4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Twee prachtige Kerstconcerten in Den Ham en Vriezenveen

· 359× bekeken

DEN HAM / VRIEZENVEEN - Samen met het 130 dames tellende Groot Twenterands Vrouwenkoor hield het 100-koppige Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op 13 en 14 december twee Kerstconcerten in de Hervormde kerk in Den Ham en de Grote Kerk in Vriezenveen. Beide kerken waren nagenoeg geheel gevuld met vele honderden toeschouwers, die konden genieten van de tenor Reza Ranjazmay, die met zijn geweldige stem de zaal veroverde. Dat gold ook voor het vertederende optreden van de 9-jarige Lisanne de Graaf die als drummermeisje voor de begeleiding zorgde van het nummer ‘Little drummerboy’. Ook het optreden van de solist van het mannenkoor, bariton Albert Wessels, werd zeer gewaardeerd.
De beide concerten stonden onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman, wiens muzikaliteit en creativiteit weer op allerlei manieren zichtbaar werden. Zo arrangeerde hij bijna alle stukken.

Het concert begon met de ‘Ouverture 2512’ waarbij alle zes stemgroepen van de beide koren aan bod kwamen. Daarna volgde een Spaanstalig kerstlied, ‘El Nacimiento’ (de geboorte). Het Air van Bach was te horen in ‘Still a Bach Christmas’. Reza Ranjazmay zong vol overgave een van zijn lievelingsliederen: ‘Hoe groot zijt Gij’. Het mannenkoor was bijzonder op dreef bij de vertolking van ‘Go tell it on the mountain’ en dat gold ook voor het vrouwenkoor bij ‘Vier Kerst’. Reza zong samen met de mannen het Italiaanse slaapliedje ‘Dormi’, waarna de mannen en vrouwen ‘When a child is born’ ten gehore brachten. Aan het eind van het concert zongen beide koren ‘Son of Mary’, en uiteraard volgde daarna nog het bekende ‘Stille nacht’, maar dan in een arrangement van dirigent Gezinus Veldman, die alles in goede banen leidde.

Het mannenkoor maakt zich nu op voor hun Nieuwjaarsconcert, op zaterdag 18 januari in de Hervormde kerk te Den Ham.

Foto’s: Jimmy Musters

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›