4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Goedgevulde Cultuurcocktail van Theater Turf

· 227× bekeken

VRIEZENVEEN - Het programma werd vrijdagavond gepresenteerd In de bovenzaal van Het wapen van Vriezenveen, waarbij schrijfster Nelleke Noordervliet en cabaretier Roel C Verburg de onbetwistbaar pittige ingrediënten waren. Noordervliet vertelde op een smakelijke manier over haar leven en ook lichtte zij een paar van haar boeken toe. Met name ‘Altijd roomboter’, waarin zij het levensverhaal beschrijft van haar overgrootmoeder.

Deze Engelbertha Teljeur-Wiggelaar werd geboren in 1856 en overleed op 97-jarige leeftijd. Een zeer heldere dame volgens haar achterkleindochter die in armoede is opgegroeid, maar altijd staande is gebleven. “Er zijn maar een paar hele kleine details in het boek die ik heb geromantiseerd”, gaf de auteur toe. Als voorbeeld vertelde ze dat haar overgrootmoeder beviel in de periode dat Koningin Wihelmina werd geboren. “Er werd een ‘min’ gevraagd en ik heb overgrootmoeder toen laten solliciteren naar deze baan …”.

Het was een boeiend verhaal met humor dat de populaire schrijfster vertelde aan haar publiek deze avond. Aan het eind mochten er vragen gesteld worden.

De tweede helft van de smakelijke cultuurcocktail was voor de van oorsprong psycholoog, nu inmiddels fulltime cabaretier en zanger, Roel C Verburg. Verburg weet met woordspelingen onder meer hilarische, leuke liedjes en teksten te maken. Hij zegt daarbij geregeld geholpen te worden door zijn echtgenote, die klassieke talen doseert. “We zitten soms rond de keukentafel de juiste woorden, synoniemen, te zoeken voor een lied”, verklapte hij. Een goede samenwerking is dat gebleken.

De cabaretier is elke vrijdagochtend te beluisteren bij dj. Jeroen van Inkel in het programma ‘Je dag is goed’. Roel zingt daarbij het afsluitende lied.
Vrijdagavond kon Twenterand kennismaken met deze cabaretier en dat was een plezierige kennismaking: het was een aaneenschakeling van lachsalvo’s.

Theater Turf had een goede Cultuurcocktail bereid. Jammer dat het publiek het wat liet afweten, maar degenen die de Cultuurcocktail wél hebben genuttigd, gingen heel tevreden naar huis.
De volgende activiteit van Theater Turf is op zaterdag 30 november in CCK2. Thijs Kemperink geeft een try-out van zijn nieuwe conference. Meer informatie op www.theaterturf.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›