4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Rondetafelbijeenkomst over Soweco op 20 november

· 558× bekeken

TWENTERAND - De Twenterander meldt het volgende: Zoals al eerder aangekondigd vindt woensdagavond 20 november 2019 een rondetafelbijeenkomst plaats in de raadszaal van de gemeente Twenterand over de toekomst van Soweco. Het dagelijks bestuur van Soweco, bestaande uit wethouders van de zes gemeenten die deel uitmaken van de gemeenschappelijke regeling, heeft het besluit genomen Soweco onder deze regeling te ontmantelen. Dit besluit en de wijze waarop dit besluit genomen is, heeft tot een groot aantal reacties geleid. De PvdA-GL Twenterand geeft de stakeholders in de bijeenkomst van 20 november 2019 de kans aan te geven hoe zij over dit besluit denken, gezien vanuit de verschillende achtergronden en belangen.

Om 19.30 uur legt Stephan Reusken uit waarom hij deze avond, namens de PvdA-GL heeft belegd en geeft vervolgens de voorzittershamer voor deze avond in handen van Jaap Stapel, oud raadslid van de PvdA in Almelo, die daarna het woord geeft aan een groot aantal sprekers. Tijdens de inbreng van deze sprekers, die allemaal maximaal 7 minuten spreektijd krijgen, kan er niet geïnterrumpeerd worden.

Van 20.45 tot 21.00 uur volgt er een pauze.

A.Revenboer van BDO Accountants en Adviseurs zal na de pauze reflecteren op de ontwikkelingen binnen de sociale werkvoorziening en ingaan op de inbreng van de sprekers.

Aan het eind van de avond volgt er nog een vragenronde voor de raadsleden van de gemeente Twenterand. Ook het aanwezige publiek kan echter vragen stellen, die dienen dan wel op schrift te worden gesteld, maar dat kan tijdens de bijeenkomst. Om circa 21.30 uur vindt er een afronding plaats door de voorzitter en Stephan Reusken.

Het belooft een zinvolle avond te worden die belangrijk is voor de raadsleden niet alleen van Twenterand, maar ook voor de raadsleden van Almelo, Tubbergen, Hellendoorn, Rijssen Holten en Wierden. Zij zijn het tenslotte, die begin 2020 een finaal besluit moeten nemen over de toekomst van Soweco en dat moet uiteraard een gefundeerd besluit zijn.

De avond wordt rechtstreeks uitgezonden door de lokale omroep van Twenterand en is vanaf 21 november 2019 terug te zien via het YouTube kanaal van de Delta Media Groep.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›