4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Rotaryclub Twenterand plant tulpenbollen bij de De Vriezenhof.

· 3788× bekeken

TWENTERAND - Rotaryclub Twenterand heeft op 22 november 500 tulpenbollen geplant bij De Vriezenhof in Vriezenveen voor het goede doel. Wereldwijd probeert Rotary International polio de wereld uit te helpen via het initiatief ‘End Polio Now’.

In Nederland wordt hieraan bijgedragen door de jaarlijkse tulpenbollenactie, die in 2018 ruim €360.000 heeft opgebracht, mede dankzij een verdriedubbeling van de opbrengsten door de Bill en Melinda Gates Foundation.
De afgelopen jaren hebben de tulpenbollenacties al € 1.400.000 opgebracht, goed voor 1,5 miljoen vaccinaties van kinderen in de hardnekkigste poliohaarden in de wereld.

Rotaryclub Twenterand draagt daaraan bij door tulpenbollen te verkopen en te planten bij instellingen in Twenterand, zoals vorig jaar bij Het Punt in Vroomshoop.
Het bestuur heeft besloten de bollen dit jaar ter beschikking te stellen aan De Vriezenhof in Vriezenveen en ze samen met de hoveniers te planten.

Voorzitter Jan van der Kolk: “We hopen dat de bewoners van De Vriezenhof volgend voorjaar veel plezier aan de bloeiende tulpen zullen beleven.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›