4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Noordik Vriezenveen zamelt 9500 euro in met vastenactie

· 424× bekeken

VRIEZENVEEN - Een etmaal lang vastten 155 bovenbouwleerlingen van CSG Het Noordik in Vriezenveen om geld in te zamelen voor een bijzonder project in de binnenlanden van Suriname. Het expeditieteam van Het Noordik Vriezenveen gaat in februari ter plaatse een autonoom zonnepanelensysteem aanleggen om de lagere EGB school in het Surinaamse Djoemoe van elektriciteit te voorzien. Mede dankzij de grote sponsoractie wordt het computergebruik op deze school straks mogelijk gemaakt. En daar blijft het niet bij, want het expeditieteam organiseert eveneens allerlei activiteiten voor de lagere school en lokalen krijgen in het nieuwe jaar een flinke opfrisbeurt.

Voor dit alles is geld nodig, veel geld. En daar heeft een groot aantal sponsoren gehoor aan gegeven. Vestigingsdirecteur Karel van Grootheest maakte vrijdagochtend na de actie officieel bekend dat er maar liefst 9500 euro is ingezameld.

Een kers op de taart voor de leerlingen, die massaal 24 uur lang moesten afzien en hebben geleefd op water, bouillon en thee zonder suiker. In de kantine vermaakten de deelnemers zich onder toeziend oog van de acht leden en twee coaches van het expeditieteam in een provisorische panna kooi, werd er gedanst op de muziek, meegedaan aan karaoke, en later op de avond een leuk feestje gebouwd.

Vrijdagochtend half acht zat de stemming er nog steeds in, maar hadden velen behoorlijk moeite de ogen open te houden. Twee uur later klonk er een zucht van verlichting, mocht iedereen aanvallen op een overheerlijk ontbijt en maakte de vestigingsdirecteur het fantastische bedrag van bijna tienduizend euro bekend.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›