4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen CDA over werkzaamheden kanaal Almelo-de Haandrik

· 359× bekeken

TWENTERAND - Het college van burgemeester en wethouders antwoordt (samengevat) als volgt op vragen van het CDA Twenterand over de werkzaamheden aan het kanaal Almelo-de Haandrik:

Het is meer dan wenselijk is om inwoners te steunen in het oplossen van de problemen, die zij ondervinden. Daar zet het college ook op in. Het college probeert samen met de provincie dat gevoel zoveel mogelijk weg te nemen. Dat gebeurt/is gebeurd door onder andere het overleg en de afstemming met de klankbordgroep (waar de Stichting Kant nog Wal deel vanuit maakt), informatiebijeenkomsten, nieuwsbrieven, het aanwijzen van zaakbegeleiders, het inloopspreekuur in Vroomshoop, persberichten, huis-aan-huisbrieven en persoonlijke contacten.

Het gaat (per half september 2019) om in totaal 228 meldingen van schade, waarvan 164 in de gemeente Twenterand. De gemeente heeft met enige regelmaat contact met de Stichting Kant nog Wal. Binnenkort is er o.a. een overleg gepland van bestuurders van het waterschap en de provincie en onze gemeente met de stichting.

De provincie Overijssel heeft hier de leidende rol op zich genomen en heeft die op een goede wijze ingevuld. De huidige schades zijn in beeld en worden aangevuld met mogelijk nieuwe en vervolgschades. Eventuele schadeclaims zijn pas aan de orde, als het onderzoek van Deltares is afgerond. Tegen die tijd zullen daar afspraken over gemaakt worden. Het college ziet geen meerwaarde om zelf een verbindende rol op ons te nemen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›