4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College beantwoordt vragen PVV over zorgcowboys

· 349× bekeken

TWENTERAND - Het college antwoordt (samengevat) als volgt op vragen van de PVV Twenterand over 'zorgcowboys':

De overeenkomsten met zorgaanbieders huishoudelijke ondersteuning moeten per jaar verlengd worden. Dit heeft de gemeente Twenterand gedaan voor alle gecontracteerde aanbieders huishoudelijke ondersteuning. Er is geen sprake van een nieuw contract met Samen14. Wij hebben op dit moment 1 cliënt Wmo huishoudelijke ondersteuning bij BiOns. Stichting ’t Thuisgevoel heeft nu en in het verleden geen cliënten bij ons gehad. Er zijn geen nieuwe contracten afgesloten met BiOns en ’t Thuisgevoel.

We zijn op de hoogte van het faillissement van Solace ATC in 2016 en de stappen die de curator daarbij heeft gezet. We doen geen mededelingen over individuele aanbieders. In z’n algemeenheid gaan we pas over tot ontbinding van een overeenkomst wanneer uit onderzoek blijkt dat er daadwerkelijk niet voldaan wordt aan de gestelde eisen.

Wat is veranderd, in vergelijking met de aanbesteding voor 1 januari 2019, is dat we nu al bij de inschrijving de risico inschatting maken. Als het risico hoog wordt ingeschat, volgt onderzoek. Het is en blijft dus een inschatting, dan is er nog niet aangetoond dat de aanbieder daadwerkelijk zaken fout doet of
fraudeert.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›