4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen CDA Twenterand over vakantieparken

· 4387× bekeken

TWENTERAND - Het CDA Twenterand stelt het volgende:
Op dit moment is er veel te doen over kinderen die geen geschikte woonruimte hebben en uithuisplaatsing. Jeugdzorg plaatst de kinderen (tijdelijk) in een pleeggezin. Eén van de eisen om de kinderen weer terug te krijgen naar de ouders is een stabiele woonomgeving. En er is haast bij: bij jonge kinderen is er na een termijn van zes maanden sprake van onthechting. De gemeente verleent geen urgentie, zodat je geen voorrang krijgt op een huurhuis.

Daarnaast heeft de kinderombudsvrouw in juni 2019 alle gemeenten in Nederland een mail gestuurd i.v.m. het rapport “Als het vakantiepark je (t)huis is, Zicht op, en zorg en zekerheid voor kinderen op vakantieparken”. Het gaat hierbij om gezinnen met kinderen die langdurig op vakantieparken wonen- zeker als dit niet vrijwillig is- en grotendeels onder de radar lijken te geraken. Ook zegt zij zeer recentelijk naar aanleiding van een uitzending van Radar: 'Kinderen hebben het recht om bij hun eigen ouders op te groeien. Dat is een heel belangrijk recht. Het mag niet op huisvesting vastzitten dat een kind ergens anders gaat wonen.'

'Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het beschermen van kinderen en de uitvoer van jeugdzorg. Ook gaan gemeenten over huisvesting en woonverordeningen. Gezinnen in één huis houden is goedkoper dan mensen op straat zetten en vervolgens opvangen. Een crisisplek kost al snel 13.000 euro en een plaatsing in een gesloten instelling kost 40.000 euro. Waarom gooi je iemand met een huurachterstand van 4800 euro op straat, terwijl de opvang van zo’n gezin al snel 60.000 euro kost?
Dit zijn zeer verontruste meldingen en kunnen tot zeer schrijnende situatie (gaan) lijden. Het CDA maakt zich hierover zorgen en heeft de volgende vragen

1. Heeft het College er zicht op of dergelijke situaties ook in de gemeente Twenterand spelen? Zo nee, waar is dit op gebaseerd? Zo ja, hoe gaat het College dit oppakken?
2. Wanneer er geen juist beeld is, wordt daar dan verder onderzoek naar gedaan zodat dit probleem inzichtelijk kan worden gemaakt?
3. De Beleidsnotitie permanente bewoning van recreatiewoningen in Twenterand. Vriezenveen is van augustus 2004. Is deze nog actueel en wordt deze als zodanig toegepast?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›