4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt VVD over ‘Veilig Thuis Twente’

· 320× bekeken

TWENTERAND - Het college deelt de zorg van de VVD over de veiligheid van kinderen in de thuissituatie. Lokaal en regionaal werken we met prioriteit aan het oplossen van de wachtlijsten. Alle meldingen worden bij binnenkomst gescreend op urgentie door VTT. Daarnaast wordt de wachtlijst wekelijks opnieuw gescreend op urgentie. Meldingen met spoed en urgentie worden diezelfde week verdeeld door VTT. Over 2019 gaat het om 37 meldingen op de wachtlijst die betrekking hebben op onze gemeente. Bij een ernstige en acute situatie is de crisisdienst van VTT direct aan zet.

De middelen die Enschede als centrumgemeente beschikbaar heeft gesteld, zijn geen gelabelde middelen vrouwenopvang, maar komen uit de decentralisatieuitkering Vrouwenopvang die vanuit het Rijk aan centrumgemeenten wordt uitgekeerd voor het uitvoeren van taken op gebied van o.a. vrouwenopvang, aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling (waarvan VTT een onderdeel is). Voor onze regio worden deze middelen alleen uitgekeerd naar Enschede als centrumgemeente.

Het ziekteverzuim en verloop is bij VTT relatief wat hoger ten opzichte van een gemiddelde Nederlandse organisatie. We hebben geen cijfers van andere VT-organisaties waardoor we dit kunnen vergelijken. Een groot deel van het verzuim en verloop is ook niet werk gerelateerd.

De korte termijn kent momenteel twee soort oplossingen. Er is een apart wachtlijstteam actief bij VTT als gevolg van
de beschikbaar gestelde middelen. Daarnaast werken onze lokale toegang en VTT op een andere, tijdelijke meer intensieve manier, samen. Onderzoek wijst de komende tijd uit wat er nodig is om van VTT een toekomstbestendige organisatie te maken die voldoet aan de wettelijke taken en termijnen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›