4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt SGP over centrumontwikkeling Vriezenveen/Aldi

· 409× bekeken

VRIEZENVEEN - De SGP heeft vragen gesteld omtrent de centrumontwikkeling in Vriezenveen. Tijdens de behandeling van de begroting op 12 november j.l. heeft de SGP daar ook aandacht voor gevraagd. Dit mede naar aanleiding van een persbericht over de oplossing die er komt voor de verpauperde Rabobank-locatie aan het Manitobaplein. De SGP wil graag weten wanneer en hoe de raad wordt geïnformeerd over de status van de centrumontwikkeling.

Het college antwoordt dat een aantal ondernemers van het centrum zich heeft verenigd in een ‘koplopers’groep. In oktober is een conceptversie van de visie met de koplopers
besproken. De visie wordt op dit moment aangescherpt. Op verzoek van de koplopers wordt de visie in januari 2020 nog eerst een keer teruggelegd in de groep, alvorens te worden gepresenteerd aan B&W, gemeenteraad en publiekelijk. Het college is zeker bereid de plannen ook te delen met de inwoners.

De Aldi maakt integraal deel uit van de HMO-activiteiten. Hoewel de planvoorbereiding voor het verplaatsen van de Aldi al meer dan 10 jaar tijd in beslag neemt, biedt het voor Vriezenveen een ultieme kans omdat de Aldi een katalysator kan zijn voor de centrumontwikkeling. De centrumvisie gaat uit van het versterken van de interactie tussen het Westeinde en de Koningsstraat.

De winkeliers (o.a. Vriezenveense Ondernemers Vereniging VOV) zijn vertegenwoordigd via de koplopersgroep en worden vanuit dit proces betrokken bij de centrumontwikkeling. Zij zijn op de hoogte van het verplaatsen van de Aldi. De nieuwvestiging van de Aldi moet aan de gebruikelijke eisen voldoen. Om de vestiging van de Aldi mogelijk te maken, wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Het project valt binnen de reikwijdte van het Besluit omgevingsrecht.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›