4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Plannen rotonde bij Harwig in Den Ham in vergevorderd stadium

· 468× bekeken

DEN HAM - Het college van de gemeente Twenterand heeft zichzelf in het coalitieakkoord ten doel gesteld een aantal verkeersknelpunten in de gemeente op te lossen. Een van de belangrijkste is de kruising van de Smitstraat en de Marleseweg in Den Ham. Een oplossing voor deze gevaarlijke kruising in de vorm van een rotonde lijkt nabij. Al moet daarvoor nog wel het een en ander gebeuren.

De gemeente Twenterand is in gesprek met de eigenaren van de grond die nodig is om de rotonde te kunnen aanleggen. Wethouder Bart-Jan Harmsen: “Deze gesprekken over ‘de rotonde bij Harwig’ zoals de Hammenaren de plek noemen, verlopen voorspoedig maar de handtekeningen moeten nog wel worden gezet. Het is dus nog niet in kannen en kruiken zoals in de media gesuggereerd wordt.”

Wanneer de grondeigenaren medewerking verlenen en de grond in eigendom is van de gemeente, moet vervolgens nog een afwijking van het bestemmingsplan plaatsvinden om aanleg van de rotonde mogelijk te maken. Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Het is gebruikelijk om deze procedure al op te starten voordat de grond daadwerkelijk is overgedragen. Op deze manier kan de uitvoering zo spoedig mogelijk plaatsvinden nadat met de betreffende grondeigenaren overeenstemming is bereikt over de grondaankoop.

Wethouder Harmsen: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit samen tot een goed einde gaan brengen en dat er straks een flinke verbetering in de verkeersveiligheid komt. Maar nogmaals, er moet dus nog zeker het een en ander gebeuren voor de schop in de grond kan.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›