4°C
Bewolkt

  Voorkom een voedselinfectie bij buiten eten

  Algemeen

  TWENTERAND - De GGD Twente adviseert over veilig buiten eten.
  Elk jaar lopen honderdduizenden mensen een voedselinfectie op. Zeker nu de zomer is aangebroken en veel mensen regelmatig buiten eten, is er een verhoogde kans op een voedselinfectie. Hoe kunt u een voedselinfectie voorkomen? En wat moet u doen als u toch een voedselinfectie heeft opgelopen?


  Voedselinfectie
  Een voedselinfectie is een ontsteking van maag en darmen. Deze ontsteking kan ontstaan als u iets eet of drinkt dat besmet is met een bacterie. De klachten kunnen zijn: misselijk voelen, braken, diarree, buikpijn en koorts.

  Hoe krijgt u een voedselinfectie?
  Veel voedselinfecties ontstaan bij mensen thuis. Bijvoorbeeld:
  • Iemand wast zijn handen (meer...)

  Jan, Jans en de Kinderpostzegels

  Algemeen

  TWENTERAND - Miljoenen Nederlanders zijn opgegroeid met de vaak herkenbare, grappige gebeurtenissen uit het leven van Jan en Jans, Catootje, Jeroen-poep-aan-je-schoen en de grote rode Je-weet-wel-kater. Al meer dan 40 jaar staat er wekelijks een strip in het tijdschrift Libelle. Als eerbetoon aan de in januari overleden tekenaar Jan Kruis, schitteren de personages uit Jan, Jans en de Kinderen dit jaar op de kinderpostzegels.

  Helpende Handen viert zijn éénjarig bestaan

  Algemeen

  TWENTERAND - Eén jaar geleden werd er door ZorgSaam Twenterand een voor de gemeente Twenterand unieke webservice gelanceerd: Helpende Handen. Een soort marktplaats voor inwoners van Twenterand waar men gratis een vraag kan stellen of hulp kan bieden. De resultaten van deze webservice zijn bemoedigend.

  Naast de particuliere vraag en aanbod vindt men op deze website ruim 600 voorzieningen in de buurt. Ook wel sociale kaart genoemd. Voorzieningen die in Twenterand door zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, vrijwilligersorganisaties en ondernemers per kern worden aangeboden. Denk hierbij aan een boodschappenservice, activiteiten voor jong en oud, ondersteuning bij het op orde houden van de (meer...)

  Voorverkoop Forest Hill Festival

  Algemeen

  VROOMSHOOP - De ijsbaan in Vroomshoop is opnieuw de basis voor de derde editie van het gezellige en levendige festival Forest Hill 2017. Alle artiesten zijn inmiddels bekend gemaakt. De Jupiler Mainstage is het podium voor DJ’s Psyko Punkz (hoofdact), Pyrodox en Bwess. Een mooie mix van dance/trance oplopend naar hardstyle. Pyrodox sluit het festival af, hij is bekend van de grote hardstyle festival in het land. Op de Nozem Oil rockstage zijn o.a. Dany Lademacher’s Wild Romance (band wijlen Herman Brood) en Kisjeskearls te bewonderen. Kisjeskearls speelt de nummers van Normaal, terwijl Wild Romance garant staat voor de hits van de band. Dat past goed op de Saturday Night.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›