4°C
Bewolkt

  Slotavond Zorgsaam Twenterand

  Algemeen

  VRIEZENVEEN - Maandagavond 16 april was er een gevarieerd programma aanbod van Zorgsaam Twenterand in CCK2. Met o.a de gymnastiekgroepen, Keep Fit, Volksdansgroep een bijzonder verhaal verteld door Diny Roelofs. Jan Kivits heette iedereen welkom met live muziek en speelde en zong alle groepen aan elkaar.

  Taalpunt Twenterand start EVA-groep

  Algemeen

  WESTERHAAR - Op donderdagochtend 3 mei start het Taalpunt Twenterand met EVA: Educatie voor Vrouwen met Ambitie. EVA is gericht op vrouwen die hun basisvaardigheden willen verbeteren en zich willen voorbereiden op het vinden van (vrijwilligers)werk of een opleiding. Dianne Companje, Taalpuntcoördinator Twenterand, is blij met de start van EVA in Westerhaar. ’Vrouwen op een leuke en relaxte manier kennis laten maken met hun eigen kracht, dat is toch geweldig!’’

  Erika Companje, zelf laaggeletterd geweest, stelt de ruimte beschikbaar waar de EVA-groep bij elkaar kan komen. Erika wil vrouwen via het EVA-project een plek geven waar ze zelfverzekerder kunnen worden en zich kunnen voorbereiden op de volgende stap in hun leven. Bijvoorbeeld het vinden van werk of het starten met een opleiding. ‘Ik hoop dat de vrouwen die zich bij deze groep aansluiten hier (meer...)

  Maak kennis met onze boerenlandvogels!

  Algemeen

  TWENTERAND - Het weidevogelseizoen is in volle gang. De eerste kievitskuikens zijn inmiddels al uit het ei gekropen! Landschap Overijssel organiseert dit voorjaar, samen met vrijwilligers, een aantal activiteiten omtrent de vogels van ons boerenland.
  Helaas gaat het niet goed met de vogels van het boerenland. Om icoonsoorten als de grutto, tureluur, kievit, scholekster en wulp te behouden, moeten we ze goed beschermen. Boeren nemen maatregelen om het leefgebied geschikt te houden. Elk voorjaar worden deze boeren geholpen door vele vrijwillige Weidewachters. Ze beschermen nesten en wijzen de boer erop, waar rekening moet worden gehouden met opgroeiende jonge weidevogels.

  Vind je het leuk om eens kennis te maken met de wereld van de Weidewachters en de boerenlandvogels? Ga op 19 mei mee op weidevogelsafari met Boer Pelleboer (winnaar Gouden Grutto Award 2018). Of kom een keer vroeg je bed uit voor een demonstratie van de zogenaamde weidevogeldrone rond Lutten of in Twente. Wellicht word je enthousiast om je in te zetten als Weidewachter in Overijssel en zo je (meer...)

  Wethouder Engberts start de Week van Mooi Schoon

  Algemeen

  VROOMSHOOP - op maandag 16 april heeft wethouder Bert Engberts het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon op CBS De Sleutel in Vroomshoop. De school gaat samen met 15.000 andere leerlingen uit 17 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april doen er 200 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›