4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Waterschap Vechtstromen trekt onttrekkingsverboden in

· 363× bekeken

ALMELO - Het groeiseizoen is voorbij, het neerslagtekort is onder invloed van de neerslag van de afgelopen weken fors afgenomen en de watertemperatuur is dalende waardoor het risico op problemen met de waterkwaliteit door grootschalige wateronttrekkingen uit sloten, beken en rivieren fors is afgenomen. Het Waterschap Vechtstromen trekt alle afgekondigde onttrekkingsverboden daarom per 1 november 2019 in.

Dit betekent niet automatisch dat er met oppervlaktewater beregend mag worden in deze gebieden. Want vanaf nu is de standaard beregeningsregeling weer van kracht. Hierin is onder andere bepaald dat alleen water onttrokken mag worden als de eerste benedenstrooms gelegen stuw nog overloopt met water. Ondanks de regenval van eind september en begin oktober is er nog steeds sprake van een aanzienlijk neerslagtekort en lage grondwaterstanden op de hoge zandgronden in ons beheergebied. We blijven de situatie nauwlettend volgen en hebben hierover contact met onze collega-waterschappen en landbouw- en natuurorganisaties.

De komende maanden is het beheer erop gericht om water vast te houden - zo lang dit op een veilige manier kan - zodat grondwaterstanden zich verder kunnen herstellen en water geconserveerd wordt in de bodem. Net als vorig jaar zoekt het waterschap hierin de samenwerking met terreinbeheerders.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›