4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Vragen PVV Twenterand over gebruik SDE+ gelden maart 2020

· 3468× bekeken

TWENTERAND - Naar aanleiding van de discussie over het op slot zitten van het netwerk in o.a. onze gemeente, waardoor ondernemers hun duurzame plannen niet kunnen uitvoeren, heeft de wethouder toegezegd zich in te gaan zetten voor het in gebruik stellen van zogenaamde ‘vluchtstroken’ op het huidige netwerk. Hierdoor kunnen aanvragen van ondernemers wellicht toch uitgevoerd worden.

Vanaf 17 maart 2020 wordt de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) weer opengezet. Er is een landelijk budget beschikbaar van 2 miljard.
Hoewel de wethouder gezegd heeft dat de huidige (toegekende) subsidies ook in 2020 van kracht blijven, betekent dit nog niet dat ondernemers hun plannen in 2020 kunnen verwezenlijken.
De Partij voor de Vrijheid heeft dan ook de volgende vragen. Ook gelet op het lopende traject Regionale Energie Strategie Twente (RES Twente).

1. Kunnen de ondernemers die reeds subsidie toegezegd gekregen hebben hun plannen in 2020 verwezenlijken? Zo ja, wanneer verwacht u dat deze ondernemers een start kunnen maken met de realisatie van hun plannen? Zo nee, waarom niet? Zo nee, in welk jaar dan wel?
2. Heeft het voor ondernemers uit Twenterand überhaupt zin om vanaf 17 maart 2020 plannen voor zonnepanelen in te dienen om zodoende aanspraak te kunnen maken op de SDE+ subsidies? Want als het netwerk vol zit heeft het geen zin om aanvragen in te dienen. Bent u het met ons eens? Zo niet, waarom niet? Kunt u de ondernemers in onze gemeente duidelijkheid verschaffen? Zo nee, waarom niet?
3. Wat voor advies kunt u onze ondernemers geven voor wat betreft het indienen van plannen om duurzame energie op te wekken? Graag zo volledig mogelijk omdat wij duidelijk willen hebben wat wel kan in 2020 en wat niet. Gelieve alle vormen van hernieuwbare energie in uw antwoord te betrekken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›