4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

PVV Twenterand stelt vragen over verplaatsing winkels Linderflier naar d’Oale Skoele

· 5056× bekeken

VROOMSHOOP - De PVV hoort al geruime tijd geruchten dat de winkels aan de Linderflier verplaatst zullen worden naar de locatie van d’Oale Skoele. Geruchten die ontzenuwd worden en dan toch weer de kop opsteken. Op de Facebookpagina van de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk lezen we vandaag dat men steeds meer informatie krijgt waaruit de indruk ontstaat dat deze verhuizing daadwerkelijk gaat plaatsvinden

Veel inwoners maken zich zorgen over deze mogelijke verplaatsing vanwege o.a. de beperkte parkeergelegenheid, de toenemende verkeersdrukte, de hieraan gekoppelde toename van de verkeersonveiligheid, de kans dat ondernemers Twenterand zullen verlaten vanwege de mindere oppervlaktes enz. Ook maken wij op dat inwoners het jammer vinden, wanneer het plan daadwerkelijk boven de markt hangt, dat zij niet betrokken worden in dit dossier. Ook zijn er inwoners die waarde hechten aan de geschiedenis van de oude Kennedyschool en het pand een historische betekenis toekennen.

De PVV wil dan ook weten hoe het precies zit met de status van ‘dit plan’ en heeft dan ook de volgende vragen:

1. Klopt het dat er gesprekken gaande zijn om de winkels aan de Linderflier te verplaatsen naar de locatie van d’Oale Skoele?
2. Als het niet klopt kunnen we dan concluderen dat de hele kwestie niet speelt op de korte termijn? Dat het hier slechts om geruchten gaat?
3. Zijn de ‘plannen voor een dergelijke verhuizing definitief in de koelkast gezet? Ook op de lange termijn? Of bestaat er een kans dat deze discussie óp termijn weer wordt opgepakt?
4. Kunt u vertellen hoe het kan dat inwoners steeds weer informatie ontvangen waaruit opgemaakt kan worden dat de verplaatsing wel degelijk onderwerp van gesprek is binnen de gemeente?
5. Is er een ontwikkelaar of zijn er projectontwikkelaars aan het werk om een invulling te geven (voorstel) aan een nieuwe inrichting van de locatie? Betreft het hier dan een locatie waar winkels moeten komen? Gebeurt dit dan in opdracht van de gemeente?
6. Indien de plannen in de nabije toekomst mogelijk toch uitgevoerd zullen worden, wat gebeurt er dan met het terrein waar nu de winkels zijn gevestigd? Is daar al zicht op?
7. Wanneer er gesprekken gaande zijn, bent u dan voornemens om de inwoners hierbij te betrekken?
8. Indien er gesprekken gaande zijn kunt u ons dan informatie verstrekken over de inhoud van deze plannen en de status?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›