4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor oud-voorzitter Vriezenveense Harmonie

· 458× bekeken

VRIEZENVEEN - Erik Kobes, oud-voorzitter van de Vriezenveense Harmonie, werd zaterdagmiddag 4 januari 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand speldde hem de onderscheiding op tijdens de speciale receptie die in het kader van het 100-jarig jubileum van de Vriezenveense Harmonie werd gehouden.

Erik Kobes werd geridderd vanwege zijn enorme verdiensten voor de Vriezenveense Harmonie, waar hij zelf op 22 augustus 1975 lid van werd. Meer dan 44 jaar heeft hij zich ingezet voor het welzijn van deze vereniging. In maart 1992 werd hij bestuurslid en vanaf maart 1997 gaf hij als voorzitter leiding aan de Vriezenveense Harmonie. In 2019 is hij teruggetreden vanwege zijn lidmaatschap van de gemeenteraad van Twenterand en om belangenverstrengeling te voorkomen.

Onder het voorzitterschap van Kobes is bij de Vriezenveense Harmonie veel gerealiseerd. De muziekvereniging kreeg in ODEON een prachtig eigen onderkomen en werd geprofessionaliseerd met drie orkesten en twee slagwerkgroepen die op hoog niveau spelen. Binnen de vereniging, maar ook op de diverse basisscholen in Vriezenveen, zorgen conservatoriumgeschoolde docenten voor muziekonderwijs.

Erik Kobes nam zitting in veel commissies en werkgroepen om diverse projecten tot een goed einde te brengen. Voorbeelden zijn de buitenlandse concertreizen naar Frankrijk, Sint-Petersburg en Ulm, jubileumactiviteiten en bijzondere concerten in heel Nederland. De oud-voorzitter was actief betrokken bij sponsoring en het werven van subsidies. Mede daardoor heeft de vereniging een gezonde financiële basis.

Samenwerken staat bij Erik Kobes hoog in het vaandel. In andere nevenfuncties wist hij het belang van de muziekvereniging te behartigen, bijvoorbeeld als bestuurslid bij de overkoepelende KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Daarmee is de Vriezenveense Harmonie méér dan alleen een plaatselijke muziekvereniging geworden, een landelijk toonaangevend voorbeeld, waarin Erik Kobes als voorzitter een enorm belangrijke rol heeft gespeeld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›