4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt PVV over winkelcentrum Linderflier Vroomshoop

· 442× bekeken

VROOMSHOOP - Op vragen van de PVV Twenterand over een mogelijke verplaatsing van de winkels aan het Linderflier in Vroomshoop naar het terrein van D'Oale Skoele aan de Julianastraat antwoordt het college als volgt:

In 2007 heeft de raad de centrumvisie voor Vroomshoop vastgesteld. De uitvoering is in een vergevorderd stadium, waarbij de verplaatsing van het winkelcentrum aan de Linderflier naar de gewenste locatie aan de Julianastraat het sluitstuk is. Om dit aan te pakken heeft het college in oktober 2018 een intentieovereenkomst gesloten met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) om een ontwikkelstrategie op te stellen voor het gebied rond de Julianastraat alsmede aan de Linderflier. Doelstelling is om tot een planconcept voor de centrumontwikkeling van de kern Vroomshoop te komen. In dit kader voert HMO gesprekken met diverse stakeholders (de eigenaar en huurders van het winkelcentrum). De plannen voor een eventuele verhuizing staan niet in de koelkast.

De gemeente heeft uitsluitend een intentieovereenkomst met de HMO voor deze locatie. Er is voor de HMO gekozen vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid. Dat wil niet zeggen dat andere (commerciële) ontwikkelaars geen interesse tonen of de HMO hierover benaderen.

Er is op dit moment – lopende het onderzoek van de HMO – geen zicht op, wat er eventueel met het achtergebleven gebied aan de Linderflier zou gebeuren. Conform de centrumvisie wordt hier voorlopig uitgegaan van een combinatie van wonen en werken.
De HMO kiest voor een zorgvuldige aanpak. Zij voert eerst gesprekken met de eigenaar en huurders. De gesprekken tussen de HMO en de direct betrokkenen zijn vertrouwelijk. In oktober 2019 is de dorpsraad op haar verzoek bijgepraat over de voortgang.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›