4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen PVV Twenterand over Bebo Parket

· 5094× bekeken

TWENTERAND - De PVV Twenterand stelt het volgende: Op 10 september jl. lazen we in Dagblad Tubantia dat Bebo Parket in Vriezenveen zijn nieuwe activiteiten voorlopig moest uitstellen omdat Enexis niet in staat was om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. De nieuwe machine, waarmee het bedrijf vloeren kan kleuren en van motieven kan voorzien, kan plus minus 8 maanden niet draaien omdat Enexis niet in staat is om de stroomkracht te verhogen van 80 naar 250 ampère.

We zijn nu bijna 3 maanden verder en de Partij voor de Vrijheid is benieuwd wat de status van deze kwestie nu is en verzoekt het College van B&W deze ondernemer tegemoet te komen. Twenterand pretendeert ondernemersvriendelijk te zijn en de PVV vraagt zich af of het alleen bij woorden blijft of dat de gemeente, als aandeelhouder van Enexis, ook wat te vertellen heeft en de betreffende ondernemer kan helpen. Door bijvoorbeeld te zorgen dat de wachttijd wordt verkort.

De PVV Twenterand heeft dan ook de volgende vragen:
1. In Twenterand is Enexis druk bezig met het plaatsen van zogenaamde slimme energiemeters bij particulieren. Wat ons betreft geen activiteit met een hoge mate van urgentie. Vindt u niet dat Enexis dan niet beter eerst Bebo Parket kan helpen door hier extra mankracht voor in te zetten? De ondernemer lijdt nu dagelijks inkomstenderving/schade en er staan circa 12 werknemer langs de kant. Kan Twenterand, als aandeelhouder van Enexis, niet extra druk uitoefenen op Enexis om te zorgen dat de wachttijd wordt verkort voor ONZE ondernemer? Zo ja, hoe gaat u dit doen? Zo nee, waarom niet?
2. Kunt u ons vertellen hoe lang Bebo Parket nog moet wachten voordat de aangeschafte machine kan gaan draaien en de 12 personeelsleden aan het werk kunnen? Wilt u hiernaar informeren en ONZE ondernemer hiervan op de hoogte stellen?
3. Heeft u contact (gehad) met Enexis over deze kwestie? Zo ja, hoe vaak en van wanneer dateert het laatste contact? Zo nee, waarom niet?
4. Gaat u contact opnemen met Enexis? Om opheldering te vragen over deze kwestie? Zo nee, waarom niet?
5. Kunt u ons garanderen dat de wachttijd van de noodzakelijke werkzaamheden door Enexis, niet, maar dan ook niets te maken heeft met het netwerk dat op slot zit door Zonnepark Oosterweilanden? Zo nee, waarom niet?
6. Kan een bedrijf dat op deze manier gehinderd wordt in haar bedrijfsvoering ergens een schadeclaim indienen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waar kan dit en heeft de gemeente hierbij een faciliterende rol?

De PVV kan zich voorstellen (oude politiek) dat het College van B&W van mening is dat de gemeente geen partij is in deze kwestie. De Partij voor de Vrijheid vindt echter van wel, omdat gemeentes pretenderen ondernemersvriendelijk te zijn en wij vinden dat dit verder moet gaan dan het verlenen van vergunningen. De gemeente heeft wat de PVV betreft een faciliterende rol. Wanneer ondernemers tegen moeilijkheden aanlopen waar zij part noch deel aan hebben, ziet de PVV een rol weggelegd voor de gemeente om de ondernemer zoveel mogelijk te ondersteunen. In dit geval is dat de druk opvoeren bij Enexis!
Natuurlijk zijn alle bedrijven gelijk, maar Bebo Parket is één van onze toonaangevende ondernemers met een reputatie ver over de regionale en landelijke grenzen en het bedrijf verdient dus maximale ondersteuning van de gemeente. Samen met ondernemers de krachten bundelen. Wat goed is voor Bebo Parket, is goed voor Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›