4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Politieke stem op Delta FM

· 382× bekeken

VROOMSHOOP – In de uitzending van 31 oktober wordt aandacht besteed aan een onderwerp dat de laatste weken weer opgelaaid is en bekend is geworden onder de naam Oale Bouw. De aanleiding voor de media-aandacht was de plotselinge opheffing van de bewonerscommissie die geen heil meer zag in de gesprekken met Mijande Wonen onder leiding van de Woonbond. Twee leden van de inmiddels ontbonden commissie, Yvonne Spijker en Willeke Talen, komen uitleggen wat er allemaal heeft plaatsgevonden, waardoor zij deze beslissing hebben moeten nemen. Uiteraard gaat dit gesprek ook over hoe het nu verder moet.

Mijande Wonen is uiteraard ook uitgenodigd om op 31 oktober hun kijk op het uiteenspatten van de gesprekken te geven en met name met de twee bewoners te bespreken wat dit betekent voor de voortgang, want er zal toch echt weer een dialoog op gang moeten komen tussen de betrokken bewoners en de woningbouwvereniging. Mijande deed echter de deur voor de tweede keer dicht en wilde eerst wachten op de uitkomsten van de gesprekken die wethouder Harmsen aangekondigd heeft te gaan voeren. Mijande gaat hierbij helaas volledig voorbij aan het feit, dat de wethouder, feitelijk over zaken tussen huurders en verhuurders geen enkele inhoudelijke rol kan en mag spelen. Er is volgens presentator Walraven sprake van een gemiste kans om in ieder geval iets te doen aan imagoverbetering door Mijande Wonen.

Op dit moment wordt over de invulling van het tweede deel van het programma nog gesproken. Walraven: ‘Ik hoop met een aantal gasten te kunnen praten over de toch heel bijzondere zaken die zich afspelen rond het intrillen van de damwanden langs de oevers van het kanaal Almelo - de Haandrik. Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd hoe deze mensen de ramen lappen, want dat moet daar echt met grof geweld gaan.’ Het onderwerp is helaas helemaal niet grappig, want ondertussen zijn er al 270 huizen die mogelijk schade hebben opgelopen door werkzaamheden in opdracht van de Provincie.

Als dat niet lukt is er altijd wel weer een ander onderwerp, want alles is politiek, maar politiek is niet alles. Er er valt echter altijd wel een uitzending van een uur over te maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›