4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

‘Bestuur GR SOWECO handelt in strijd met de Wet op de Ondernemingsraad.’

· 259× bekeken

ALMELO - Op 8 januari 2020 dient de rechtszaak die de Ondernemingsraad van SOWECO heeft aangespannen bij de Kantonrechter tegen de Gemeenschappelijke Regeling (GR) en Soweco N.V. Volgens de OR handelt het bestuur in strijd met de Wet op de Ondernemingsraad door haar geen formele rol te hebben toegekend bij het verstrekken van twee adviesopdrachten aan IROKO. Directe aanleiding voor het besluit van de OR is dat zij in de voorbije maanden het bestuur van de GR SOWECO bij herhaling heeft gevraagd met haar in gesprek te gaan over de ontstane situatie en tot afspraken te komen over de (wettelijke) positie van de OR in dit traject. Helaas geeft het bestuur de OR tot op heden geen formele positie.

Volgens de OR handelt het bestuur in strijd met de Wet op de Ondernemingsraad. Die schrijft namelijk voor dat de OR gezien de impact en verstrekkendheid van de situatie al veel eerder in het traject op formele wijze betrokken hadden moeten worden. Dit gaat dan met name om het verstrekken en formuleren van de eerste en daaropvolgende adviesopdracht aan onderzoeksbureau IROKO. In beide gevallen had het bestuur de OR om advies moeten vragen.

Woordvoerder van de OR Doeschot betreurt het dat de OR tot dit besluit heeft moeten komen, maar vindt dat zij in het belang van SOWECO en alle medewerkers niet anders kan. “Het gaat hier om de toekomst van een hele grote groep, veelal kwetsbare, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Als OR is het onze verantwoordelijkheid en plicht voor hun en onze rechten op te komen. Dat begint met het volgen van de juiste procedures en het feit de OR te respecteren in haar positie. Helaas vinden wij hiervoor bij het bestuur geen gehoor. Daarom verzoeken wij de kantonrechter nu om de OR alsnog in positie te brengen en ons in de gelegenheid te stellen te adviseren over de verstrekking en formulering van de adviesopdrachten aan IROKO.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›