4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand heeft drie nieuwe trouwambtenaren

· 481× bekeken

TWENTERAND - In Twenterand worden jaarlijks gemiddeld 100 huwelijken voltrokken en 40 geregistreerd partnerschappen aangegaan. Dit gebeurt via een trouwambtenaar. Met een mooi woord heet dat ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Vanwege het vertrek van een trouwambtenaar en de behoefte aan een grotere pool, is via een sollicitatieprocedure gezocht naar nieuwe trouwambtenaren. Vanaf januari 2020 starten drie enthousiaste dames met deze functie.

Eigenschappen die een goede trouwambtenaar moet hebben: makkelijk contact kunnen leggen, beschikken over een groot inlevingsvermogen en een aansprekende toespraak kunnen houden die aansluit bij de beleving van het bruidspaar. Na een uitgebreide selectie zijn de drie trouwambtenaren inmiddels officieel beëdigd door de rechter. De komende tijd bereiden zij zich voor op hun taak door een basiscursus voor Trouwambtenaar te volgen en mee te kijken met huwelijken.

Vanaf 1 januari 2020 neemt Hans Nieboer afscheid als trouwambtenaar. Met de drie nieuwe dames erbij heeft Twenterand dan zeven trouwambtenaren: Renée Horstman, Sabine Hospers, Esther Bosman, Ellis Geerdink, Johannes Schipper, Johan Oordt en Harry ten Brinke. Op www.twenterand.nl/trouwambtenaren stellen ze zichzelf voor.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›