4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Ruben Verweg Kinderdichter 2020 in Twenterand

· 223× bekeken

WESTERHAAR - Wat was het een geweldige finale van de gedichtenwedstrijd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar! Dit evenement gekoppeld aan de landelijke Gedichtendag is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de zestiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de 10 scholen en de 18 genomineerde dichters uit de groepen 5 en 6. Elke groep stuurde de 5 beste gedichten in, uit deze in totaal 90 gedichten koos de bibliotheek de 18 genomineerden.

De jury, bestaande uit Marina Arbouw (Theater Turf), Mw. Wolthuis (winnares gedichtenwedstrijd volwassenen) en Ria van der Wielen (Bibliotheek Twenterand), had een moeilijke taak. Het niveau was dit jaar erg hoog en er waren uiteindelijk drie gedichten die de meeste indruk maakten op de jury en die prachtig werden voorgedragen. De eerste prijs en de titel Kinderdichter 2020 ging naar Ruben Verweg, leerling van groep 5 van basisschool de Fontein Hoofdweg in Westerhaar.

Ruben won met het gedicht: Beroep

Brandweer, piloot of meester
het maakt niet uit wat je wordt
als je maar gelukkig bent
Juf, bakker of slager
het maakt niet uit wat je wordt
als je maar gelukkig bent
Piloot, dokter of kapper
het maakt niet uit wat je wordt
als je maar gelukkig bent

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›