4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Betovering Winterkraaien duurt voort

· 302× bekeken

VROOMSHOOP - De Winterkraaien blijven volle zalen trekken. Ook de 17e en 18e voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in de theaterzaal van Het Punt in Vroomshoop, trokken weer heel veel publiek. Bijna 6000 mensen bezochten al de voorstellingen.
Het verhaal over het veenvolk van vroeger, het armoedige bestaan, is voor velen uit deze veenstreek nog heel herkenbaar en voelbaar. In de woorden van een bezoeker: Prachtige voorstelling! Ontroerend verhaal. Trieste levensverhalen mooi verteld, gezongen en in beeld gebracht.

De combinatie van weemoedige filmbeelden met de voice-over van Henk Nieboer, bijpassende muziek van de hand van dirigent Gezinus Veldman, en de aangrijpende vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met het Chr. Mannenkoor Vroomshoop en de solisten Geerhard Abma op bugel en bas-bariton Nanco de Vries ontstaat steeds een bijzondere, muzikale avond.

Komt er een vervolg? De organiserende stichting Levend Vroomshoop wilde er na 18 theatervoorstellingen eigenlijk mee stoppen, maar toch lijkt het of er nog een vervolg komt. Bijvoorbeeld in de vorm van een akoestische uitvoering, of bij blijvende belangstelling opnieuw in een theaterzaal. Wie belangstelling heeft kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl. Hoe groter de animo, hoe meer kans op een vervolg...

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›