4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Opening van de tentoonstelling van Hens Runhaar in Den Ham.

· 372× bekeken

DEN HAM - Zaterdagmiddag is in het Expositiehuis in Den Ham een nieuwe de tentoonstelling geopend. Deze keer werd Hens Runhaar uitgenodigd zijn werk ten toon te stellen, het meest bekend door zijn werk voor de Kunstkring Westerhaar. Als medeoprichter en docent heeft hij de afgelopen 47 jaar vele amateurschilders uit Twenterand en omgeving les gegeven. Het werd nu tijd om een andere kant van hem te belichten.

In het Expositiehuis van Den Ham, beter bekend als het Middendorpshuis hangt werk uit diverse series die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Portretten, zoals uit de serie portretten van ouderen, schilderijen over vluchtelingen, landschappen en fijn geschilderde stillevens. De laatste op groot formaat.

Tijdens de opening gaf Hens Runhaar uitleg over het thema van de tentoonstelling. “Reflecties op jezelf en de wereld”. Aan de hand van een zelfportret en een schilderij van een oudere dame werd uitgelegd hoe confronterend ouder worden kan zijn. Meestal heeft men een beeld van zichzelf als jeugdiger persoon. Toch is het goed hierop te reflecteren en te accepteren. Letterlijk reflecteren is te zien in twee grote vazen met fruit. Hierin zie je de maker als fotograaf van dit stilleven gereflecteerd in het glas.

De opening werd druk bezocht en werd als zeer boeiend ervaren.
De expositie is nog te bezichtigen tot 21 februari. Van woensdagmiddag tot en met vrijdagmiddag 21 februari.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›