4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt CDA over vakantieparken

· 607× bekeken

TWENTERAND - Het college is niet onbekend met situaties waarbij kinderen en gezinnen om zorgredenen op vakantieparken verblijven. Dit geldt uiteraard voor die situaties waarbij de gemeente betrokken is. De garantie dat dit een compleet beeld is, is er dus niet. Vanwege privacy is dit ook niet opvraagbaar.

Voor wat betreft kinderen die op vakantieparken verblijven; Er verblijven kinderen en gezinnen voor een langdurige periode op vakantieparken. Met een langdurige periode bedoelt het college vier tot vijf maanden. In bijna alle gevallen is dit een overbruggingsperiode naar een nieuwe gezinswoning en is op alle andere leefgebieden hulpverlening ingezet wanneer van toepassing. Door kinderen en gezinnen op een vakantiepark te laten verblijven wordt bijvoorbeeld een uithuisplaatsing voorkomen en zorgen we dat op alle leefgebieden aan oplossingen gewerkt wordt. Hiermee wil het college aangeven dat een kind dus zelden uit beeld is en dat voorkomen wordt dat alleen ‘een woning’ als oplossing gezien wordt. Hulpverlening houdt gedurende de periode nauw vinger aan de pols en gezinnen staan hier voor open.

Voor wat betreft uithuisplaatsingen; Mijande Wonen kan na drie maanden huurachterstand overgaan tot het ontbinden en ontruimen van een woning. Het klopt dat in zo’n situatie de opvangkosten voor het gezin omvangrijk zijn. Dergelijke situaties probeert het college te voorkomen door het gesprek aan te gaan met de huurder en Mijande Wonen. In het gesprek wordt de reden achterhaald waarom er geen huur betaald wordt. In veel situaties spelen dan op meerdere leefgebieden problemen. Voor deze problemen worden dan oplossingen gezocht. Met Mijande Wonen wordt een betalingsregeling getroffen. Bewindvoering voor de huurder kan hierbij worden ingezet. In deze situaties is dus hulpverlening ingezet maar worden de gevolgen beperkt. We zijn blij met de constructieve gesprekken die we met Mijande Wonen voeren.

De Beleidsnotitie permanente bewoning van recreatiewoningen in Twenterand is actueel. Het college wijkt gemotiveerd af van de beleidsnotitie als daardoor in het belang van onze inwoners erger voorkomen wordt. Het college wil namelijk maatwerk toepassen om zo gezinnen te kunnen helpen met een structurele oplossing.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›