4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Innerwheel schenkt € 500 aan ‘Ieder Kind een Sint’

· 296× bekeken

VRIEZENVEEN - Het was alvast een voorproefje van pakjesavond tijdens de maandelijkse bijeenkomst woensdagavond van de Innerwheel Vriezenveen. In de Johannes Hoeve in Westerhaar, het vaste adres van de I.W.-club, kregen André Soer (voorzitter) en Erik Pezie, bedenker, algemeen bestuurslid en tevens de Sinterklaasrol van de stichting ‘Ieder Kind een Sint’, een check uitgereikt van € 500,-- uit handen van presidente Henriëtte Bots. De dames van de Innerwheel hadden grote sympathie voor deze stichting, die geheel belangeloos werkt en daarvoor aangewezen is op giften en subsidies.

Erik Pezie legde graag uit hoe “Ieder Kind een Sint’ te werk gaat. Dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is, valt niet uit te leggen aan een kind, zei Pezie. Hij noemt het sinterklaasfeest een echt Oudhollandse traditie en dat moet voor velen één van de mooiste jeugdherinneringen zijn. “Maar voor veel gezinnen in Nederland is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. Het blijkt dat de armoede in Twenterand wordt onderschat en echt heel schrijnend is. En wij willen helpen”.

Vier jaar geleden startte Pezie met dit sinterklaasproject en de hulpwerkzaamheden breiden zich nu steeds meer uit. Niet alleen wordt er een leuk avondje van Sinterklaas voor de kinderen georganiseerd, ook doet de stichting inmiddels onder meer verzorgingshuizen aan, waarbij Sinterklaas in vol ornaat met zijn Zwarte Pieten persoonlijk de bewoners komt bezoeken.

Een nieuw project is een gratis brunch voor eenzame ouderen op 24 november in Almelounge (Heracles). Van 10.00 tot 13.00 uur. “Gewoon een gezellige morgen met elkaar en lekker eten en drinken. Dat willen we bieden voor de eenzame mensen. Het is geheel gratis en wij hopen dat er velen komen”. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@iederkindeensint.nl “Het is de bedoeling om die eenzame ouderen op zo’n gezellige manier bij elkaar te brengen”, aldus Erik Pezie.

Genoeg aanleiding vond de Innerwheel Vriezenveen om deze stichting eens een mooie donatie te geven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›