4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Kernbudget voor Ontmoetingsruimte De Pollen

· 368× bekeken

DE POLLEN - Plaatselijk Belang De Pollen – West Geesteren ontvangt een kernbudget van € 25.000,- voor het realiseren van een ontmoetingsruimte bij basisschool De Pölle. Het College van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten, nadat zij een aanvraag kreeg voor een kernbudget. Een aantal zaken moet nog wel geregeld worden, maar: “Hiermee komt een langgekoesterde wens van de bewoners van De Pollen steeds dichterbij”, aldus Janine Meijer, voorzitter van Plaatselijk Belang. Roel Koster, kernwethouder voor De Pollen, is blij dat het kernbudget helpt bij het realiseren van de ontmoetingsruimte: “De kernbudgetten hebben we in het leven geroepen voor initiatieven die zorgen voor verbinding tussen mensen en om de leefbaarheid te vergroten. Zo’n ruimte waar de bewoners van De Pollen samen kunnen komen past daar heel goed in.”

Vurige wens
De vereniging Plaatselijk belang De Pollen - West Geesteren is al jaren gedreven bezig met de uitvoering van projecten voor verbetering van de leefbaarheid in het dorp. Als basis voor de uitvoering van de plannen geldt nog altijd het Dorpsplan Plus zoals dat samen met de inwoners in 2012 is ontwikkeld. Vele projecten zijn inmiddels uitgevoerd. De realisatie van een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte is nog steeds een vurige wens van de inwoners in De Pollen - West Geesteren.

Leefbaarheid
De kernbudgetten zijn opgenomen in het Coalitieakkoord 2018 – 2022 Kernachtig en veranderend Twenterand en worden ingezet voor de leefbaarheid in de kernen. “Een prachtige kans voor samenwerking tussen Plaatselijk Belang en CBS De Pölle!,” aldus Linda Westerik, directeur van de basisschool. “Sinds 2015 zijn de schoolbesturen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de schoolgebouwen. SCO-Twenterand e.o. heeft hierop ingespeeld door de budgetten anders te besteden. Alle bestaande schoolgebouwen zijn gerenoveerd, passend bij de onderwijsvisie van elke school. CBS De Pölle is de laatste school in de rij die gerenoveerd gaat worden en dit biedt een mooie kans om in nauwe samenwerking de leefbaarheid in de Pollen te vergroten door in de school een ontmoetingsruimte te creëren.”

Op de foto van links naar rechts: Linda Westerik, directeur CBS De Pölle, Janine Meijer, voorzitter Plaatselijk Belang De Pollen – West Geesteren en wethouder Roel Koster.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›