4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt SGP Twenterand over stikstofproblematiek

· 370× bekeken

TWENTERAND - Op vragen van de AGP Twenterand over de stikstofproblematiek antwoordt het college als volgt (samengevat):

Drie omliggende Natura-2000 gebieden hebben invloed op ontwikkelingen in de gehele gemeente, te weten Engbertsdijkvenen, Wierdense Veld en Beneden-Reggegebied. De huidige ontwikkelingen op nationaal niveau geven onvoldoende richting om per project of vergunningaanvraag een concrete onderbouwing te geven.

De gemeente Twenterand zoekt bij wijze van maatwerk de ruimte binnen de geldende regels voor de PAS op en benut die daar waar mogelijk. Met de ondernemers die het voornemen hebben grond te willen kopen op het bedrijventerrein Garstelanden wordt contact gehouden. Daarbij worden de ondernemers geïnformeerd over de geldende problematiek.

Op de website is informatie geplaatst over de stikstofproblematiek. Daarnaast worden initiatiefnemers, verzoekers om vergunning en overige belangstellenden geïnformeerd over de problematiek. De gemeente Twenterand deelt de wijze waarop de agrarische sector wordt weggezet - zoals de SGP dat noemt - beslist niet. De agrarische sector is een belangrijke speler in onze plattelandsgemeente, zoals ook blijkt uit de Nota Platteland 2013-2025. Wij faciliteren agrarische ontwikkelingen en bieden mogelijkheden voor andere activiteiten, inwoning en mantelzorg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›