar de Jeu de boules de Toss aan de Badweg 24 in Almelo. Hier krijgen de mannen uitleg over jeu de boules en gaan ze daarna een potje tegen elkaar spelen.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›