4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kredietaanvraag project aanpassen rioolwaterzuiveringsinstallatie Vriezenveen

· 481× bekeken

VRIEZENVEEN - Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen heeft 3 december 2019 besloten voor het vervolgen van de voorbereiding van het project Aanpassen rioolwaterzuiveringsinstallatie Vriezenveen een krediet beschikbaar te stellen van € 300.000 (incl. BTW). Dit bedrag past binnen de kaders van de Programmabegroting 2020-2023.

De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Vriezenveen is verouderd en voldoet niet meer aan de stand van de techniek. Investeringen in aanpassingen van zuiveringen zijn kostbaar en het waterschap vindt een weloverwogen beslissing dan ook van groot belang. Uit onderzoek is gebleken dat een zuivering met Nereda-technologie de beste optie is op deze plek.

Nereda staat voor een nieuwe zuiveringstechnologie die een groot voordeel biedt voor het energieverbruik. De benodigde installatie heeft minder ruimte nodig, leidt tot goede zuiveringsprestaties en lagere exploitatielasten. In de afgelopen periode is het definitief ontwerp voor de aanpassing opgesteld en is voldoende budget beschikbaar gesteld voor het project. De aanbestedingsfase van het project is gestart zodat de uitvoering medio 2020 kan starten. Naar verwachting zal de zuivering gereed zijn in 2022.
De aanpassing van de waterzuivering past binnen de strategische doelstelling van Vechtstromen om op een doelmatige en duurzame wijze afvalwater te zuiveren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›