4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Douwe Bouma uit Twenterand voor GroenLinks naar Provinciale Staten

· 3775× bekeken

TWENTERAND - In de Statenvergadering van woensdag 22 januari zal Douwe Bouma uit Geerdijk als burgerlid bij de Provinciale Staten van Overijssel worden geïnstalleerd. De Provinciale Staten kennen naast de Statenleden burgerleden die het woord mogen voeren tijdens de commissievergaderingen. Burgerleden dienen wel, net als Statenleden, de eed of gelofte af te leggen.

Douwe Bouma heeft jaren ‘achter de schermen’ gewerkt om de belangen van inwoners en hun leefomgeving te behartigen. Douwe was actief steunfractielid van de PvdA-GroenLinks in Twenterand. Daarnaast kunnen mensen hem kennen van de Stichting ‘Kant nog Wal’, waar hij namens de bewoners aan kanaal Almelo – De Haandrik voorzitter en woordvoerder was rondom de schades aan de huizen. Ook heeft hij menig fractie op gemeentelijk-, provinciaal- en landelijk niveau ondersteund met zijn kennis over natuur, milieu en landbouw.

Douwe Bouma staat voor schone lucht, een groene gezonde leefomgeving, een eerlijke verdeling van geld en macht en zorg voor iedereen. Niemand die uitgesloten wordt, maar gaan voor een inclusieve maatschappij. Een Overijssel waar iedereen er toe doet en iedereen in de gelegenheid moet zijn om mee te doen. Waar duurzaamheid belangrijk is en sociaal, groen en samen centraal staan.

Aan welke portefeuilles Douwe gaat bijdragen zal binnen de fractie van GroenLinks nog nader uitgewerkt worden.

Foto: Geert Cox

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›