4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Vragen PVV Twenterand over Roetveegpieten in Vriezenveen

· 417× bekeken

TWENTERAND - De PVV Twenterand stelt vragen aan het College van burgemeester en wethouders over het volgende:

"We hebben kunnen lezen dat Sinterklaas in Vriezenveen dit jaar aankomt met niet alleen Zwarte Pieten, maar ook met roetveegpieten en zelfs een glutenpiet. Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de Nederlanders Sinterklaas wil vieren met echte Zwarte Pieten. Omdat volgens bijna alle Nederlanders Zwarte Piet niets, maar ook niets te maken heeft met racisme. Zwarte Piet is een kindervriend die cadeautjes uitdeelt aan de kinderen. Zo was het en zo willen we het houden.


De Partij voor de Vrijheid snapt dat sommige tradities veranderen in de loop van de tijd, maar dit moet dan vanuit de bevolking zelf komen. Wat we nu zien is dat onder dwang geprobeerd wordt om onze traditie met Zwarte Pieten om zeep te helpen. Zelfs burgemeesters maken zich hier schuldig aan door de hoogte van subsidies voor intochten te koppelen aan het aantal roetveegpieten.

We zijn er ook van overtuigd dat bijna niemand in Vriezenveen zit te wachten op roetveeg- en glutenpieten. Het verbaast ons dan ook dat we dit jaar te maken krijgen met Sinterklaas en een paar neppieten. De Randstad-discussie over Zwarte Pieten speelt helemaal niet in Twenterand. Een handjevol mensen probeert hun mening op te dringen aan de meerderheid. Een grote schande.
In plaats van trots te zijn op onze traditie laten we deze uithollen door een klein groepje fanatici dat een hekel heeft aan onze cultuur. Straks heb je alleen nog op Curaçao echte Zwarte Pieten. Hoe ironisch kan het zijn? Hoe is het mogelijkheid dat een minderheid de meerderheid haar wil oplegt?

Vandaar dat we de volgende vragen hebben":

1. Bent u het met ons eens dat de Zwarte Pieten discussie in Twenterand helemaal niet speelt?
2. Kunt u ons vertellen waarom besloten is om roetveegpieten en glutenpieten (ook wel neppieten genoemd) deel uit te laten maken van ons Sinterklaasfeest?
3. Krijgt de organisatie die de aankomst van Sinterklaas in Vriezenveen organiseert subsidie? Zo ja, hoeveel per jaar krijgt men?
4. Bent u bereid om de subsidie aan deze organisatie stop te zetten wanneer men volgend jaar weer met neppieten aankomt? Omdat dit tegen de wil van de bevolking is? Zo nee, waarom niet?
5. Bent u het met ons eens dat een eventuele verandering van onze tradities moet komen vanuit de bevolking en niet opgelegd (dwang) moet worden door een of andere organisatie? Zo nee, waarom niet?
6. Bent u het met ons eens dat de organisatie die tot deze neppieten heeft besloten niet de meerderheid van de inwoners van Twenterand en zelfs van Vriezenveen vertegenwoordigt? Zo, niet waarom niet?
7. Bent u het met ons eens dat de minderheid de meerderheid haar wil oplegt? In Overijssel vindt 49% van de mensen dat de democratie goed functioneert, in 2018 was dit nog 58%. Bent u met ons van mening dat dit ook komt doordat de meerderheid teveel en te vaak rekening moet houden met een minderheid? Zoals in deze discussie? Zo nee, waarom niet?
8. Kunt u garanderen dat we volgend jaar alleen maar Zwarte Pieten zullen zien in Twenterand? Zo nee, waarom niet?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›