4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Senioren ontmoeten elkaar in Daarlerveen

· 529× bekeken

DAARLERVEEN - 120 senioren waren op woensdagmiddag 13 november in “De Kruiskerk” en zongen bij aanvang van deze ontmoetingsmiddag het eerste zondagsschoollied ‘Daar ruist langs de wolken’ van Eduard Gerdes. De aanwezigen gingen even terug in de tijd. Eduard Gerdes stierf op 12 december 1898 en werd op het toen nog nieuwe kerkhof aan de Loolaan in Doetinchem begraven. Een gedenksteen op zijn graf werd betaald doordat alle zondagsschoolkinderen in Nederland een cent meebrachten voor de man die zoveel voor hun betekend had. Daarna gingen we terug in de tijd met ‘Dorus’. Samen genieten van een gezellige muzikale en creatieve middag. 2x30 minuten met o.a. ‘de krokus en de hyacint’, ‘poesje mauw’ ‘witte muizen’, bij de marine’, ‘het borstellied’ werden creatief en interactief uitgevoerd.

Beide kerken “De Schoof” en “De Kruiskerk” Daarlerveen – in samenwerking met ‘Welzijn Ouderen Daarlerveen’ – starten in november 2013 met deze middagen. Deze succesvolle middagen zijn niet alleen voor senioren uit Daarlerveen, maar we mogen ook ‘ouderen’ van de dagopvang ontmoeten. Ook de pauze is een tijd van ontmoeten en bijpraten onder het genot van koffie, thee met iets lekkers erbij! We sloten de middag af met het lied ‘Kroon Hem met gouden kroon’ en gebed. Het Missionaire Werk van de PKN heeft ons van koeken voorzien en SORD uit Daarlerveen sponsort ons met een gift. Fijn dat sponsors zich spontaan melden en deze activiteiten ondersteunen en aanmoedigen.

Dankzij die steun kunnen wij mooie middagen blijven organiseren! Op woensdagmiddag 12 februari 2020 is de volgende seniorenmiddag in “De Schoof”. Via de krant en het informatieblad SproakSaam houden wij u op de hoogte. Meer informatie over de seniorenmiddagen en sponsoring bij Roelof Hekman, 0546-643151.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›