4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Honingkeuring Imkersvereniging Vriezenveen

· 592× bekeken

VRIEZENVEEN - Afdeling Oost van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging hield zaterdag 12 oktober haar regionale honingkeuring bij Fini’s Hoeve in Vriezenveen. De organisatie was in handen van de Imkersvereniging Vriezenveen e.o.
De inbreng voor de keuring bestond voornamelijk uit honing maar ook andere producten werden gekeurd. Zoals was, waskaarsen, honinggebak en houtsnijwerk. Er was zelfs een soort ‘bijenkorf’ gemaakt van hout naar een oud model.

De verschillende soorten honing als vloeibare honing, crèmehoning of heidehoning werden gekeurd op het vochtgehalte, vuiltjes, schuim en wasdeeltjes. De pot moet schoon zijn, er mogen zelfs geen vingerafdrukken op de pot zitten.

Van 22 deelnemers werden 42 producten gekeurd. Volgens de keurmeesters was het aanbod van hoge kwaliteit en zeer divers. Alle deelnemers kregen een oorkonde en een juryrapport met het behaalde cijfer.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›