4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt PVV over SDE+ en subsidie 2020

· 559× bekeken

TWENTERAND - Naar aanleiding van de discussie over het op slot zitten van het netwerk in o.a. onze gemeente, waardoor ondernemers hun duurzame plannen niet kunnen uitvoeren heeft de wethouder toegezegd zich in te gaan zetten voor het in gebruik stellen van zogenaamde ‘vluchtstroken’ op het huidige netwerk. Vanaf 17 maart 2020 wordt de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) weer opengezet. Dit antwoordt het college:

In 2019 is Twenterand een lobby gestart richting landelijke politiek. De ervaringen van ondernemers uit Twenterand zijn gebruikt in de discussie in de Tweede Kamer over de netcapaciteitsproblemen. De toekenning van de SDE+ subsidies die dreigt te verlopen, wordt met een jaar verlengd. Ook zegde de
minister toe te kijken naar een verlenging van 1 tot 3 jaar onder condities.

Helaas kan de gemeente niet elk van onze ondernemers die een SDE+-beschikking hebben, garanderen dat er direct een aansluiting voor hun project gerealiseerd kan worden. Onze inzet is erop gericht dat gebruik gemaakt kan worden van de ‘spitsstrook’ of van andere oplossingen. Samen met onze ondernemers, Enexis en de provincie zoeken wij mogelijkheden. Wij adviseren ondernemers met duurzame plannen altijd zo vroeg mogelijk contact op te nemen met Enexis én met de gemeente.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›