4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Grote Kerk Vriezenveen 400 jaar, nu in herdruk

· 323× bekeken

VRIEZENVEEN - In 2020, dus volgend jaar, bestaat de Hervormde gemeente van Vriezenveen binnen de Protestantse Kerk van Nederland, en haar rechtsvoorgangers 400 jaar. De archivaris van de Hervormde Kerk in Vriezenveen de heer Hans Fokke bracht recent hiervoor en bij het 650 jarig bestaan van Vriezenveen een schitterend boekwerk uit, in 1e druk. De belangstelling hiervoor was zo groot, dat een herduk gewenst werd. In deze 2e herdruk wordt extra aandacht besteed aan een historische set van 2 zilveren avondmaalbekers uit de begintijd in de 16e eeuw. Inmiddels is deze set op hoge waarde getaxeerd door kenners van Kunst en Kitsch. Alle details zijn nauwkeurig weergegeven.

In 4 eeuwen Grote Kerk van Hervormd Vriezenveen worden ontwikkelingen beschreven aan het kerkgebouw en de Hervormde gemeente door de eeuwen heen. Dit boekwerk is een must-have, dat niet mag ontbreken bij hen die aan de Grote Kerk zijn verbonden door doop, huwelijk, Openbare Belijdenis of andere wezenlijke vieringen. Daarnaast is de uitgave ook voor minder kerkelijk betrokken inwoners aantrekkelijk en toegankelijk om te lezen. Een schitterend cadeau rondom feestdagen, ook voor oud-dorpsgenoten.

Naast veel informatie over gebouw en orgel, biedt het boek historische foto’s van diverse samenstellingen van Kerkenraden en een totaal geschiedenis-overzicht van alle eerdere en huidige Vriezenveense predikanten van de Hervormde Gemeente binnen PKN. Naast heel veel gedetailleerde informatie, wordt ook nieuw aanvullend en veelzijdig fotomateriaal aangeboden.

Bij Christelijk Boekenhuis De Akker aan het Westeinde is de toegevoegde 2e druk van 4 Eeuwen Grote Kerk te verkrijgen voor slechts € 5,95 - zolang de voorraad strekt- dus verstandig om er snel bij te zijn.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›