4°C
Bewolkt

  ZorgSaam Twenterand wil eenzaamheid Samen doorbreken’

  Algemeen

  TWENTERAND - ZorgSaam Twenterand organiseert in de maand december tal van activiteiten om het thema ‘Eenzaamheid’ onder de aandacht te brengen. Eén van de uitgangspunten is eenzaamheid herkennen en erkennen.
  ZorgSaam Twenterand wil ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren. Want er zijn nog steeds teveel mensen, van jong tot oud, eenzaam of in een sociaal isolement. Ook in onze gemeente. Laten we dit Samen doorbreken.

  Huurders Mijande Wonen tevreden over dienstverlening

  Algemeen

  TWENTERAND - Mijande Wonen zet al jaren in op betaalbaarheid van haar woningen. Dit realiseert de woningcorporatie door haar bedrijfslasten laag te houden. Door resultaatgericht en efficiënt te werken, lukt het de woningcorporatie om de bedrijfslasten steeds verder omlaag te brengen van € 1233 in 2013 naar € 1055 in 2014 naar € 934 in 2015 naar € 744 (€/woning) in 2016. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de tevredenheid van huurders over de dienstverlening gegarandeerd blijft. Dat monitort Mijande Wonen regelmatig zelf en blijkt nu ook uit de benchmark van Aedes.

  9 december: “Hammer Karmis: Wat ‘n Kroam”

  Algemeen

  DEN HAM - Historisch Schouwspel Den Ham speelt zich af in 1812. Een Hammer Karmis uit die tijd wordt nagespeeld, waarbij het centrum van den Ham er weer nostalgisch uit zal zien. Onder de naam Karmis betreft het een jaarmarkt. De Hammer Karmis was in die tijd beroemd en berucht. Zowel inwoners als bewoners uit omliggende dorpen kwamen massaal naar deze dagen om voor even de armoede te vergeten en een feestelijke dag te beleven.

  Mijande Wonen kiest voor strategische partners voor onderhoud van woningen

  Algemeen

  TWENTERAND - Mijande Wonen is een klantgerichte woningcorporatie met sterke lokale en regionale binding en is gericht op samenwerking. Mijande Wonen stelt zichzelf tot doel om efficiënt te werken en zij streeft naar een hoge klanttevredenheid. Om dit te realiseren, optimaliseert zij een aantal processen, waaronder het dagelijks onderhoud. Daarin richt zij zich op het resultaatgericht samenwerken met externe aannemers/onderhoudspartijen. Keuzes die daarin worden gemaakt komen altijd ten gunste van huurders.

  Deze visie op dagelijks onderhoud deelde de woningcorporatie de afgelopen periode met haar huidige samenwerkingspartijen. Er vond een uitgebreide selectie plaats om te komen tot strategische partners voor het dagelijks onderhoud. Uit deze selectie zijn twee partijen gekomen: Voor de gemeente Twenterand de firma Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen en voor de gemeente Dinkelland, Bouwonderneming Oude Wolbers. Beide partijen hebben de samenwerking opgezocht met bestaande partijen waarmee Mijande Wonen op dit moment samenwerkt.

  Beide partijen hebben aantoonbare ervaring met deze nieuwe werkwijze waarin efficiëntie en resultaatgericht werken centraal staan en waarbij een hoge klanttevredenheid gewaarborgd blijft. Mijande Wonen stuurt erop aan dat partijen in de uitvoering van de werkzaamheden een samenwerking zoeken met aannemers/installateurs waarmee Mijande nu ook samenwerkt. Partijen die niet zijn geselecteerd zijn (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›