4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen over stikstofproblematiek

· 278× bekeken

TWENTERAND - In de gemeente Twenterand zijn de Natura2000 gebieden 'Engbertsdijksvenen' en 'Vecht en Beneden Regge' de stikstofgevoelige gebieden. Ook wordt Twenterand omgeven door gemeenten waar natuurgebieden aanwezig zijn die voor stikstof gevoelig zijn. Nu de ministerraad de problematiek over heeft neergelegd bij de provincie en de gemeente, vraagt de fractie PvdA GroenLinks in hoeverre de problematiek bij het college bekend is, en welke ontwikkelingen en maatregelen aan de orde kunnen zijn.

Het college antwoordt daarop als volgt (samengevat):

De huidige stand van zaken geeft onvoldoende richting waarop de inventarisatie en daarmee samenhangende maatregelen gebaseerd moet zijn. in dit stadium van de problematiek zijn er te veel open einden om concrete parameters te stellen. De gemeente Twenterand is afhankelijk van de landelijke en provinciale ontwikkelingen. In de landelijke ontwikkelingen laat ook de gemeente Twenterand zich vertegenwoordigen door de VNG.

Op dit moment beraadt het college zich nog hoe om te gaan met de stikstofproblematiek. Eerst dienen we te bepalen welke knelpunten er zijn. We houden de
landelijke en provinciale ontwikkelingen nauw in de gaten. Duidelijk is wel dat de gemeente Twenterand zelf het Natura 2000 gebied Engbertsdijksvenen kent, maar ook wordt omringd door stikstofgevoelige gebieden die gesitueerd zijn in de buurgemeenten, zoals het Wierdense Veld. Het gehele grondgebied van onze gemeente wordt door deze gebieden beïnvloed. Daardoor kent planontwikkeling en vergunningverlening stevige knelpunten in de uitvoering.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›