4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jubilerende Bijbelquiz Daarlerveen

· 205× bekeken

DAARLERVEEN - In een volle kerkzaal van ‘De Schoof’ in Daarlerveen was donderdag 31 oktober 2019 voor de tiende keer de grote Bijbelquiz. Het was een feestelijk ontvangst met muziek en cup-cakes met het logo van “De Schoof”. De meeste deelnemers vormen met z’n drieën een team. ‘Huis van Gebed-Daarlerveen’ doet bijvoorbeeld mee, de Bijbelkring ‘De Schoof’, een team ‘Geloven Op Maandag’ uit ‘De Schoof’, liefst twee teams van de kerkelijke vrouwenvereniging ‘Servio’, team ‘Noordwijk’ uit Vroomshoop, Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal, maar er waren ook families die een team vormden en een enthousiast jongerenteam was present.

Teams en individuele spelers uit Daarlerveen en omgeving vulden de kerkzaal en beleefden een prachtige avond. Voor het spel begint is er een opwarmertje met het lied ‘Ik wens jou…’ van TRINITY. Er werden enkele kerkelijke liederen gezongen en een Bijbellezing: Johannes 20: 19-31.

Dan gaat de beamer aan en komen de quizformulieren op tafel. Een deel van de meerkeuzevragen worden aangekondigd met filmpjes. Kinderen uit Caïro zingen een liedje over Mozes, een gedicht van Toon Hermans en een filmpje over de ‘balk en de splinter’ waren tevens een kleine adempauze. De vragen zijn afgeleid van de filmpjes of een illustratie. Gelukkig waren er ook makkelijke vragen en de populariteit van de quiz in Daarlerveen groeit.

Tot slot was er een spannende finale. Natuurlijk was er een leuke prijs voor de individuele winnaar Ruth Schipper en het winnende team ‘INKT’ (interkerkelijk koffieochtend team). Volgend jaar is de elfde editie op donderdag 29 oktober 2020, de donderdag na de Nationale Bijbelzondag. Aan het eind van de avond zingen we nog een lied n.a.v. het thema ‘Ik wens jou..’ en praten nog wat na. Volgend jaar weer een nieuwe quiz met een nieuw thema! We zien u graag ‘terug’ in ‘De Schoof’ in Daarlerveen!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›