4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Avondlijke intocht van Sinterklaas in Vriezenveen

· 312× bekeken

VRIEZENVEEN - De intocht van Sinterklaas is Vriezenveen was een speciale intocht, want voor het eerst was Sinterklaas aan het einde van de zaterdagmiddag rond 17.00 uur in het donker aangemeerd. Het kanaal was prachtig versierd met lampjes en andere verlichting. Ook de boot van Sinterklaas wat versierd en ook zijn pieten. De kinderen hadden een lampion gemaakt in opdracht van Zwarte Piet.

Er waren ook twee roetveegpieten meegekomen uit Spanje en een glutenvrije piet, die geheel in het groen gekleed was en speciale glutenvrije pepernoten heeft meegenomen. Bepaalde kinderen waren daar zo blij mee dat ze speciaal voor glutenpiet een tekening gemaakt hebben. Daarnaast waren bijna 50 gewone pieten meegekomen

Sint vervolgde zijn reis met Amerigo door de straten van Vriezenveen. Aan de kade was het al erg druk met kinderen maar onderweg stonden de kinderen in rijen te wachten tot Sinterklaas kwam. De Harmonie liep voorop gevolgd door Sinterklaas en hoofdpiet gevolgd door verschillende verenigingen uit Vriezenveen, de Pietenband en vele anderen in de optocht.

Op het Tilanusplein was een grandioos feest voorbereid. Het Huis van Sinterklaas (oude gemeentehuis) was mooi uitgelicht en nadat Piet voor stroom had gezorgd was er een prachtige lasershow over Vriezenveen en Sinterklaas, speciaal voor dit evenement gemaakt.

Na de geweldige lasershow ging Sinterklaas rond 19.15 uur naar zijn huis. Het is mogelijk om zelf ook een kijkje te nemen in het Huis van Sinterklaas (Westeinde 54 Vriezenveen) om de slaapkamer van Sinterklaas te bekijken, het grote boek van Sinterklaas vast te houden, hem zelf een handje te geven en zelf met hem op de foto te gaan. Het verlanglijstje kun je aan hoofdpiet geven. Het huis is drie dagen open tussen de Intocht van Sinterklaas en pakjesavond. Zaterdag 23 november 13:30 - 16:30 / Woensdag 27 november 14:00 - 16:30 / Zaterdag 30 november 13:30 - 16:30 / Woensdag 4 december 14:00 - 16:30.

Foto: Kevin Sand

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›