4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Heel Nederland Leest Jan Wolkers

· 243× bekeken

TWENTERAND - Bibliotheken door het hele land staan in november 2019 in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, krijgen leden van de bibliotheek een boek cadeau (ook in grootletter-editie beschikbaar). Dit jaar is dat een bloemlezing met natuurverhalen van Jan Wolkers met de titel Winterbloei. Dit boek kunt u tijdens de maand november gratis ophalen bij de Bibliotheken van Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar).

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.


NEDERLAND LEEST JUNIOR op basisscholen in Twenterand

Bij de Junior editie van Nederland Leest staat dit jaar het boek ‘Borealis’ van Marloes Morshuis centraal. In het verhaal worden kinderen van over de hele wereld ontvoerd en naar een geheime locatie in Alaska gebracht. Daar, in de ijzige kou, worden de ‘uitverkorenen’ opgeleid om een dreigende klimaatramp te overleven, maar zitten zij daar wel op te wachten? Na het lezen van dit spannende verhaal over klimaatverandering zal het gesprek over ‘Duurzaamheid’ in de klas makkelijk op gang komen. Dit jaar lezen verschillende groepen 7 en 8 op basisscholen in Twenterand met zijn allen het boek. Met de verschillende werkvormen, op enkele scholen begeleidt door de leesconsulent van de bibliotheek, gaan leerlingen hun mening vormen over ‘duurzaamheid’ en hun rol daarbij.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›